Tinat täyttää 50-vuotta !
Juhlavuoden kunniaksi palkintopotti on tuplattu ja kisassa on otettu huomioon eri ikäryhmät finaalipaikkoja jaettaessa. Tästä tulee tarkempaa tietoa kilpailun säännöissä hieman myöhemmin.

Majoitustarjoukset TINAT -osallistujille!

Tervetuloa majoittumaan Kylpylähotelli Rauhalahteen, Rauhalahti Bowlingin naapuriin. Matkaa noin 1 km.
Voit nauttia kylpyläpalveluista, iltaviihteestä (karaoke, ke ja la orkesteritanssit) ja ruokapalveluista.
Voit majoittua kylpylähotellin huoneissa, 100 metrin päässä olevissa 32 neliön huoneistoissa 
(osassa oma sauna) tai rivitaloissa sijaitsevissa uudehkoissa studioissa.

Tarjoamme TINAT 50 -vuotta juhlakisaan osallistuville majoituksen 15 % alennuksella. Hinnat sisältävät aamiaisen, kylpylän ja kuntosalin vapaan käytön.
Tarjous on voimassa 23.11.2023-12.1.2024. Mainitse koodi TINAT varauksen yhteydessä.
Varaukset myyntipalvelusta puh. 030 608 30 tai myynti@rauhalahti.fi
Majoituksesta tarkempia tietoja nettisivuiltamme https://www.rauhalahti.fi/majoitus/majoitusvaihtoehdot/majoitusta-moneen-makuun

Matkailukeskus Rauhalahti tarjoaa majoitusta aivan kisapaikan vieressä!
Majoitu upeassa lomahuvilassa tai kompaktissa kahden henkilön saunamökissä. Katso tarkemmat tiedot majoitusvaihtoehdoista www.visitrauhalahti.fi. Tarjoushinnan saa onlinekaupassamme www.visitrauhalahti.fi koodilla "tinat2024". Majoitustarjous on voimassa 23.11.2023 – 8.1.2024.

 

1.1.2023. Jesse Kallio vei Tinat 49 pääpalkinnon.

Veljmiesten Tinojen 49 hyvätasoinen finaali keilattiin tänään Rauhalahti Bowlingissa. Karsinnan nelonen TPS:n Jesse Kallio jatkoi tasokasta pelaamistaan finaalin kuuden sarjan osiossa, voittaen sen lukemin 1411 (ka 235).  AS:n Niko Oksanen oli toisena 47 pistettä Jessestä jääneenä ja kolmantena Mainareiden Tomas Käyhkö 40 pistettä Nikon takana. Roundrobin peleihin selvisi kahdeksan parasta. Veljmiehistä Samuli Haverinen nousi jatkoon kahdeksantena vieden paikan loppupeleihin vain pisteen erolla seurakaveri Mika Venäläiseltä.
Jesse voitti viisi seitsemästä RR pelistä ja samalla koko kisan. Niko Oksanen oli kuuden pelin jälkeen niukassa 4 pisteen johdossa, mutta viimeinen peli kisan voittajaa vastaan kääntyi tappioon ja tuloksena toinen sija. Joonas Jehkinen (Mainarit) nousi viimeisen pelin tiukalla loppurutistuksella kolmanneksi. Tomas Käyhkö ja Luukas Väänänen veivät sijat 4 ja 5. Haverisen Samuli voitti viisi roundrobin peliä seitsemästä ja nosti sijoituksensa valtakunnan kärkikeilaajien joukossa upeasti kuudenneksi.
Veljmiehet onnittelee menestyneitä ja kiittää niin osallistujia, kuin yhteistyökumppaneitaan hyvin onnistuneesta tapahtumasta. Vuoden päästä tavataankin sitten Tinojen juhlavuoden merkeissä, kun Suomen toiseksi vanhin erikoiskilpailu täyttä 50 vuotta.
Muutama kuva kisasta alla. Tulokset: finaalin 6sarjaa tästä ja rr pelit tästä.  Kuvagalleriassa myös joitakin kuvia finaalista.

Tinat kisan historiaa ja tinavoittajien kunniataulukko. 

