Ajankohtaista

Muistakaapas jäsenet ilmoittautua RB:n kassalle perinteiseen avaustapahtumaamme lauantaina 7.9 klo 10 alkaen. Kutsu ilmoitustaululla löytyy tästä.

19.8.2018.
Veljmiehet jatkoivat voitokkaita pelejään tänään Rauhalahti Bowlingissa Hilimojen kesäkisan finaalissa. Arto Hiltunen oli kisan puolivälistä lähtien kärjen tuntumassa ja meni viidennessä sarjassa ykkössijalle. Mainareiden Juho Rissanen teki viidenteen sarjaan 11 kaatoa/278 ja nousi sijalta kahdeksan toiseksi vain viisi pistettä Artosta jääneenä. Viimeisessä sarjassa Arto heitti 223 Juhon 221 vastaan ja voitti kisan seitsemän pisteen erolla. Juho tuli toiseksi ja loppua kohden peliään parantanut Sami Päiväniemi kolmannelksi 47 pistettä voittajasta. Antti Antikainen ja Janne Happonen täydensivät Veljmiesten menetyksellistä iltaa sijoillaan neljä ja kuusi.

Voittaja palkittiin noin 450 eurolla (30% potista) ja sijat 2-5 viiden prosentin portain pienemmillä summilla. Sijat 6-18 palkittiin lahjakorteilla keilailuun. Onnittelut voittajille. Tuloksia RB:n sivuilta.
Kuvissa voittaja Arto ja kisan kolmonen Sami radalla ja palkintoaan noutamassa.

18.8.2018.
Veljmiesten Timo Hartikainen palasi kesätauolta räväkästi ja keilasi RaKen kesäkisan finaalin voittoon tänään Kuopion Keilahallissa. Kisa muodostui erinomaisen tiukaksi, sillä maltillisella 162 sarjalla aloittanut Tiimin Jukka Koponen otti kovan loppukirin kahteen viimeiseen sarjaan (223 ja 204) nousten kakkosijalle vain kolme pistettä voittajasta jääneenä. Kolmanneksi keilasi Tiimin Martti Savolainen.
Finaalissa keilasi 18 keilajaa joista Veljmiehiä oli kaikkiaan neljä. Voittajaa lukuunottamatta toiset eivät aivan viiden parhaan joukkoon tällä kertaa yltäneet. Kaikki finalistit palkittiin euroilla sijoitusten mukaan. Onnitelut menestyneille.
Lisää finaalikeilailua on nähtävissä heti huomenna sillä Rauhalahdessa keilataan Hilimojen kesäkisan finaali alkaen  klo 18:30. Siellä on Vejmiehistä peräti 7 selvittänyt tiensä 18 finalistin joukkoon. Mukana ovat mm menneen kauden aktiivisimmat "Veljekset" Mika Venäläinen (714 sarjaa), Helge Kolehmainen (646 sarjaa ja Arto Hiltunen (423 sarjaa). Kuuden sarjan kisoiksi muutettuna Mikan kauteen on mahtunut 120 kilpailua...siinäpä esimerkkiämeille muillekin.

24.7.2019.
Veljmiesten osin uusiutunut johtokunta piti järjestäytymiskokouksen viime viikolla RB: tiloissa.  Johtokuntaan oli valittu seuran kevätkokuksessa kaksi uutta jäsentä, Joni Törhönen ja Helge Kolehmainen paikoistaan luopuneiden Ari Tuhkasen ja Sami Päiväniemen tilalle. Johtokunnan kokoonpano löytyy jäsensivulta tästä.

Seuran puheenjohtaja Mirka Törhönen ja uusi sihteeri Jari Holopainen vetivät jk kokouksen seuraavin päätöksin:
Veljmiesten uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Lauri Leppänen ja rahastonhoitajan jatkopestiin Raimo Strömberg. Seuran pelipaidat uusitaan lokakuun lopulla vanhojen mainossopimusten päättyessä. Paidaksi tulee muuten entisenlainen, mutta väri on musta. Valtaosa vanhoista yhteistyökumppaneistamme on lähtemässä jatkamaan mainossopimusta (kiitos heille), mutta jos jäsenistöllä löytyy uusia ideoita paidassa on vielä mainostilaa.(lisää infoa Rami). Paitojen lopullinen ulkoasu lyödään lukkoon elokuun loppuessa.
Seuran jäsenmäärä ensi kaudella on enallaan 37. Toni Laine tuli uutena jäsenenä kehiin (Tervetuloa seuraan) ja Seppo Pitkänen poistui tuhansiin kilometreihin kasvaneen  pelimatkan vuoksi. Jäsenmaksut ovat lähteneet sähköposteihinne ja pyydetään maksamaan ne eräpäivään mennessä. Jos et ole saanut laskua tarkista roskapostilaatikko.
Kauden avaustapahtuma kolmiotteluineen järjestetään perinteen mukaan lauantaina 7.9 alkaen klo 10 keilailulla Rauhalahti Bowlingissa. Seuran syyskokous pidetään pelien jälkeen, mutta tarkemmin asiasta lähempänä tapahtumaa. Pistäkääpä jäsenet päivä kalenteriin niin aloitetaan kausi kunnon joukolla. rstr
 

9.6.2019.
Veljmiehet vietti eilen seuran keilakauden päättäjäiset Rauhalahden leirintäalueen mökillä. Kuusi golfaria ja kolme frisbeegolfaria kävi aamupäivällä testaamassa taitojaan Tarinassa sekä Puijolla melko lailla helteisessä säässä. Molemmissa ryhmissä oli yksi "farmipelaaja" joukossa ja kisojen epävirallisesta luonteesta johtuen, ei tuloksista tässä sen enempää.

Iltapäivällä varsinainen tilaisuus alkoi saunan, ruokailun ja sääntömääräisen kevätkokouksen merkeissä. Kokouksessa valittiin mm ensi kauden toimihenkilöt. Seuran puheenjohtajana jatkaa Mirka Törhönen ja uutena sihteerinä aloittaa Jari Holopainen. Johtokunnassa jatkavat lisäksi Raimo Strömberg ja Lauri Leppänen, sekä uusina jäseninä johtokuntaan valittiin Helge Kolehmainen ja Joni Törhönen.Pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin Helge Kolehmainen ja Jari.Holopainen

Valittiin joukkuevalitsijat 2019/20 seuraavasti: Paikallissarja Lauri Leppänen ja Helge Kolehmainen. Miesten 1-sarjaan  Sami Päiväniemi ja senioreiden 2- sarjaan Arto Hyvönen. sekä Juha Haataja. Tavoitteeksi ensi kauden paikallissarjassa kaksi joukkuetta 3 parhaan joukkoon. Valtakunnansarjassa tavoitteet ykkösjoukkueella ylempään jatkosarjaan ja senioreilla nousu ykkössarjaan.
Kokous hyväksyi yksimielisesti johtokunnan päätöksen Tinojen  mukanaolosta ensi kauden Finnish Masters kiertueessa B-tasolla. Tehtiin myös ennakkopäätös, että talven Ballmastersiin osallistumista joukkueella tuetaan resurssien puitteissa ja/tai salliessa.

PJ:n valinta vuoden Veljmieheksi oli Sami Päiväniemi, joka oli mm suomen mestaruusfinaalissa sijalla 24 ja menestyi hyvin kauden erikoiskilpailuissa, sekä on pysytellyt kuluneen kauden seuran TOP 5 keskiarvoykkösenä. Vuoden Veljpoeka on Arto Hiltunen, joka on nostanut keskiarvoaan nopeasti parikymmentä pistettä. Atro voitti syksyllä myös Veljmiesten mestaruuskisan ottaen kiinnityksen kiertopalkintoon.Vuoden Veljpuol on Jouni Rautiainen. Jouni on panoksellaan ollut merkittävässä osassa nimikkokisansa BOX 300 turneen onnistumisissa.

Ensi kauteen, joka onkin jo Veljmiesten historian 55. s laatuaan, voidaan lähteä luottavaisin mielin. Talous on kauden lopussa plusmerkkinen ja seurasta on toistaiseksi ilmoittanut lähtevänsä vain yksi jäsen, hänkin vedoten 8000 kilometriin venähtäneeseen pelimatkaan. Tilalle ounastellaan olevan tulossa ainakin yksi jäsen. Siirtoikkuna taitaa olla vielä kesäkuun auki, mutta dramaattisia muutoksia ei liene luvassa. Joukkuepeleihin kaipailtiin hiukan laajempaa rinkiä ja lisää sitoutumista. Siinäpä haastetta valitsijoille. Nyt lataamaan akkuja väliin vieraillen viilennetyissä keilahalleissa koettamassa taitojaan kesäskisoissa.

Koskapa Veljmiespokaalien saajat eivät olleet työ- yms esteiden vuoksi tilaisuudessa paikalla kävi johtokunta luovuttamassa vuoden Veljmiehelle ja Veljpojalle palkinnot työmaalla Rauhalahti Bowlingissa. Veljpuol saa pystin myöhemmin. HYVÄÄ KESÄÄ !
 


 

.6.2019.
Kuluneen viikon maanantai-iltana Rauhalahti Bowlingissa käytiin anakara taistelu menneen kauden KKL:n henkilökohtaisista mestaruuksista. Finaalissa keilasivat tällä kertaa luokittain kauden aikana erikoiskilpailujen karsinnoissa parhaiten menestyneet keilaajat.
A-luokan voitti Tiimin Hannu Timonen ja Veljmiesten paras Lauri Leppänen sijoittui hienosti pronssille. Veljmiesten Joni Törhönen jäi vaan 9 pistettä B-mestaruudesta jonka voitti Nousun Hannu Miettinen. CD luokassa Veljmiesten Mika Venäläinen sijoittui viidenneksi. Naisten mestariksi keilasi Hilimojen Raija Turunen.
Kisan jälkeen juotiin kakkukahvit ja KKL palkitsi kauden aikana menestyneet keilaajat.  Vaikka sääntömuutoksilla hiukan pistejakoa tasoitusten muodossa on säädeltykin Veljmiehet vei paikallissarjassa jälleen kaksoisvoiton. Myös nelimiehisten joukkuekilpailussa tuli ykkössija (Veljmiehet Staff) ja kaksimiehiissä pokattiin hopeaa (Veljmiehet ToHo). Henkilökohtaisissa mestaruksissa alussa kerrotun mukaisesti vietiin A-pronssia ja B-hopeaa. Onnea mestareille ja muuten menestyneille. Ei hassumpi kisakausi veljeksillä. Tuloksia tarkemmin KKL:n sivuilla.
Veljmiesten omat kauden päättäjäiset vietetään ylihuomenna lauantaina Rauhalahti Campingin lomahuvilalla. Ennen tilaisuutta ratkaistaan seuran epäviralliset Golf ja Frisbee-golf mestaruudet. Ohjelmassa on myös kevätkokous jossa juonitaan ensi kauden kisakuvioita ja valitaan toimihenkilöt johtokuntaan…mutta siitä lisää ens viikolla.

Kuvassa palkintopöytää ja Veljmiesten "syksyn hankinta" Raimo Tossavainen pokkaamassa 2 -miehisten mestaruuskisan kakkospalkintoa. Palkinnot jakoi pitkään KKL:n sihteerinä ansiokkaasti toiminut Riitta Turunen,

29.5.2019.
BOX 300 palkinnot lähtevät tileillenne 30.5

26.5.2019.
Veljmiesten Box 300 huipentui tänään kovatasoiseen 18 pelaajan finaaliin Rauhalahdessa. Kilpailussa oli extrapalkintona 300 euroa alku- tai loppukilpailussa tehdystä 300 pisteen sarjasta. Alkukilpailussa tuo ei toteutunut, mutta finaalin kolmannessa sarjassa alkukilpailun seitsemäs TPS:n Jesse Kallio latoi taululle pisteen alle tavoitelukemat 299. Jesse piti kuuden sarjan finaalissa muutenkin ylivoimaisesti kovinta vauhtia vieden kisan voiton nollatasoituksilla selvästi lukemin 1520 (ka 253,3) Kun kolmesatanen jäi pisteen vajaaksi siirtyi se euroina kisan voittajan palkintoon, mikä nousi 700 euroon.

Kakkkosijalle keilasi Ysisadan Kari Hurri 150 kärjestä ja Kolmanneksi tuli alkukilpailun voittanut Mainareiden Tomas Käyhkö 32 pistettä Karin takana. Kolmen kärki palkittiin euroilla 700, 300 ja 250. Palkintopotti oli noin 2300 euroa ja kaikki 18 finalistia palkittiin.
Kuvissa finaalin tulokset ja niiden tekijät ennen kisaa. Kiitos osallistujille ja hyville yhteistyökumppaneille!  Koko tuloslista tästä.
 


23.5.2019
Vielä kaksi päivää aikaa keilata itselleen paikka Box 300 sunnuntai- aamuna Rauhalahden keilahallissa klo 10 alkavaan finaaliin. Mainareiden Tomas Käyhkö pitää nyt alkukilpailun kärkipaikkaa tuloksellaan 1406 (0). Finaalirajalla sijalla 14 on tällä hetkellä Rojjaaksen Matti jääskeläinen tuloksella 1335 (132). Turbon kärkinimet ovat Tiimin Hannu Timonen ja Veljmiesten Jari Holopainen
Kolmesatanen on toistaiseksi vielä tekemättä, joten voittajan potti on nousemassa 700 euroon. mikäli viimeisissä vuoroissa tai finaalissa ei kukaan täyosumaan yllä. Tilanteeseen tästä. Käykäähän koettamassa!

Veljmiesten kevätkokous ja kauden päättäjäiset lauantaina 8.6.2019 Rauhalahti Campingin lomahuvilassa alkaen klo 16.Kutsu ilmoitustaululla.

29.4.2019.
Veljmiesten BOX 300 on lähtenyt kohtuumukavasti käyntiin ja kaksi ensimmäistä viikkoa on takana. Mainareiden Juha Immonen on kärkipaikalla tuloksellaan 1344 (0). Finaaliraja sija 14 on tällä hetkellä Rojjaaksen Pekka Heinin hallussa tuloksella 1254 (72). Box 300 reppujen ensimmäiset voittajat arvottiin eilen. Onni suosi tällä kertaa Sami Päiväniemeä ja Timo Hartikaista. Kisa ja viikottainen reppuarvonta jatkuvat vielä neljä viikkoa . Tilanteeseen tästä.

15.4.2019.
Veljmiehet valtasi neljä paikkaa kärkikymeniköstä Rojjaaksen erikoisen finaalissa tänään Rauhalahdessa. Samuli Haverinen keilasi kisassa hienosti toiseksi tuloksella 1421 (120). Kisan tylysti 299 sarjalla aloittanut Joonas Jehkinen vei voiton ylivoimaisesti nollatasoituksilla tuloksella 1520 mistä kertyy keskiarvoksi hulppeat 253 pistettä/sarja. Tiimin Hannu Timonen nousi viimeisellä 253 sarjallaan kolmanneksi ja Veljmiesten Harri Korkka 238 sarjallaan neljänneksi viisi pistettä TPS:n Jesse Kallion edelle. Kuvassa tulokset ja kisan kolme parasta.
Huomenna Rauhalahdessa alkaakin sitten Veljmiesten oma kevätkisa BOX 300. Tervetulloo kisaamaan! Kisajulisteeseen tästä.

14.4.2019.
Veljmiesten voittoputki ei katkennut tänäkään viikonloppuna. Lauri Leppänen takoi Iisalmen Liike Openin finaalissa kaatoja tasaiseen tahtiin ja vei kisan voiton ylivoimaisesti 8 sarjan hirmutuloksellla 2054 (tas 56 ja puhdas ka 249,75). Kakkoseksi keilannut PeBo:n Timo Korhonen jäi Latesta 219 pistettä ja kisan kolmonen Agentsin Harri Holappa kakkosijasta vain 5 pistettä.
Lauri kuittasi pottikisan voitosta kympin alle  400 ecua. Onnittelut Latelle!
 8.4.2019.
Veljmiesten kaksoisvoittojen sarja sai jatkoa tänään Tiimin Topin Kisan finaalissa Kuopion Keilahallissa. Ensin pelattiin finaalin 6 sarjan osio jonka jälkeen 5 parasta jatkoi pudotuspeleihin. Viiden joukossa oli peräti kolme Veljmiestä kärkiparina Mika Venäläinen ja Timo Hartikainen sekä Juha Heiskanen neljäntenä. Lisäksi jatkoon pääsivät Kolauksen nuori Lenni Juutilainen ja Varkauden Ysisadan Petri Riikonen. Juha Lenni ja Petri heittivät ensin kolmestaan yhden sarjan, jonka voiton vei Lenni nousten varsinaiseen yhden sarjan loppuotteluun Mikaa ja Timoa vastaan.
Mika ja Lenni aloittivat kaadoilla mutta Timolle tuli alkuun pari reikää. Alun takkuamisesta huolimatta Timo sai heittonsa kulkemaan ja vei lopulta kisan voiton. Kakoseksi keilasi Mika ja Lenni pokkasi kolmospalkinnon. Voittaja palkittiin 600-, kakkonen 400- ja kolmonen 300 -eurolla. Tarkemmin  tuloksia myöhemmin KKH:n sivuilta. Mainittakoon vielä, että Timo pääsi kokeilemaan kisan ykkösvaiheen kolmannessa sarjassa 11 perättäiskaadon jälkeen kolmesatasta, mutta viimeisellä heitolla 6 ja 10 keila eivät suostuneet poistumaan keilapöydältä ja tuloksena oli 298. Vielä jäi haastetta tulevaisuuteen. Tulokset KKH sivulta tästä.

Kuvassa kolme parasta vasemmalla Mika V, keskellä voittaja Timo H ja oikella Lenni J. ja toisessa kuvassa voittaja

 

7.4.2019.

Veljmiehet tykitti tänään komeaan kaksoisvoittoon Kuopion Keilahallissa pelatussa KKL:n paikallissarjan finaalissa. Veljmiehet 1 voitti kaikki viisi peliään ja vei paikallisarjakauden 2018/19 mestaruuden selkeällä  198 pisteen erolla hopeasijalle nousseeseen oman seuran kakkosjoukkueeseen. Tiimi tuli finaalissa kolmanneksi 57 pistettä VM2 takana..
VM2 kärsi niukat tappiot vain omalle ykkösjoukkueelle sekä Nousulle, mutta vei kolme muuta peliä nimiinsä selvin lukemin. Ensin kaatui Rojjaas pistein 638-559, sitten Tiimi hiukan niukemmin 40 pisteellä ja viimeisessä pelissä Kolaus sai takkiinsa liki sadalla pisteellä.
Kierroksen parhaat pistemiehet tänään olivat Joni Törhönen (ka 211) ja Lauri Leppänen (ka 208) molemmat Veljmiesten ykkösjoukkueesta.
Veljmiesten valtti oli tänään tasaisuus jolla vietiin päivän keskiarvolistan kahden kärjen lisäksi sijat 6-10 vain kolmen pisteen haarukassa 187 pisteen tuntumassa. Siihen viisikkon kuuluivat ykkösen Antti Antikainen ja Arto Hiltunen sekä VM kakkosen trio Jari Holopainen, Helge Kolehmainen ja kaudella harvemmin estraadilla nähty, mutta kauden parasta peliään näyttänyt Mirka Törhönen. Kakkosen neljäs lenkki nuorempien kevätkiireiden vuoksi mukaan hälyytetty seuran seitenkymppinenkin oli joukkueessa ja esitti sekä hyvät että huonommat sarjansa samassa kisassa päätyen voimassolevaan 175 keskiarvoonsa. Onnittelut mestareille ja (meille) hopeamiehillekin. Palkinnot jaetaan kauden päättäjäisissä. Finaalin tuloksiin tästä.

Kuvat finaalin alkuhetkiltä sekä kärkijoukkeet pelien jälkeen.

Tänään päättyi myös Veteraanien SM alkukilpailu Rauhalahti Bowlingiissa. Kisassa tuloksen teki liki tuhat osanottajaa ja finaaliin nousi hienosti kaksi kuopiolaista keilajjaa. Keilaseura Tiimin Unto Leskinen lähtee viikon päästä pelattavaan 36 keilaajan finaaliin alkukilpailun nelossijalta ja saman seuran Veikko Miettinen sijalta 34. Tiimin paikallista menestystä vahvisti vielä Hannu Timonen joka putosi viimeisessä erässä niukasti yhdellä pisteellä finaalipaikasta. Hannu voitti kuitenkin alkukilpailun yhteydessä keilatun parikisan suomenmestaruuden Leskisen Unton parina.
Kuopiolaisita naisveteraaneista tiensä lauantaina pelattavaan finaaliin selvittivät Hilimojejn Raija Turunen ja Sykliksen Liisa Tuhkanen. Hilimat Raija T ja Tuula Tuunainen veivät kopeasijan naisten parikisassa. Veljmiehet onnittelee menestyneitä ja toivottaa hyviä onnistumisia finaalipeleihin.
Veljmiehet osallistui kisaan eilen nelimiehisellä joukkueella. Parhaiten onnistui Timo Hartikanen tuloksellaan 1200(6) ja Raimo Tossavainen 1177 (54), sekä aiemmin kisan heittänyt Seppo Pitkänen 1171(30).

30.3.2019.
Valtakunnansarjat Veljmiesten osalta on tällä kaudella käsitelty. Viimeiseltä tänään Mikkelissä keilatulta kierrokselta tuli seitsemästä pelistä 2 voittoa ja lopullinen sijoitus tuloslistalla on kuudes. Kouvolan AS ja porvoolainen Mistral veivät selkeästi sarjan kärkikaksikkona lohkon karsitapaikat SM-liigaan.Kuusamo ja lahtelainen Bay 2 putoavat  ensi kaudeksi kakkossarjaan. Veljmiehet oli nelisensataa pistettä putoamisviivan yläpuolella.
Veljmiesten paras tänään oli Miikka Törhönen 209 keskiarvollaan. Pelit jatkuvat ykkösessä myös ensi kaudella. Tuloksiin tästä.

KKL:n kaksimiehisten taannoin pelattu mestaruuskisa päättyi Tiimi 8 Yrjö Makkosen ja Tmo Väisäsen voittoon. Veljmiesten ToHo Raimo Tossavainen ja Jari Holopainen veivät upeasti kakkossijan ja Vm H-Tiimi Juhat Haataja ja Heiskanen säestivät hopeakaksikkoa nelossijallaan. Kisaan osallistui kaikkiaan 36 joukkuetta. Palkinnot jaetaan kauden päättäjäisissä. Mestaruuskisan tulokset tästä.