Veljmiesten perinteistä Tinat erikoiskilpailua on keilattu kaudesta 1974/75 alkaen katkeamattomana ketjuna joka vuosi. Kauden 2022/2 kisa onkin järjestysnumeroltaan jo 48. Alkuvuosina kisa annettiin KKL:n eri seurojen järjestettäväksi, mutta kaudesta 1983/84 lähtien kisa siirtyi Veljmiesten  kauden vakio-ohjelmaan. Tinat ovat keränneet vuosittain mukaan hyvän joukon keilaajia  niin lähialueelta kuin muualtakin Suomesta. Joukossa on ollut mukana paljon myös Suomen keilaajien kärkinimiä Mika Koivuniemi mukaanlukien.

Veljmiesten paidassa on ykköspallille noustu 44 vuoden historiassa 5 kertaa. Lauri Sollo 1982, Pekka Hein 1986, Ari Ihalainen 1988,  Risto Kyttä 1997 ja  Jani Jani Rontti 2009. Vaikka herrojen paidanväri vuosien saatossa onkin muuttunut, ei kiinnostus Tinoihin ole onneksi hiipunut vieläkään.

Mainareiden Jehkiset Ari ja Kari ovat vieneet Tinat molemmat kaksi kertaa. Ari 2003 ja 2008, Kari 1994 ja 2004. Karilla olikin jo 45:s alkukilpailu 2019 tinoissa, eli hän on osallistunut kaikkiin kisoihin. Hatunnoston arvoinen asia. Veljmiehet muisti Karia pienellä ppuhastelupaketilla finaalipäivänä. Nuorin Jehkisistä MM-kisoistakin mestaruusmitalleja tuonut Joonas teki triplavoiton vieden kolmet Tinat peräkkääin vuosina 2013-2015 ja oli 2018 tinoissa toinen. Viiden viimeisimmän kisan voittajat ovat:  2017 Juhani Tonteri Bay Lahti, 2018 Jesse Kallio Turun TPS ja 2019 Varkauden Ysisadan Kari Hurri. Vuosina 2020 ja 2022 Mainareiden Joonas Jehkinen otti muutaman vuoden tauon jälkeen neljännen ja viidennen voittonsa. Vuoden 2021 voirton vei Pasi Uotila. 2023 Tinojen 49 voiton otti TPS:n Jesse Kallio.

Tinatkisat 2006...2017 löytyvät PDF tiedostona tästä. Julisteet 2005...2017 tästä.

Allaolevassa taulukossa tinavoittajat koko kisan historian ajalta.

16.1.2021.
Tinat 47 onnistuuttiin viemään läpi kutakuinkin normaalisti ja suorituksiakin kertyi liki 300. Palkintosummaa ja osallistumismaksua oli pandemian vuoksi ennakoivasti hiukan  viilattu alaspäin ja kisan tulos seuralle oli kohtuullisesti positiivinen. Kovatasoisessa finaalissa nähtiin upea määrä Suomen keilaajien kärkinimiä ja alkukilpailussa todella harvinainen 24 perättäiskaadon tuplakolmestanen nuoren Niko Oksasen tehtailemana. Kolmesataset finaalin RR peleissä tekivät myös Voittaja Pasi Uotila ja kisan kakkossijan ottanut Tomas Käyhkö. Veljmihistä parhaiteten menestyi Miikka Törhönen kolmossijallaan. Perinne jatkuu vuoden kuluttua ja kisan viisikymppiset on taas vuotta lähempänä.  Lisäpalkintona finalisteille ja viimeisen viikonlopun alkukilpailun suorittaneille annettiin Granon lahjoittama  seinäkalenteri.

6.1.2019 Tinafinaali Rauhalahdessa.
 

  