Kuva Mikkelistä tänään                                                                                                       KKL 2MJ  Mestaruus hopeamiehet tässä

25.3.2019.
Veljmiesten seniorit saivat lauantaina valtakunnansarjakautensa päätökseen Iisalmessa pelatulla viimeisellä kierroksella. Keuruun Keurla oli hankkinut jo kauden muissa peleissä tukevan johdon sarjataulukossa ja jatkoi hyviä pelejään samaan malliin Iisalmessakin. Keurla voitti neljä kuudesta pelistä ja voitti kakkossarjan 1800 pisteen marginaalilla kakkoseksi sijoittuneeseen Veljmiehiin. Veljmiehet päätyi peleissään 3-3 tasapeliin ja varmisti kakkospaikkansa yli 700 pisteellä.
Keurlan Hannu Pääkkönen oli kierroksen pelaaja huimalla kuuden pelin 244 keskiarvollaan. Kierroksen kakkonen oli Veljmiesten Markku Koistinen 216 keskiarvolla.
Keurla nousi senioreiden ykkössarjaan ja Veljmiehet jatkaa ensi kaudella samalla sarjatasolla kakkosessa. Tuloksiin tästä.

20.3.2019.
Veljmiesten 8-miehinen seuraottelu Varkauden WBT:n vieraana päättyi selkeään liki 300 pisteen voittoon lukemin 9935-9661. Sami Päiväniem ja Miikka Törhönen olivat illan parhaat puhtailla tuloksilla 1298 ja 1273. Kotijoukkueesta parhaan tuloksen teki Urho Nuutinen. Kiertopalkinto lähti jälleen Veljmiesten mukana Kuopioon. Seuraottelun tulokset tästä.
 

19.3.2019.
Eilenillalla Rauhalahdessa keilattiin Rojjaaksen järjestämänä 4 joukkueen 6 mj haasteottelu, johon osallistui isäntäjoukkueen lisäksi Veljmiehet, Mainarit ja Kolauksen keilaajat. Rojjaaksen erikoisen tasoituksilla pelatun kisan voitti Veljmiesten kuusikko yli kahdensadan pisteen erolla toiseksi tulleeseen Mainareihin. Rojjaas tuli kolmanneksi reilut parikymmentä pistettä Mainareista jääneenä. Peränpitäjän paikka jäi tällä kertaa Kolauksen keilaajille.
Veljmiehistä parhaat tasoituksettomilla pisteillä olivat Joni Törhönen (1318) ja Markku Koistinen (1224). Kisan parhaat puhtaat tulokset teki kuitenkin mainarikaksikko Joonas Jehkinen (1375) ja Juho Rissanen (1364).  Seuraavan kerran Veljmiehet ovat tulessa seuraottelun merkeissä huomenna keskiviikkona Varkaudessa WBT:n vieraana 8-miehen joukkueella. Haasteottelun tulokset tässä.

13.3.2019.
KKL:n 2-miehisten mestaruutta 2019 ratkotaan Kuopion Keilahallissa seuraavat kaksi viikkoa. Nyt "Veljekset" joukkueita "kehään". Seura maksaa joukkuemaksut. Nelimiehisissähän tulikin jo mestaruus. Kisajuliste löytyy tästä.

11.3.2019.
Veljmiehet kävivät eilen sunnuntaina Siilinjärvellä nappaamassa Sykliksen Ässäkkatojen finaalissa upean kolmoisvoiton. Miikka Törhönen voitti kaikki 7 roudrobin peliään vieden ykköspalkinnon yli 160 pisteen erolla Sami Päiväniemeen. Lauri Leppänen voitti kolmossijan vain pisteen erolla neljänteen ja 8 pistettä Samista jääneenä. Miikan keskiarvoksi tuli yli 241 pistettä. Kuvassa voittajatrio palkintoineen sekä finaalin tulokset. Kisajuliste tästä. Onnittelut !

9.3.2019.
Veljmiehet huomio.. seuraotteluihin kaivataan keilaajia. Maanantaina 18.3 Rauhalahteen kuusi miestä Rojjaaksen haasteotteluun. Keskiviikkona 20.3 Varkauteen vielä 4 miestä (yht 8) vastavierailulle WBT:n kotihalliin. Ilmoittautumiset WhattsApp ryhmään "Veljmiesten ilmoitustaulu".

6.3.2019.
Veljmiehet "Staff" voitti ylivoimaisesti sunnuntaina päättyneen KKL:n nelimiehisjoukkueiden tämänvuotisen mestaruuskisan. Mestarijoukkueessa pelasivat Antti Antikainen, Sami Päiväniemi, sekä Joni - ja Miikka Törhönen. Kisan kakkoseksi tuli Tiimin ykkösjoukkue reilut 250 pistettä mestareiden takana. Kolmossijan vei Tiimi 2. Kisaan osallistui 16 joukkuetta, joista Veljmiesten paidassa pelasi neljä. Onnittelut tuoreille KKL;n mestareille 2019. Tulokset löytyvät tästä ja kuvakoosteessa mestarit,3,3,2019.
Veljmiesten seniorit kävivät lauantaina kisaamassa 50+ vuotiaiden suomenmestaruudesta Kemin Keilahallissa kuuden miehen joukkueella. Maaliskuun lopulle jatkuvassa alkukilpailussa heitettiin kahdeksan sarjaa ja urakan parhaiten selvitti Seppo Pitkänen mainiolla tuloksellaan 1740 (ka 217). Myös Markku Koistinen ylitti parin pistein 1633.
Helpohkoksi luonneditussa rataolosuhteessa finaaliraja (sija24) on jo ensimmäisen viikon jälkeen lukemissa 1625 ja kärki "luvattoman" kaukana numeroin 1952 joten finaalipaikat ovat tiukassa.
Pelien jälkeen joukkueen onnistumiset analysoitiin hotelli Merihovin saunan lauteilla sekä päivällipöydässä ja palattiin laskiaissunnuntain aringossa kotiin. Kuvassa joukkue ennen kisan alkua.

 

24.2.2019.
Paikallissarjan viimeinen runkosarjakierros keilattiin tänään Kuopion Keilahallissa. Päivän joiukkue oli Nousu voitettuaan kaikki viisi peliään. Veljmiehet 2 voitti kolme ja Veljmiehet 1 yhden pelin, mutta joukkueet pysyivät kuitenkin sarjataulukon kärkijoukkueina. Kuusi parasta joukkuetta nähdään huhtikuun finaalissa. Veljmiehistä Arto Hiltunen oli paras hiukan yli 200 keskiarvollaan. Tuloksiin tästä.

21.2.2018
Ensi sunnuntaille pailallissarjajoukkueet joukkuevalinnat sivulla. Pelit pelataan Kuopion Keilahallissa 10 alkaen.

17.2.2019.
KKL:n 4-miehisjoukkuiden mestaruuskilpailu alkaa Rauhalahdessa maanantaina 18.2. Pistetäänpäs Veljmiehet joukkuieita kehiin. Seura maksaa joukkuemaksut. Kisajulisteeseen tästä.

Kuopiossa keilattiin tänään kaksi erikoiskilpailujen finaalia, joissa molemmissa oli Veljmiehiäkin mukana. Kuopion Keilahallissa Kolauksen Mairen kisan voitti TPS:n Jesse Kallio. Jesse keilasi 9 sarjaa huimalla 248,4 keskiarvolla. Lauri Leppänen oli ainoa finaaliin tiensä raivannut Veljmies ja sijoittui hienosti kuudenneksi varsin nimekkäässä joukossa hyvällä 225,2 keskiarvolla. Mairen Kisan finaalitulokset tästä  RB:n Pakkaskaadot voitti Mainareiden Juho Rissanen. Finaalitulokset tästä.

Seniorit keilasivat eilisen kakkossarjan kierroksensa Saarijärvellä kohtalaisella tuloksella säilyttäen sijoituksensa sarjataulukossa ennallaan toisena. Sarjajohtaja Keurla vei kuitenkin molemmat pelit Veljmiehiä vastaan ja vankisti sijoitustaan nousijan paikalla tukevalla yli 1200 pisteen erolla kakkossijan sälyttäneeseen Veljmiehiin. Keurla voitti kaikki kuusi peliään ja Veljmiehet Keurlaan tappioden jälkeen kaikki muut neljä peliään.
Veljmiesten parhaat olivat Jukka Vehviläinen ka 197,5 , Helge Kolehmainen ka 185,5 ja Juha Haataja 184 keskiarvollaan. Jos kaikki etenee käsikirjoituksen mukaan viimeisellä Iisamen kierroksella Keurla hankkii paikan ykkössarjaan. Veljmiesten tavoitteena on kuroa matka kärkeen mahdollimman pieneksi, vaikka sarjasta ei kenelläkään putoamisvaara olekkaan. Kierroksen tulokset tästä

12.2.2019.
Senioreiden valtakunnansarjaa keilataan ensi lauantaina 16.2.2019 Saarijärvellä klo 11.00. Veljmiehet on nyt sarjan puolivälissä liki 600 pistettä kärkijoukkue Keurlan takana, mutta sehän on vain viiden pelin voittobonusten verran. Viimeisen Iisalmen kierroksen jälkeen sarjan voittaja nousee S1 sarjaan. Joukkueen kokoonpano joukkuevalinnat lehdellä tästä.

2.2.2019.
Veljmiesten kotiluolassa RB:ssa oli tänään säpinää kun liki 50 valtakunnan ykkössarjalaista taisteli sarjapisteistä viisimiehisin joukkuein. Kouvolan AS oli päivän joukkue vieden kuusi päivän seitsemästä pelistä ja ohitti samalla 600 pistettä sarjataulukossa edellä  olleen Mistralin. Mistral on nyt sarjakakkonen 258 pistettä Kouvolan perässä. Oululainen OPS  säilytti kolmospaikkansa.
Veljmiehet punnersi hienosti nimekakäässä joukossa kolmella voitolla yhden sijan ylöspäin ja on nyt sarjataulukossa viidentenä ennen Mikkelissä pelattavaa viimeistä kierrosta.
AS:n Niko Oksanen oli kierroksen pelaaja huimalla yli 230 keskiarvolla. Kakkoseen OPS:n Matias Luosujärveen ja kolmoseen BAY2:n Simo Leskiseen oli eroa n 14 pistettä. Veljmiehistä Sami Päiväniemi ylsi keskiarvolistalla hyvin viidenneksi luvuin 209. Myös kaikki pelit pelannut Lauri Leppänen teki tasaista tulosta 192 keskiarvolla. 

Maaliskuun viimeisenä lauantainan pelattava Mikkelin viimeinen sarjakierros näyttää etukäteen varsin mielenkiintoiselta. Kahdeksasta joukkueesta kaksi parasta pääsee liigakarsintaan ja kaksi heikointa putoaa sarjaportaan alemmaksi. Nousumahdollisuudet teoriassa on vielä kolmella joukkueella AS keulilla.  Putoamiskamppailu hiukka mutkistui tänään, kun jumbosijaa kaksi kierrosta yhdellä voitetulla pelillään pitänyt Lahden Bay 2 teki  täyskäännöksen; voitti viisi peliä  ja nousi sijalle 7. Sijojen 5-8 välillä on vain viisisataa pistettä joten sarjapaikasta käydään vielä tiukka kamppailu neljän joukkueen kesken. Tuloksiin tästä.  
Alla pari kuvaa kisasta:
 

14.1.2019.
Veljmiehet 1 joukkue voitti sunnuntain paikallissarjakierroksella viisi kuudesta pelistään ja säilytti sarjajohtonsa samalla kasvattaen sitä liki 500 pisteeseen ennen viimeistä sarjakierrosta. Veljmiehet 2 nousi sarjataulukossa toiseksi vaikka voittikin vain kaksi päivän kuudesta ottelusta. Tiimi on nyt sarjataukon kolmonen satasen pistettä Veljmiesten kakkosjoukkueen perässä. Tiimi olikin ainoa joukkue joka pystyi viemään Veljmiesten ykkösjoukkueelta voiton ja bonuspisteet.
Tiimin Hannu Timonen oli päivän pelaaja 218.8 keskiarvolla. Seuraavana olikin Veljmiesten kolmikko Lauri Leppänen 211, Miikka Törhönen 195 ja kolmessa viimeisessä pelissään parivauhtiin päässyt Raimo Tossavainen 184. Raimo pelasi Veljmiehet 2 joiukkueessa ja Late sekä Miikka ykkösessä. Pelit käytiin Rauhalahdessa ja viimeinen kierros keväämmällä Keilakujalla. Kuvassa oikealla iloinen päivän joukkue VM 1 ja vasemalla osa kakkosjoukkuetta pelitilanteessa. Tulokset löytyvät tästä.

8.1.2019 Tinapalkinnot lähtevät voittajille viimeistään perjantaina 11.1.

6.1.2019 Järjestysnumeroltaan 45 tinafinaali käytiin Rauhalahdessa. Juttu Tinat välilehdellä.
 


5.1.2019 
Tinojen lopulliset finalistit ratkaistiin aiemmin päivällä kahdella kisavuorolla ja desperadolla. Alkukipailusta 18 ensimmäistä suoraan finaaliin.  Lopullinen alkukilpailutilanne tästä. 
Lisäksi:

Finaaliin keilaajat joiden keskiarvo alle 189,99: Mika Venäläinen 1271 & Erkki Heikkonen 1269
Finaaliin turbosta: Juha Immonen 495 & Kari Jehkinen 486
Finaaliin desperadosta: Leppänen Lauri 241 ja Juutilainen Lenni 214.
Finaali alkaa huomenaamulla kymmeneltä 24 keilaajan kesken kuuden sarjan kisalla, josta 8 parasta jatkaa tauon jälkeen rounrobin peleillä 30 pisteen voittobonuksin.

27.12.2018.
Tänään Veljmiehet "matkustavat" kahdella nelimiehisjoukkueella Kuopion Keilahalliin Nousun järjestämään haastekisaan. Samalla heitetään tietenkin meneillään olevaa Nousun erikoista, jonka finaali on loppiaisena melko pian Tinojen finaalin päättymisen jälkeen. Rauhalahdessa keilattavien Tinojen tuloslistan alkupäähän tuli tapaninpäivänä pari muutosta. Ysisadan Timo Hänninen kävi petraamassa viikontakaista suoritustaan nousten kolmossijalle tuloksellaan 1324 (72). Savonlinnan F-R:ää edustava Kari Sistonen ankkuroitui kuutospaikalle tuloksella 1298 (204) . Tällä hetkellä suora finaalipaikka sija 18 on Kolauksen Juha Reinikaisen hallussa lukemilla 1251 (186). Sijat 4-18 ovat 49 pisteen haarukassa. joten perinteisen tiukaksi taistelu finaalipaikoista menee jo ennen lauantain tammikuun viidennen päivän viimeisiä alkukilpailuvuoroja.

Illalla:  Viiden joukkueen haastekisa Kuopion Keilahallissa päättyi Veljmiehet 2:n niukkaan voittoon. Nousu jäi kakkoseksi 20 pisteen päähän ja kolmanneksi tuli eri seuroista koottu "muumaailma" joukkue. Voittajajoukkueessa keilasivat Juha Heiskanen, Helge Kolehmainen, Miikka Törhönen ja Arto Hiltunen. Juha oli illan paras Nousun kisan tuloksissa. Veljmiehiä radalla oli "muumaailma" mukaanlukien 10 eli puolet kisaajista. Kiitettävää aktiivisuutta. Haastekisan tulokset.
Samaan aikaan Tinojen kärkipaikka vaihtui Rauhalahdessa. Mainareiden Juho Rissanen naputteli taululle nollatasoituksilla vaativiin olosuhteisiin komeat lukemat 1358. Kuvassa alla Juho kärkipelinsä jälkeen

23.12.2018.
Tänään aatonaattona Rauhalahti Bowlingissa keilattiin puoliltapäivin varsin joulutunnelmainen tinaerä, jossa lisäpalkintona oli hallin lahjoittama Brunswickin Magnitude keilapallo. Loppua kohden haasteellisiksi muuttuneissa olosuhteissa kisa muodostui tasaiseksi ja jännitys säilyi viimeisiin ruutuihin saakka.
Sykliksen Ossi Inola keilasi 4 ensimmäistä sarjaa puhtaana liki parivauhtia. Viidennessä sarjassa Ossille tuli melkoinen notkahdus, mutta hän kipusi kuitenkin kuudennellaan kisan voittoon. Kisan kakkonen oli Ysisadan Timo Hänninen 19 pistettä kärjestä jääneenä. Kolmanneksi tuli Joe’s Goldin Markku Veijanen vain 5 pistettä Timon takana. Sijat 2-7 olivat 15 pisteen haarukassa.
Inolan Ossi vei palkintopallon ja nousi samalla Tinojen alkukilpailulistalla sijalle 15. Onnittelut Ossille! Listalla ei suurempia muutoksia kärjen osalta jouluviikolla tullut. Poikkeuksena oli Porin Giantsin Ilkka Nenonen, joka viikkovoittajana valtasi listan kolmossijan tuloksellaan 1300. Pääseneekö viikkovoittajan palkintopalju parin päivän sightseeingille länsirannikon tasangoille… sen aika näyttää.
Tinoja keilataan seuraavan kerran Tapaninpäivänä. Extrapalkinnoille on tulevat omistajat jo löydetty, mutta fiaalipaikkoja "jaetaan" vielä parilla viikolla ja Loppiaisena räjäytetään sitten liki kuuden tonnin europotti 24 finaaliin tiensä selvittäneen kesken. Kiitokset kaikille tinaajille osallistumisesta, halliyrittäjille hyvästä pääpalkinnosta ja osallistuneiden kesken arvoituista suklaarasioista, sekä maistuvista torttukahveista. Pallokisan tulokset tästä. Kuvamixauksen keskellä voittaja Ossi palkintopalloineen ja RB:sta Sami Päiväniemi ja Joni Törhönen. Hyvää Joulua kaikille keilaajille läheisineen!

21.12.2018.
Veljmiesten syyskauden KKL:n prikit lähtivät jäsenten tileille tänään. 

17.12.2018.
Huomenna klo 18 Rauhalahdessa keilataan Tinojen merkeissä kahdeksanmiehinen seuraottelu Veljmiehet vs Varkauden WBT. Viime viikon Tinojen viikkovoittaja oli Ysisadan Timo Koivula joka palkitaan voitosta loppiaisena Savo Karjalan lihan 70 euron lahjakortilla. Timo on edelleen alkukilpailun kärjessä tuloksellaan 1342. Suoran finaalipaikan (sija 18) tasoituksellinen tulosraja on säilynyt maltillisena lukemissa 1243. Tällä viikolla viikkovoittajalle extrapalkinnoksi on varattu n 120 euron arvoinen K-Market Inkiväärin lahjakortti: palju käyttöön kahdeksi vuorokaudeksi. Sunnuntaina aatonaattona klo 12 keilataan "supervuoro" jonka voittaja saa lisäpalkinnoksi Rauhalahti Bowlingin lahjoittaman keilapallon. Tinakisan tilanteeseen tästä. Seuraotteluista enemmän kisat ja  tapahtumat /seuraottelut välilehdellä.

16.12.2018
Veljmiesten Mika Venäläinen ja Raimo Tossavainen keilasivat tänään Siilinjärvellä Fontanella Openin finaalissa. Kahdeksan keilaajan roundrobinissa kaikki pelasivat yhden pelin toisiaan vastaan 30 pisteen voittobonuksin. Mika voitti seisemästä pelistään viisi sijoittuen kisassa upeasti toiseksi. Sykliksen Hannu Heikkinen voitti kaikki pelinsä ja samalla koko kisan. Seppo Vinni tuli kolmanneksi ja Raimo Tossavainen kolmella voitollaan viidenneksi. Kaikille kahdeksalle finalistille oli palkinnoksi euroja voittajasta alkaen 500, 250, 150...etc. Onnittelut menestyjille. Tulokset tästä.
Kuvassa kolmen kärki

11.12.2018.

Illan seuraottelun voitti Varkauden Ysisata. Veljmiehet oli toinen ja Mainarit jätettiin tällä kertaa kolmanneksi. Lisää seuraottelut lehdellä.

10.12.2018.
Huomenna tiistaina keilataan seuraottelu Rauhalahdessa klo 18. Veljmiesten tinailukuntoa tulevat koestamaan Mainarit ja Ysisata Varkaudesta.
Tinojen viime viikon viikkovoittaja oli Rojjaaksen Erkki Heikkonen ja palkitaan Kylpylähotelli Rauhalahden 70 euron "savusauna kahdelle" lahjakortilla. Erkki nousi  tuloksellaan 1269 (132)Tinojen alkukilpailulistalla viidenneksi ja seurakaveri Olavi Kuusisto kuudenneksi vain 4 pistettä Erkin jälkeen.

Alkavan viikon Tinakisan viikkovoittajalle lisäpalkintona on Savo Karjalan Lihan 70 euron lajakortti. Tulukeehan "tinailemaan"!

29.11.2018.
Atrto Hiltunen keilasi Veljmiesten mestariksi 2018 Rauhalahdessa käydyssä perinteisessä mestaruuskisassa. Juttu kisat/tapahtumat sivulla.

25.11.2018.
Rauhalahdessa keilattiin tänään KKL:n paikallissarjan toinen kierros. Veljmiehet 1 nujersi vakuuttavasti kaikki vastustajansa ja meni liki kolmen sadan pisteen turvin sarjakärkeen. Ensin kaatui oma kakkosjoukkue 38 pisteellä. Senjälkeen Kolaus 2 selvästi 54 pisteellä ja Rojjaas 1 jo 71 pisteellä. Samaa kaavaa noudattivat päivän viimeiset pelit Kolaus 1 ja Nousua vastaan. Ykkösjoukkueemme Miikka Törhönen (203) ja Antti Antikainen (199) olivat päivän keskiarvoissa parhaat yli kymmenen pisteen erolla seuraavana olevaan Kolaus 1 Hannu Pöyhöseen. Kierroksella oli mukana 32 keilaajaa.
Veljmiehet 2 voitti kaksi päivän viidestä pelistään. Kolaus 1 kaatui niukasti 15 pisteellä, mutta Kolaus 2 murskaluvuin 633-500. Kolmessa muussa pelissä tuli jonkin verran takkiin, mutta sijoitus sarjataulukossa on lupauksia antavasti kolmas, vain kaksi pistettä toisena olevasta Kolaus 3:sta.
Seuraava kolmas kierros keilataan tammikuun puolivälissä tämän päivän tapaan Rauhalahti Bowlingissa. Tulokset ja sarjatilanne tästä.