Veljmiesten perinteinen Tinakisa huipentui loppiaispävänä Rauhalahti Bowlingissa käytyyn 24 keilaajan finaaliin. Vuoden 2016  suomenmestari Varkauden Ysisadan Kari Hurri otti johtopaikan alusta pitäen heittäen haasteellisissa rataolosuhteissa kolmeen ensimmäiseen sarjaan lukemat 268, 238 ja 258. Neljännen sarjan pienen notkahduksen (192) jälkeen Kari palasi viidennessä ja kuudennessa alkupelin tasolleen ja voitti finaalin ykkösvaiheen (6sr) nollatasoituksilla hulppein numeroin 1415 (ka 235,8). Nousujohteisen pelin heittänyt Veljmiesten Miikka Törhönen tuli toiseksi sata pistettä Karin takana. Kolmantena ja neljätenä jatkopeleihin menivät Ysisadan Timo Hänninen sekä Mainareiden Juha Immonen. 
Taistelu 8 parhaan joukkoon pääsystä oli tosi tasaista. Sijat 7-12 olivat vain 17 pisteen sisällä. Seitsemän ottelun roudrobin jatkopelit eivät terävimmän kärjen asetelmaa juurikaan muuttaneet. Hurrin Kari lasketteli kisan voittoon kolmella voitetulla pelillä, mutta Miikka Törhönen hiipi kuudella voitetollaan sadan pisteen takamatkalta vaan 7 pisteen päähän toiseksi. Viimeinen ja ratkaiseva peli Karia vastaan päättyyi Miikalle lukemin 239-195. RaKen Jukka Koponen voitti myös kuusi peliä ja nousi ykkösvaiheen sijalta viisi kisan kolmanneksi. Juha Immonen ja Veljmiesten Jari Holopainen veivät sijat 4 ja 5.  Finaalin tuloksiin täältä. 
Kaikki finalistit palkittiin voittajasta alkaen 1500, 1100, 750, 500 € jne…Viikkojen 49, 50 ja 51 voittajat palkittiin lisäksi Kylpylähotelli Rauhalahden, Savo Karjalan Lihan ja K-Market Inkiväärin lahjakorteilla. Rauhalahti Bowlingin lahjoittaman keilapallon voitti arvonnassa viisi alkukilpailua suorittaneista 15 keilaajasta Raimo Strömberg. Onnitelut kaikille palkituille!

Tinat on järjestetty joka vuosi 1974 alkaen ja tämän päivän finaali oli järjestysnumeroltaan 45. Mainareiden mittavan uransa aikana meritoitunut keilaajaveteraani Kari Jehkinen on osallistunut kaikkiin keilattuihin Tinoihin. Veljmiesten puheenjohtaja Mirka Törhönen ojensi Karille ennen kisan alkua pienen askartelupaketin huomionosoituksena mittavasta suorituksesta. Vuoden päästä taas tinataan. Kiitos osallistujille sekä yhteistyökumppaneille.


24.12.2018.
Tinat rauhoittuvat parin päivän joulutauolle ja seuraava vuoro keilataan tapaninpäivänä klo 12. Viikkovoittajat on ratkottu seuraavasti: Viikko 49 Erkki Heikkonen Rojjaas Kuopio, viikko 50 Timo Koivula Ysisata Varkaus, viikko 51 Ilkka Nenonen Giants Pori. Eilen pelatun palloerän voitti Sykliksen Ossi Inola vieden mukanaan Rauhalahti Bowlingin lahjoittaman pallon. Suoraan finaalipaikkaan vievä tasoituksellinen tulosraja on nyt 1247 (sija 18). Turbon tämän hetken raja 447. Loppiasena ratkaistaan liki kuuden eurotonnin jakojärjestys 24 finaalipaikan hankkineen kesken.

1.12.2018.
Veljmiesten perinteiset  Tinat ovat olleet käynnissä kaksi viikkoa ja herättäneet mukavasti kiinnostusta. Ensi viikolla (49) alkukilpailun viikkovoittajalle on extrapalkintona Kylpylähotelli Rauhalahden 2 henkilön lahjakortti savusaunaan arvoltaan 70 eruroa.
Nyt kannattaa tulla kauempaakin Kuopioon keilaamaan. RBssa keilattavien (voittajalle 1500€) Tinojen kanssa samanaikaisesti Kuopion Keilahallissa kisataan Keilaseura Nousun Kinkkukiusaus, jossa pääpalkinto 600€. Tinojen Finaali alkaa loppiaisena Rauhalahdessa 6.1 klo 10 ja illemmalla alkaa Nousun finaali KKH:ssa klo 17:30, joten molemmista kisoista voi voitot kuittailla vaivattomasti samalla reissulla.

Tinat 2019 kisajuliste: alla   suurempana pdf versiona tästä.