Veljmiesten ykkösjoukkueessa keilannut Juuso Vehviläinen lähti paikallissarjapelistä suoraan Kuopion Keilahalliin ja heitti itsensä Tiimin kisan desperadosta finaaliin puhtaalla 234 sarjallaan. Finaalin 5 sarjan ykkösvaiheen jälkeen Juuso nousi viidenneksi ja näin pelit jatkuivat 8 joukossa. Pudotispeleissä ensimmäinen päättyi voittoon, toinen ja kolmas kääntyivät tappioksi ja loppusijoitus oli kovassa joukossa viides. Kolmanella pudotuspelikierroksella oli Juuson lisäksi mukana pelkästään viisi Mainareiden ja Ysisadan liigapelaajaa. Mainarit Tomas Käyhkö ja Juho Rissanen veivät kärkipaikat ja Ysisadan Lauri Huttunen oli kolmas. Mainareiden Onni Riikonen vielä ennen Juusoa neljäntenä. Kymmenelle parhaalle oli rahapalkinnot josta viidelle ensimmäiselle euroja satasen portain viidestä alkaen. Tiimin kisan tulokset KKH:n sivulta huomenna. 
Kuvat Tiimin finaalin kolmannesta pudotuspelistä ja paikallissarjakuva viime kaudelta Rauhalahti Bowlingissa.

21.11.2018.
Tinat 2019 alkoivat eilen Rauhalahti Bowlingissa. Vuosikerta onkin jo 45s . Lisää Tinat välilehdellä ja kisajulisteeseen pdf:nä tästä.


19.11.2018.
Tänään keilattu Kolauksen Arskan KIsan finaali tarjosi Rauhalahti Bowlingiin kerääntyneelle kohtalaiselle katsojajoukolle viihdyttävän kisaillan korkeaksi nousseen tulostason merkeissä. Finaalin viiden sarjan ykkösvaiheessa Veljmiesten Sami Päiväniemi pudotteli pattereita tasaiseen tahtiin avausheitoillaan ja meni huipputuloksella 1256/5s (ka251) suoraan finaaliotteluun. Mainareiden Juha Immonen (1193) ja Kolauksen Hannu Pöyhönen (1163/tas70) veivät seuraavat sijat nousten myös yhden sarjan pudotuspeleihin.
Juha voitti ensin Hannun hirmusarjalla 280 (Hannu 220) mennen loppuotteluun Samia vastaan. Herrat pistelivät viisi ruutua kaatoja tasatahtiin, mutta kuudennessa ja seitsemännessä ruudussa Juhalle tuli perätysten tyhjä ja reikä. Sami puolestaan jatkoi peliään kisan alkuosan tahtiin ja vei voiton selvin luvuin 257-187. Sami kuittasi voitostaan 600 Juha Kakkosijasta 400 ja Hannu pronssista 300.
Voiton vieneen Samin lisäksi finaalissa oli Veljmiehistä Miikka Törhönen 5, Lauri Leppänen 7 ja Joni Törhönen 13. Tulokset löytyvät tästä. Kuvassa iloinen voittajakolmikko. Onnitelut menestyneille. rs

 

17.11.2018.  Ykkössarjakierros Kouvolassa päättyi torjuntavoittoon. Lisää sarjapelit lehdellä.

6.11. 2018.
Ennakkotietoa: Veljmiesten Tinat järjestysnumeroltaan 45 alkavat 20.11 ja seuran mestaruus- & kinkkukisa keilataan RB:ssa torstaina 29.11.2018 klo 18:30. Tästä lisää aiheesta.

5.11.2018.
Veljmiesten torstaiharjoituksia ja yksilöharjoitusten tukemista jatketaan ainakin vuodenvaihteeseen saakka. Lisää asiaa tästä.

4.1.2018.
Liittomyllyn pelit jatkuivat finaalilla Lahdessa. Kuopion Keilailuliiton paidassa pelanneet Veljmiehet aloittivat päivän kahdella upealla pelillä Helsinkiä ja Keski-Savoa vastaan vieden voitot molemmista. Kolmannessa ja neljännessä pelissä tuli sitten tappiot Mikkelille ja Lohjalle. Sijoitus oli kuitenkin kohtuuhyvä kahdeksan parhaan joukossa.
Tappiotta pelannut Mikkeli voitti kisan, Lahti oli toinen ja Keski_savo vei pronssia.
Finaalipäivän paras Veljmies ja keskiarvolistan viides oli Sami Päiväniemi keskiarvolla 228. Ankkuri paukutti kahteen voitokkaaseen eka peliin tylyt lukemat 255 ja 246. Viimeiseenkin peliin tuli vielä 224.

3.11.2018.
Veljmiesten nelikko Antti Antikainen, Harri Korkka, Lauri Leppänen ja Sami Päiväniemi keilasivat tänään Kuopion Keilailuliiton edustajina Lahden Liittomyllyn alkukilpailussa sijalle kahdeksan ja selvittivät tiensä huomenna pelattavaan 16 joukkueen finaaliin. Alkukilpailussa oli 30 joukkuetta ja parhaan tuloksen heitti Lahden ykkösjoukkue Jesse Ahokkaan (ka 253) johdolla. Veljmiehistä kaikki keilasivat yli 205 keskiarvolla. Parhaat Sami (216,6) ja Harri (216,16).
Huominen kuudentoista joukkueen finaali keilataan ilman alkukilpailun pisteitä ja kahdesta häviöstä (1 sarja/ottelu) ulos periaatteella. Finaali alkaa huomenna 4.11 klo 10 ja sitä voi seurata SKL:n sivulla tästä. Myös alkukilpailun tulokset löytyvät sieltä.
Kuvassa KKL:n edustusjoukkue.


2.11.2018.
Seurojen välinen haasteottelu nelimiehisjoukkueilla; tuo tämän kauden uusi piristävä tulokas päättyi tällä kertaa  Kolauksen "nuorisojengin" voittoon liki 60 pisteen erolla toiseksi tulleesen Rojjaaksen veteraanijoukkueeseen. Veljmiesten melkolailla veteraanipitoinen joukkue taipui sijalle 5  yksittäisistä onnistumista huolimatta. KIsa keilattiin Kuopion Keilahallissa Tiimin erikoiskilpailun merkeissä ja tasoituksin. Paikalla oli täysi halli kaikenikäisiä keilaajia ja tunnelma sen mukainen. Paras joukkue ja paras tulos palkittiin paikanpäällä Burgereilla.
Tuloslistan loppupäähän tällä kertaa ankkuroitunut tämän kirjoittaja, sijoituksestaan huolimatta, koki tapahtuman positiivisena ja toivoo haastekisoille jatkoa tulevien erikoiskilpailujen yhteydessä eri halleissa. Peli-illan tulokset tästä

31.10.2018.
Huomenna 1.11. 2018 seurojen välinen nelimiehinen haasteottelu Tiimin kisan merkeissä Kuopion Keilahalissa klo 18. Veljmiehillä mukana yksi joukkue.

Ensi viikonloppuna pelattavaan Lahden liittomyllyyn KKL on valinnut joukkueen Veljmiehistä: Antti Antikainen, Lauri Leppänen, Harri Korkka ja Sami Päiväniemi. Kuudentoista parhaan alkukilpailutuloksen keilanneen joukkueen finaali on sunnuntaina 4.11. Kisan edistymistä voi seurailla SKL sivuilta.

21.10.2018.

Kauden paikallissarja polkaistiin tänään käyntiin viiden pelin varsin tasaisella kierroksella Kuopion Keilahallissa. Veljmiesten senjoripitoinen kakkosjoukkue takoi voitot kaikista viidestä pelistään ja nousi sarjataulukossa toiseksi. Veljmiesten nuorempien ykkösjoukkue voitti neljä peliä, mutta meni häviämään pelinsä Nousua vastaan 29 pisteellä. Lopputulemana kolmospaikka sarjataulukossa.
Nuori Kolaus 3 voitti ainoastaan kaksi peliä mutta vei sarjan kärkipaikan nimiinsä tosin vain 7 pisteen erolla Veljmiesten kakkoseen. Veljmiesten ykkösjoukkueen ero kärkeen on vain 60 pistettä.
Kierroksen pelaaja oli Veljmiesten Antti Antikainen keskiarvolla 208,4. Veljmiehistä Lauri Leppänen (ka 203) ja Helge Kolehmainen (ka 195,6) veivät keskiarvolistan sijat 4 ja 5.
Kierroksen joukkue junnupitoinen Kolaus 3 otti sarjan kärkipaikan hyvillä peleillään. Lenni Juutilainen oli keskiarvolistalla toinen (206,8) ja Veikka Rytkönen kuudes (194). Myös Sonja Remes onnistui hyvin 187,4 keskiarvollaan.
Seuraavat pelit ovat Rauhalahdessa marraskuun lopulla. Veljmiehet ovat hyvissä hyökkäysasemissa kärjen tuntumassa. Kunhan mökit ja hirvet on saatu pakkaselta tai pakkaseen suojaan, saadaan reservistä vahvistusta joukkueisiinkin. Bonuspisteitä voitetusta pelistä saa tällä kaudella vain 60/joukkue entisen 90 sijaan mikä osaltaan selitää sen, ettei kaikki ottelut voittaneella joukkueella  aivan kärkeen asiaa ollut. Kierroksen tuloksiin tästä.
alla satunnaiset otokset tapahtumasta.

14.10.2018.
Paikallissarjajoukkueet ensi sunnuntain peleihin joukkuevalinnat sivulla.

14.10.2018.
Veljmiesten seniorit säilyttivät kakkossijansa sarjataulukossa eilen Keuruulla valtakuunnansarjan toisella kierroksella. Ks sarjapelit.

8.10.2018
Joni Törhönen jatkoi Veljmiesten erikoiskilpailumenestystä sijoittumalla tänään toiseksi Sandels Openin finaalissa Rauhalahdessa. Joni johti kisaa vielä viiden sarjan jälkeen,mutta ajautui viimeisessä sarjassa Mainareiden piiritykseen. Tomas Käyhkö karkasi voittoon 255 sarjallaan ja Jooonas Jehkinen "hiipi" kannoille neljän pisteen päähän 234 sarjallaan sijoittuen kolmanneksi. Voittaja Tomas kuittasi 600, Joni 400 ja Joonas 300 euroa. Finaalipaikat oli 24 keilaajalle, joista 18  parasta palkittiin euroilla ja 6 seuraavaa RB:n 35 euron lahjakorteilla. Onnittelut menestyjille! Santun tuloksiin tästä.

7,10,2018.
Veljmiesten Lauri Leppänen keilasi upeasti kolmanneksi Kiuruvedellä Genelec Openin finaalissa tänään. Finaalipaikan Late lunasti 2x5 sarjan alkukilpailun kakkossijalla hyvällä 2273(90) tuloksellaan ja pääsi suoraan finaalin toiseen vaiheeseen jossa tuli neljänneksi.

Neljä parasta jatkoi play out pelejä sarja kerrallaan ja heikoin tippui joka sarjan jälkeen. Lauri selvitti ensimmäisen pelin kakkossijalla, mutta toisessa päätyi tasatulokseen sijalle kaksi ICE:n Aleksi Paanasen kanssa. Miesten järjestys rakaistiin yhden heiton roll offilla, jossa Aleksi kaadollaan jätti Laten yhdeksällä keilalla kolmossijalle. Viimeisessä pelissä OPS:n Matias Luosujärvi voitti Paanasen ja koko kisan. Aleksi tuli toiseksi ja Lauri Hienosti kolmanneksi. Kolmelle parhaalle oli hyvät listahinnaltaan arvokkaat Genelec kaiutinparit: 1. G Three (1430€ 2.  G Two (950€) 3. G One (600€)  Sijoille 4-9 rahapalkinnot 300…120€. Onnittelut voittajille. Tuloksiin tästä.