 

TINAT 2018 Finalistit yhteiskuvassa:

1.1.2018. Veljmiesten perinteiset Tinat 2018 järjestysnumeroltaan 44 keilattiin tällä kertaa viikkoa lyhyempänä, ja finaali sijoittui omalle paikalleen uudenvuodenaatolle. Alkukilpailua käytiin vajaa 7 viikkoa ja kisaan osallistui yli 190 eri keilajaa eri puolilta Suomea . Lähialueelta varkautelaiset Mainarit, Ysisata ja WBT vierailivat Tinoissa myös seuraottelujen merkeissä.

Karsinnan kolmen kärki olivat Mainareiden Juho Rissanen, TPS:n Jesse Kallio ja kolmantena Tomas Käyhkö, myös Mainareista. Kärkitulos oli 1356 ja finaaliraja vaativissa olosuhteissa maltillinen 1290. Viimeisen vuoron jälkeen keilattu desperado säilyi viime ruutuihin saakka  jännittävänä. Veljmiesten Harri Korkka voitti tuloksella 229. Toisen paikan vei tasatuloksella 220 (pienemmillä tasoituksilla) Mainari Ari Jehkinen. Viimeisiä heittoja seurasi liki sata silmäparia jännittyneenä aivan hiljaa. Mukavan suosion saaneesta turbosta nousivat finaaliin GH:n Niko Liukkonen ja Salbown Mikko Ahola. Alle 190 keskiarvokeilaajista lisäksi finalipaikat hankkivat Sykliksen Seppo Huusko ja RaKen Jukka Koponen.

Finaalissa keilasi 23 miestä ja Porin Giantsin Ani Juntunen ainoana naisena. Veljmiehiä  finaaliin selvisi neljä puheenjohtaja Mirka Törhönen parhaana alkukilpailusijoituksellaan 11. Ensimmäisen kuuden sarjan osion jälkeen Jesse Kallio oli kärkipaikalla 14 pistettä Sykliksen Seppo Huuskoa edellä. Viimeisen, eli kahdeksannen roudrobin pelipaikan vei Kolauksen Jere Rautakoski kolmella pisteellä ennen yhdeksänneksi jätettyä Jukka Koposta. Kaikki kahdeksan olivat 80 pisteen haarukassa, joten peli oli vielä täysin auki.
Ratojen hoitotauolla jaettiin lisäpalkintoina kolmelle viikkovoittajalle Carlsonin kaksi 100€ lahjakorttia ja yksi Kylpylähotelli Rauhanlahden majoituslahjakortti arvoltaan n 250€. Kortit ja viikot voittivat: Pekka Hein Rojjaas, Risto Sankilampi Ysisata ja Juho Rissanen Mainarit. Arvonnassa olleen RB hallin lahjoittaman keilapallon voitti Mainareiden Janne Heikkiläinen.

Roundrobinissa Jesse jatkoi vakuuttavaa keilaamistaan ja voitti viisi seistsemästä pelistään kuin myös lopulta koko kisan. Rissasen Juho voitti kuusi peliä ja ”hiipi” lopussa vottobonuspisteineen melko lailla Jessen tuntumaan toiseksi. Vuosien 2013.2015 Tinojen triplavoittaja Joonas Jehkinen oli kolmas. Sijat 4-8 järjestyksessä Risto Sankilampi, Pekka Hein, Jani Rontti, Seppo Huusko ja Jere Rautakoski. Kaikille 24 finalistille oli jälleen rahapalkinnot ja kuuden tonnin potista 4800 meni kärkikahdeksikolle. Onnittelut kaikille menestyneille.

Kiitokset kisaajille ja yhteistyökumppaneille onnistuneesta tapahtumasta. Hyvää Uutta Vuotta kaikille. Vuoden päästä ”tinataan” taas… eun tinanvaludirektiivistä huolimatta.  rstr    Numerotietoa tuloksista hallin sivuilta tästä.  Palkinnot lähtevät matkaan seuran pankkitililtä tostaina 4.1.

Voittaja Jesse heti kisan jälkeen

Kisan kahdeksan parasta palkintoshekkeineen


Jesse Juho ja Joonas  kaatoja värkkäämässä

Viikkovoitajat Juho Rissanen, Pekka Hein Risto Sankilampi. lahjakortteineen. Juho voitti Kylpylähotelli Rauhalahden ja Pekka sekä Risto Carlsonin lahjakortit.

Alla Tinat 2018 kilpailujuliste. Finaali uudenvuodenaattona. Kaikille 24 finalistille rahapalkinnot yhteensä liki 6000 euroa.