6.10.2018
Veljmiehet avasi ykkössarjakauden kahdella voitolla Oulussa tänään. Lisää kerrontaa sarjapelit lehdellä tästä.

5.10.2018.
Valtakunnan ykkössarja alkaa Veljmiesten osalta huomenna lauantaina Oulussa. Lohkossa 1 on kahdeksan viisimiehistä joukkuetta, joten pelejä päivään kertyy peräti 7. Pelit alkavat klo 10:00 ja tilanteen edistymistä  voi  seurata :Online Scoring Ouluun tästä ja SKL:n sivulta tästä. .Veljmiehistä mukana ovat Antti Antikainen, Harri Korkka, Lauri Leppänen, Sami Päiväniemi sekä Törhöset Joni ja Miikka. Onnea peleihin! 

2.10.2018.
Veljmiesten kohtuumukavasti käyntiin lähtenyt harjoittelukokeilu jatkuu Rauhalahti Bowlingissa ainakin lokakuun ajan. Torstaina yhteisharjoitus tuttuun tapaan klo 19. Yhteisharjoituksen ratamaksut hoitaa seura ja osallistuu myös arkipäivien ja iltojen kuluihin. Lisätietoja RB:n kassalta. 

15.9.2018
Veljmiesten seniorijoukkue aloitti tänään kakkosen valtakunnansarjapelit mallikkaasti neljällä voitolla Rauhalahti Bowlingiissa pelatulla kuuden pelin kierroksella. Myöskin neljä peliä voittanut keuruulainen KeurLa  vei kuitenkin sarjataulukossa piikkipaikan 60 pisteen erolla Veljmiehiin. Veljmiehet hävisi ensimmäisen keskinäisen pelinsä KeurLalle liki 70 pisteellä, mutta voitti toisen äärimmäisen jännittäväksi äityneen kamppailun kahdella pisteellä. Yläsavolasen PeBo:n Veljmiehet voitti molemmissa otteluissa n 50 pisteen turvin. Äänekosken BC Rännäreitä vastaan pelattu päivän ensimmäinen peli päättyi tappioon, mutta toisen ja samalla päivän viimeisen pelin Veljmiehet vei yli sadalla pisteellä selvin luvuin 718-613. PeBo  voitti viimeisessä KeurLan 13 pistellä joten sarjataulukko säilyi ensimmäisen kierroksen jälkeen mukavan tasaisena.
Kierroksen pelaaja oli Veljmiesten Markku Koistinen keskiarvolla 192. Sarja jatkuu lokakuussa Keuruulla. Tuloksiin tästä.

Kuvassa veljmiesten seniorit päivän pelien jälkeen. Toinen kuva viimeisestä myös voittoisasta pelistä BC Rännäreitä vastaan. Arto Hyvönen (etualalla "siviilit päällä" )vastasi joukkueen peluuttamisesta ja on alottanut myös Veljmiesten yhteisharjoitusten vetämisen tällä kaudella....HYVÄ!

 

14.9.2018.
Valtakunnansarjapelit alkavat senioreillamme huomenna lauantaina 15.9 Rauhalahdessa. Lohkossa on vain neljä 4-miehistä joukkuetta, joten jokaisella kierroksella joukkueet kohtaavat toisensa kaksi kertaa. Huomennakin joukkueilla on kuuden pelin päivä. Pelit alkavat klo 11. Tulukeehan kahtomaan. Lyhyt katsaus tulevaan VKS kauteen sarjapelit sivulla.

8.9.2018.
Veljmiesten kauden avaustapahtuma pidettiin Rauhalahti Bowlingissa tänään. Lisää asiasta omata tapahtumat sivulla..

31.8.2018.
Seura osallistuu Veljmiesten jäsenten harjoittelukustannuksiin syyskuun alusta alkaen. Myös yhteisharjoitustunti torstaisin RB:ssa 19-20. Lisää tietoa tästä.
 

27.8.2018.
Veljmiesten Helge Kolehmainen sijoittui hienosti toiseksi tänään keilatussa Hilimojen kesäkisan finaalissa Rauhalahdessa. Kisan voitti huiman loppunousunsa ansiosta Mainareiden Joonas Jehkinen tuloksella 1321. Helge jäi Joonaksesta 25 pistettä ja kolmanneksi sijoittunut Rojjaaksen Risto Pitkänen  puolestaan 14 pistettä Helgestä. Voittaja kuittasi 342€, kakkonen: 285€ ja kolmosijalla sai 228€. Kaikille 18 finalistille oli rahapalkinnot. Kuvassa kolmen kärki palkintoshekkeineen...voittaja Joonas keskellä Helge vasemmalla. Onnittelut menestyneille. Finaalin tulokset tästä.

 


22.8.2018. HUOMIO "VELJEKSET". PERINTEINEN KEILAILUKAUDEN AVAUSTAPAHTUMA LÄHESTYY. PÄIVÄ ALOITETAAN KOLMIOTTELUN KEILAOSUUDELLA RB:SSA LAUANTAINA 8.9 KLO 10:00. SIITÄ PÄIVÄ JATKUU FRISBEE- JA MINIGOLFIN MYÖTÄ KOHTI RUOKAILUA SEKÄ  TILIKOKOUSTA . SAUNA ON MYÖS ILLAN LÄMPIMÄNÄ JA  SEURA TARJOAA RUOKAILUN.
Tällä kertaa päätettiin palkita kolmiottelun kolmen kärki  euroilla järjestyksessä 70, 50 ja 30. Extrapalkintoina aktiivisuudesta arvotaan lisäksi yksi palkinto kuutta osallistujaa kohti. (6=1 palkinto, 12=2 palkintoa, 18=3 palkintoa...) Perinteisten lasitaiteen luomuksien vaihtoehtona  on 2 kg (/1 palkinto) Pauligin keskihintaista kahvia. Ilmoittautumiset RB:n hallille. Kokouskutsu ilmoitustaululla.

 


31.7.2018.  Veljmiesten Antti Antikainen kyllästyi säätiedotusten lukemiseen ja kävi Iisalmessa nappaamassa kolmossijan kesäkisan eilen pelatussa finaalissa. Kisassa keilasi 16 alkukilpailun parasta ja kolmossijalla sai palkinnoksi150 euroa.
Antti jatkoi näin viime kauden nousuaan Veljmiesten kärkikeilaajien joukkoon. Kolme kautta kilpakeilailussa mukana ja A-luokassa keskiarvolla 201,19...loistavaa. Antti nähdään varmaan tulevana syksynä myös Veljmiesten ykkössarjajoukkueessa. 

 

25.7.2018.
Helteet jatkuvat...hyvä aika mennä viileään halliin heittämään kesäkisoja.

 

17.6.2018
Kevään prikit ym palkinnot tileille huomenna.

10.6.2018.
Veljmiesten kausi päätttyi Tahkon maisemissa. ks omat tapahtumat.

31.5.2018
BOX 300 palkinnot maksettu tänään tileille.

28.5.2018

Veljmiesten kevätkisan BOX 300 finaali keilattiin tänään Rauhalahdessa. Jutu kisasta Kisat ja tapahtumat välilehdellä tästä.

15.5.2018
Veljmiesten Sami Päiväniemi voitti ylivoimaisesti KKL:n henkilökohtaisen kauden 2017/2018 mestaruuden MA luokassa. Veljmiesten kaksoisvoiton varmisti Lauri Leppänen. B-luokassa Antti Antikainen tuli toiseksi jääden niukasti hopealle RaKen Ossi Sairbergin viedessä mestaruuden. CD-luokassa ei Veljmiehille kärkisijoja herunut. Naisten mestaruuden voitti Kolauksen nuori Sonja Remes hyvällä 194 keskiarvolla ja liki sadan pisteen erolla seuraavaan.

Finaali pelattiin eilen Kuopion Keilahallissa. Mainittakoon että Veljmiehistä neljä finaaliin selvinnyttä oli estynyt saapumasta paikalle. Tulokset KKL:n sivulta.


8.5.2018.
Veljmiesten Antti Antikainen voitti maanantai-iltana Kuopion Keilahallin kevätkisan finaalin. Alkukilpalun sijalta seitsemän finaaliin lähtenyt Antti otti johtopaikan jo alkupuolen sarjoissa ja piti sen niukasti 8-sarjan kisan loppuruutuihin saakka. Lähimmäksi uhkaajaksi Antin voitolle nousi Ysisadan nuori Lauri Huttunen, joka taipui kakkossijalle vain 13 pisteen erolla. Kolmos- ja nelossija menivät viereisellä radalla  Anttia kirittäneille Mainareille Ari Jehkinen ja Juha Immonen. Antti kuittasi voitostaan 500 euroa ja seuraavat kolme satasen portain alaspäin. Onnittelut menestyjille! Tulokset tästä. Kuvakooste finaalista.

Antti on menestynyt kauden erikoiskilpailuissa mainiosti. Marraskuussa Arskan B-kisassa tuli kakkossija, maaliskuussa lahden takana Bodenissa kovassa seurassa kolmossija. ja nyt kevätkisan voitto. Viime viikon lopulla Antti otti selkeän johtopaikan Rauhalahden BOX 300 kisassa hirmutuloksella 1507 (78). Puhtaalla kuuden sarjan tuloksellaan 1429 (ka 238) Antti paransi 1350 pinnassa ollutta vanhaa ennätystään huimasti uudelle sataluvulle.
BOX 300 on ylittänyt puolivälin ja Antti pitää keulapaikkaa. Paitoja arvottu jo neljällä viikolla. Niistä ja tuloslistasta BOXin omalla välilehdellä.


23.4.2018.
Toinen alkukilpaluviikko Box300 kisassa takana. Kärkeen nousi Veljmiesten Seppo Pitkänen tuloksella 1402 (120). Viikoittaisen paita-arvonnan voittajat taulukossa Boxin omalla sivulla tästä. Alkukilpailun tilanteeseen tästä.
 

15.4.2018.
Veljmiesten nousukuntoinen Arto Hiltunen jatkoi mainiota keilaamistaan sunnuntaina Varkauden WBT:n Kevätkisan finaalissa sijoittuen liigakeilaajia ja takavuosien suomenmestareita vilisseessä kovatasoisessa 16 keilaajan joukossa neljänneksi kahdeksan sarjan puhtaalla tulosella 1674 (ka 209.25). Kolmen sarjan tunnustelun jälkeen Arto pääsi kunnon vauhtiin ja maaliskuun WBT:n seuraottelussa tekaistu sarjaennätyskin (269) tuli uusituksi finaalin viidennessä sarjassa.
Kova suoritus vasta kaksi vuotta kilpakeilailua harrastaneelta Artolta ja piristää mukavasti positiivisena piikkinä seuran kuluvan kauden melko tasaista tuloslistaa.

Kovatasoiseksi muodostuneen kisan voitti Mainareiden Juha Immonen. Toiseksi tuli Ysisadan Timo Koivula ja kolmanneksi myöskin Mainari Janne Heikkiläinen. Tulokset löytyvät tästä.

 

Box 300 ensimmäinen viikko takana. Alkukilpailun kärkipaikkaa pitää RaKen veteraani Ossi Sairberg tuloksellaan 1333 (126). Turbon kärkitulokset Mainareiden Nihat Manis 453 ja Veljmiesten Jari Holopainen 433. Eka viikon paita-arvonnassa onni suosi Anne-Riitta Anolinia, Seppo Pitkästä ja Juuso Vehviläistä. Alkukilpailun tilanteeseen RB:n sivuilla tästä.

8.4.2018.
Veljmiesten BOX 300 turnaus käynnistyy huomenna Rauhalahti Bowlingissa. Extrapalkintona jokaisella seitsemällä kisaviikolla arvotaan osallistujien kesken 3 hyvälaatuista pikeepaitaa (arvo 40€). Paitoja arvotaan yhteensä 21 kpl. Kahdellekymmenelle ensimmäiselle lisäksi BOX 300 parkkikiekko. Kilpailujulisteeseen tästä.  Kisan kulkua seurataan myös Box300 välilehdellä tästä.

7.4.2018.
Helge Kolehmainen Veljmiesten pillkimestari 2018. Raportti tapahtumasta omat tapahtumat sivulla.

2.4.2018
Juuso Vehviläinen (VM) sijoittui kolmanneksi K-Rauta Masa Openin finaalissa Iisalmessa. KIsan voitti Mainareiden Joonas Jehkinen ja toiseksi sijoittui PieBon  Tero Mikkonen, Juuso nousi kolmanneksi vankalla kahden viimeisen sarjan loppukirillään puhtain lukemin 267 ja 237. Parhaille palkinnoksi oli euroja.

26.3.2017
Veljmiesten Samuli Haverinen voitti tänään Kolauksen Mairen kisan finaalin Kuopion Keilahallissa. Kuuden sarjan koitos meni melkolailla tiukaksi, sillä toisen sijan vieneeseen Mainareiden Juho Rissaseen eroa tuli vain kaksi pistettä. Manis Nihat oli kolmas. Veljmiehistä finaalissa keilasi myös Juha Haataja sijoittuen viidenneksi. Voittaja sai palkinnoksi 400 e. Finaalin tulokset KKH:n sivulta tästä. Onnittelut Samulille!

25.3.2018
Veljmiehet jatkoivat hyviä suorituksiaan Lahdessa myös toisena pelipäivänä. Oman lohkon viidessä pelissä neljä ensimmäistä päättyi Veljmiesten voittoon. Porvoon Mistral kaatui ensimmäisessä 20 pisteen erolla kovin lukemin 1136-1116. Senjälkeen selätettiin ST Michel, Varkauden Ysisata ja Ylä Savon Ice Bowling kaikki sadan pisteen liki olevilla eroilla. Lohkon kolmossija oli tarjolla, mutta viimeiseen peliin Lahden Valttia vastaan tuli pieni notkahdus ja Ice Bow:n viimeisellään voittnut MIstral vei pronssin 42 pisteellä. Veljmiesten päivän pelien joukkuekeskiarvo oli 210. Parhaana  Leppäsen Lauri ylsi yli 234 keskiarvoon ja oli kierroksen nelonen ja koko sarjan kuudenneksi paras, Sami Päiväniemi keilasi tänään keskiarvolla 223,4, Harri Korkka 214,2, Joni Törhönen 199,8 ja Antti Antikainen 190,2. Hyvä suoritus joukkueeltamme.

Lohkon kärkijoukkueet Ysisata ja Valtti jatkavat vielä kauden pelejään liigakarsinnassa ykköslohkon kärkikaksikon Oulun OPS:n ja Seijäjokelaisen WRB:n kanssa. Liigasta karsintasarjaan tippuivat raumalainen GH ja kotkalainen ET. Veljmiehet aloittivat sarjapelien osalta kesäloman ja ensi kaudella jatketaan pelejä samalla sarjatasolla. Toiveissa olisi saada ensi kaudelle hiukan lisää pelaajia joukkuerinkiin, Viimeisellä kierroksella ei varamiestä ollut mukana...josko nyt tällä kertaa ei tarvettakaan. Kuvat lauantaipäivältä Lahden hallissa. Yleiskuvan alanurkassa Veljmiesten ykkössarjakauden keskiarvoykkönen Lauri "Late" Leppänen. Ykkössarjan lohkon 2 lopputilanne tästä linkistä.
Kaikki kuvat lauantaipäivän peleistä. 

24.3.2018.
Veljmiehet voitti tänään kaksi kuudesta ykkössarjan viimeisen kierroksen peleistään Lahden keilahallissa. Koko totuutta joukkueen iskukunnosta ei kaksi voittoa kerro. Pelit käytiin sarjan ykköslohkoa vastaan ja olivat äärimmäisen tiukkoja. Toinen voitoista taisteltiin päivän neljännessä pelissä IFK Marianhaminaa vastaan huipputuloksella 1149-1145 (joukkue ka 229,8) vain neljän pisteen erolla. Tiukat tappiot tulivat seinäjokiselle WRB:lle seitsemällä ja Porin Giantsille kymmnenellä pisteellä, sekä viimeisenä niittinä päivän viimeisen pelin kahden pisteen tappio Raision Alfa BC:lle parilukemin 1002-1004. Vähän onnea ja pelit olisivat voineet kääntyä myös Veljmiesten eduksi...mutta tämähän on keilailua.

Sami Päiväniemi ka 221,67 ja Lauri Leppänen ka 219,50 olivat Veljmiesten tämän päivän parhaat. Sunnuntaina ratkaistaan oman lohko kakkosen lopullinen järjestys päivän viidessä pelissä. Paljon on vielä pisteitä jaossa, mutta nousukarsijan paikalle matkaa on liikaa... parituhatta pistettä.  Lohkon kolmossija on kuitenkin vielä hyvällä pelillä saavutettavissa.


21.3.2018. 
Veljmiehet kaatoi WBT:n seuraottelussa Varkaudessa. Henkilökohtaisia ennätyksiä murskattiin uusiin lukemiin. Lisää huomenna seuraottelut lehdellä.


12.3.2018...(26.3) 
KKL:n 2-miehisten mestaruuskisaa keilataan Rauhalahdessa seuraavat kaksi viikkoa.  Kuvan veteranokaksikko Vm "Oldfoxs" kävi tänään täräyttämässä kärki(tai pohja) tuloksen kisaan heti eka vuorossa . Tulosta numeroin ei jutun painoon mennessä ollut vielä saatavilla, mutta mainittakoon tehdyksi hyväksyttävissä olosuhteissa pelihuumori viimeiseen ruutuun saakka säilyttäen. 
25.3.2018 lopputilanne: Kisaan osallistui kaikkiaan yhteensä 39 joukkuetta, joista 10 oli Veljmiehiä. Kisan voitti Hilimojen "pelinaiset" joukkue ja Veljmiehet parhaimmillaan neljäntenä miehittivät tasaisesti tuloslistaa niin, että pitkään "perälaudan" paikkaa pitäneet "vanhat ketutkin" nousivat lopulta sijanverran ylöspäin. Vaikka "kettujen" osalta jäljempänä mainittu asia sijoitukseen ei juurikaan vaikuttanut mainittakoon, että kisan tasoitustaulukko ei ainakaan suosinut aiemmin kaudella menestystä  hyvien tulosten muodossa hankkineita.


11.3.2018
Kuopion Keilailuliiton paikallissarjan kuuden joukkueen välinen Grande Finale keilattiin tänään Rauhalahti Bowlingissa. Alkukilpailun pisteet nollattiin finaaliin. Veljmiehet ja Kolaus olivat mukana kahdella joukkueella ja Rojjaas sekä Tiimi yhdellä. Veljmiehet 1 voitti peleistään kolme ja Veljmiehet 2  kaksi. Joukkueet eivät kuitenkaan pystyneet parantamaan alkukilpailun sijoituksiaan 3 ja 4. Keskinäinen järjestys kuitenkin vaihtui;  1-joukkue tuli kolmanneksi ja 2-joukkue nelossijalle. Voiton vei alkukilpailun tapaan Kolaus 1 ja kakkossijalle nousi alkukilpailun kuutonen Rojjaas 2. Kolauksen kakkosjoiukkue varmisti Kolauksen ykkösen mestaruuden kaatamalla ainoana joukkueena Rojjaaksen lukemin 812-793.
Kierroksen pelaaja oli Rojjaaksen Risto Kyttä keskiarvolla 206,4. Veljmiesten Helge Kolehmainen, Jukka Vehviläinen ja Lauri Leppänen veivät keskiarvolistan kolme seuraavaa sijaa 194...198 haarukassa olleilla tuloksillaan. Kolme kärkijoukkuetta palkitaan kauden päätöstilaisuudessa. Onnittelut mestareille! Tulokset tästä.

5.3.2018
KKL:n 4-miehisten kaksiviikkoinen joukkuemestaruuskisa saatiin eilen päätölkseen Kuopion Keilahallissa. Veljmiehillä oli mukana viime kauden tapaan neljä joukkuetta 19 joukkueen kisassa. Viime vuoden kaksoisvoitto ja sijat 4 sekä 5 kuihtuivat tällä kertaa äärimmäisen niukasti vain kahdentoista pisteen erolla parhaillaan kakkossijaksi. Voiton tällä kertaa vei Rojjaas I Jouko Rissanen joukkueensa tuloslistan parhaana. Toiseksi sijoittuneessa Veljmiehet "Altavastaajat"  joukkueessa keilasivat tulosjärjestyksessä Samuli Haverinren, eilinen Bodenin menestyjä Antti Antikainen, Juuso Vehviläinen sekä Joni Törhönen. Mestaruuskisan kolmanneksi keilasi Tiimin II-joukkue.
"Veljmiehet 4" sijoittui viidenneksi ja "Veikka ja pojat" sekä veteraanisävytteinen "Iltalypsy""veivät" sijat 15 ja 16. Kolme parasta joukkuetta palkitaan keväällä kauden päättäjäisissä. Tuloksiin tästä.
KKL:n 2-miehisten mestaruudesta keilataan Rauhalahti Bowlingissa alkaen maanantaina 12.3. Veljmiehillä on puolustettavanaan viimekauden sijat 2,3 ja 4. Voitto karkasi silloin Kolaukselle niukasti 12 pisteellä. Revanssin paikka...

4.3.2018
Veljmiesten Antti Antikainen teki menestyksekkään vierailun Pohjanlahden taakse Ruotsiin ja selvitti 6 sarjan alkukilpailussa paikkansa Boden Openin finaaliin hyvällä 267 pisteen turbosarjallaan. Kuuden sarjan neljännesfinaalissa Antti pääsi jatkoon tuloksella 1265 sijalla 8  ja voitti seuraavaksi nollilta alkaneen kuuden sarjan semifinaalin huippupistein 1389.
Kahdeksan parasta jatkoi roundrobin peleillä. joista Antti voitti 4/7 päästen kakkosijalla viiden porraspeleihin selvinneen joukkoon ja paikka kolmen parhaan jokossa oli varmistettu. Vastaan tuli edellisen pelinsä lukemin 298-261 voittanut Bodenin Daniel Unander, vieden loppuottelupaikan selvin luvuin 237-192. Antti sijoittui kovassa seurassa upeasti kolmossijalle ja pokkasi palkinnokseen 10000 skr (n 1000€) . Onnittelut Antille.
Viimeisessä pelissä Unanderia vastaan tuli suomalainen Jonne Käsmä, joka voitti pelin selkeästi lukemin 230-189. Voittaja sai palkinnoksi 25000 ja kakkonen 12500 skr. Boden Openin tuloksiin tästä.  Kuvassa kisajuliste ja viiden kärki...Antti oikealla.
 18.2.2018. KKL:n joukkuemestaruuskilpailut alkavat nelimiehisten osalta maanantaina 19.2 KKH:ssa ja kaksimiehisten pelit RB:ssä 12.3. Seura maksaa joukkuemaksun. Kisailmoitus tästä.

17.2.2018.
Kakkossarjassa lohkonsa kärkipaikalla ollut Veljmiesten seniorijoukkue voitti neljä viidestä pelistään Pietarsaaressa valtakunnansarjan viimeiseillä kierroksella tänään. Toisena ollut jyväskyläläinen HutuKe voitti kuitenkin kaikki viisi peliään, kuroen jo  ensimmäisessä seurojen keskinäisessä pelissä Veljmiesten sarjajohdon kutakuinkin tasoihin. HutuKe vei lohkovoiton ja nousee ensi kaudeksi ykkössarjaan. Veljmiehet jäi kakkossijalle vain 62 pistettä HutuKen jälkeen. Kuopiolainen Rojjaas tuli sarjakolmoseksi reilut tuhat pistettä Veljmihistä.
Veljmiesten parhaat keskiarvoilla mitaten olivat Jari Holopainen 191 ja Jukka Vehviläinen 190. Ykköseen paluu oli tosi lähellä, mutta piirun verran liian kaukana. Mielenkiintoista olisi ollut nähdä  lohkon kärkisijoilla olleiden joukkueiden "grande finale" vasta päivän lopussa viimeisenänä...mutta näillä mennään. Uutta matoa koukkuun ensi kaudella.. Kierroksen tuloksiin tästä.

 

13.2.2018.
Samuli Haverinen jatkoi Veljmiesten hyvää erikoiskilpalumenestystä keilaten kolmanneksi Rauhalahdessa Pakkaskaatojen finaalissa. Kisan kaksoisvoiton veivät... Mainarit järjestyksessä Tomas Käyhkö ja Joonas Jehkinen. Samuli keilasi hyvän kisan keskiarvolla 209 ja palkittiin liki samalla määrällä euroja (200) Tulokset tästä. Finaalissa keilasi 18 alkukilpailun parasta. Kuvassa iloinen kärkitrio palkintoshekkeineen.
 

12.2.2018.
Tiimin Topin Kisan finaali päättyi tänään Veljmiesten kaksoisvoittoon Finaalissa 24 keilaaja heitti ensin 5 sarjaa, jonka jälkeen 8 parasta pelaisi yhden sarjan pudotuspelit. Juuso Vehviläinen voitti Arto Hiltusen lopullisessa superfinaaliottelussa selvin lukemin huipputuloksella 284-192. Tuloksia KKH sivulta. Onnittelut!!
 


11.2.2018. 
Veljmiehillä hyvä pelipäivä tänään. Molemmat joukkueet raivasivat tiensä maaliskuiseen finaaliin, KKL:n paikallissarjan viimeisellä kierroksella Kuopion Keilahallissa. Veljmiehet 1 kaatoi ensin kärjessä olleen Kolaus1:n pistein 800-776 ja sen jälkeen Nousun 795-763. Tiimiä vastaan ykkönen taisteli loppuruutuun saakka mutta taipui lopulta hyvällä pelillä niukasti pistein 876-861. Viimeisessä pelissä Kolaus 2 oli puolestaan kuskin paikalla vieden pelin yli 50 pisteellä.
Veljmiehet 2 voitti myös ensimmäiset kaksi peliään Kolaus 2 ja Tiimiä vastaan selkeällä 50 ja 70 pisteen erolla. Kolaus 1 ja  Nousu veivät puolestaan kaksi seuraavaa peliä. Veljmiesten molemmilla joukkueilla kaksi voittoa ja kaksi tappiota, sijotus kolmas ja neljäs kuuden finaaliin menevän joukossa.
Tiimi oli päivän Joukkue ja parhaat keskiarvot saman joukkueen Marko Kurikalla 217,5 ja Hannu Timosella 209,50. Veljmiesten neljän suora valtasi keskiarvolistan seuraavat neljä sijaa. Lauri Leppänen hävisi Hannulle keskiarvossa (209,25) 0,25 pistettä, eli kaatoi neljässä pelissä yhden keilan vähemmän. Kolme seuraavaa "veljestä" listalla olivat Antti Antikainen 200,75, Raimo Strömberg 200 ja Juuso Vehviläinen 192. Hyvä suoritus molemmilta joukkueiltamme. Tuloksiin tästä.

Kuvassa Veljmiesten 2-joukkuetta pelin jälkeen ja päivän parhaan Veljmiehen Lauri Leppäsen yksi viimeisen pelin kaatoheitoista.

 

8.2.2018. Paikallissarjajoukkueet ensi sunnuntaille näkyvät kilpailutoiminta/joukkuevalinnat sivulla. Pelit alkavat KKH:ssa kello 12.


6.2.2018. Veljmiehet oli eilen 4 miehen joukolla Iisalmessa Lähi Tapiola Openin finaalissa taistelemassa 8- sarjan loppukilpailun voitosta ja 700 euron pääpalkinnosta. Kaksikymmentä finalistia oli karsittu liki sadasta alkukilpailun kerran tai useammin suorittaneesta eri keilaajasta.
Lauri Leppänen onnistui ”veljeksistä” parhaiten ja varmisti viimeisellä komealla 269 sarjallaan kolmossijan, jolla kuittasi palkinnoksi 300 euroa. Laten puhtaaksi keskirvoksi tuli hulppeat 226 pistettä.

Seitensatasen ja samalla voiton vei Mainareiden Juha Immonen 30 pistettä kisan kakkosta Ysisadan Kari Hurria paremmalla tuloksella. Kari vei viisistasen 19 pistettä Lauria paremmalla tuloksella.

Muiden kolmen Veljmiehen sijoitukset olivat: Sami Päiväniemi 6, Helge Kolehmainen 7 ja Juuso Vehviläinen 14. Hyvin Veljmiehet pitivät jälleen seuran värejä näkyvillä. Finaalin lopputuloksiin tästä.

Kuvakoosteessa fimaaliin osallistuneet Veljmiehet.


 


3.2.2018.  Veljmiesten SM kisakausi avattiin eilen kun senvet yhdistelmäjoukkue teki täsmäiskun Kouvolaan senioreiden SM-kilpailuun. Vaikka mihinkään veretseisauttavan yltiöpäiseen kaatoiloitteluun  ei joukkueemme tällä kertaa innostunutkaan, pelihhuumori ja joukkuehenki sällyivät loistavana pelin loppuruutuihin ja kotimatkaan saakka. Parhaina Markku Koistinen ja Seppo Pitkänen suorituivat 8 sarjan urakasta kutakuinkin omia keskiarvojaan myötäilevillä tuloksilla 1544 ja 1477. Toinen parijoukkue joutui tyytymään hiukan keskitasoaan heikompiin suorituksiin. Finaaliraja oli eilen lukemissa 1599 ja nousee vielä jäljelläolevien kolmen kisaviikon kuluessa. Kuva Kouvolasta kisan jälkeen.
 


Keskiviikkona 31.1 Veljmiesten 8 miehinen joukkue kävi Varkaudessa seuraottelussa  voittamassa Mainarit n 160 pisteellä. Veljmiesten parhaat olivat Jari Holopainen ja Arto Hiltunen, Mainareista Joonas Jehkinen.


27.1.2018. Tänään keilattiin miesten valtakunnan ykkössarjaa Ysisadan kotihallissa Varkaudessa. Veljmiesten Lauri Leppänen aloitti päivän pelit p.äättäväisesti latoen eka pelissä Ysisataa vastaan taululle tylyt lukemat 243. Myös kuukausien tauolta palannut Joni Törhönen onnistui al.oituksessa hyvin 207 sarjallaan. Viisimiehisen joukkueen tasaisuus ei kuitenkaan riittänyt ja Ysisata vei pelin selvin lukemin 1042-923.
Veljmiesten toinen peli Ice Bowlingia vastaan muodostui trilleriksi ja päättyi lopulta Veljmiesten viiden pisteen voittoon. Sami Päiväniemi oli paras 215, Joni heitti jo toisen 207 sarjan ja Lauri hiukan notkahti eka pelin huippusarjastaan. Lohkon kärkijoukkue Ysisata pisti toisessa pelissä ”vilkun päälle” ja takoi kaatoja Hurrin Karin ja Jarin sekä Sankilammen Riston johdolla 233 pisteen keskiarvolla.
Kolmas Veljmiesten peli St Michel Bowlersia vastaan päättyi 10 pisteen voittoon. Ysisatakin ”palasi ohituskaistaltaan” taipuen kolmannessa ja neljännessä pelissään Mistralille ja Lahden Valtille 180 tuntumassa olleella keskiarvollaan. Veljmiehet voitti kolme päivän viidestä pelistään. Viimeisessä kaatui Mistral luvuin 1007-977.

Kierroksen voitti Ysisata, Mistral tuli toiseksi ja Veljmiehet kolmanneksi, Valtin kanssa tasapisteillä. Veljmiesten parhaat keskiarvot keilasivat Harri Korkka 210, Sami Päiväniemi 209 ja Lauri Leppänen 204.

Kuukauden päästä pelataan kauden viimeinen kierros Lahdessa kaksipäiväisenä ja mukana ovat silloin molemmat lohkot (12 joukkuetta). Silloin onkin voittobonuspisteitä runsaasti jaossa. Ysisata ja Valtti ovat vetäisseet liki puolentoista tuhannen pisteen etumatkan alkukauden peleissä kolmantena olevaan Veljmiehiin. Aika pitkä taival  joukkueellamme lohkon kahden parhaan jatkopeleihin menevän joukkoon on, mutta "never say never"...tämähän on keilailua. Kierroksen 4 tulokset ja sarjatilanne tästä.

 


26.1.2018. Huomenna Veljmiesten ykkösjoukkue pelaa M1 valtakunnasarjaa Varkauden keilahallissa.

23.1.2018.Veljmiesten Juuso Vehviäinen tykitti tänään Kuopion Keilahallissa Topin kisassa viidenteen sarjaansa 12 avausheittoa taskuun ja teki keilailu-uransa ensimmäisen 300 pisteen täysosumansarjan. Kuuteen sarjaan keskiarvoksi tuli 212 pistettä. Onnittelut Juusolle.

20.1.2018. Rauhalahdessa nähtiin tänään tiukkaa taistelua seniroiden valtakunnan kakkossarjan pisteistä. Veljmiehet saavutti asetetun tavoitteensa kiiveten sarjataulukossa kakkos -sijalta keulapaikalle yli kolmensadan pisteen matginaalilla.  Taulukon kolmanneksi nousi päivän joukkue Rojjaas, joka voitti tänään ainoana joukkueena kaikki viisi peliään rohmuten niistä 600 pistettä bonuksia. Veljmiehet kaatoi keiloja hiukan enemmän, mutta kahden pelin bonukset karkasivat vastustajalle. HutuKe  taipui taistellen sarjakakkoseksi.

Kierroksen ja koko lohkon tämän hetken ykköskeilaaja on Veljmiesten huippuviressä ollut Markku Koistinen, joka toimi tänään joukkueen aloittajana takoen kaatoja tasaiseen tahtiin keskiarvolla 214,8. Ero seuraavaan keskiarvoon venähti peräti 22 pisteeseen.  Jukka Vehviläinen pelasi tällä kertaa ankkurina  ja hoiteli hienosti myöskin viimeisen liki tasassa olleen tiukan pelin HutuKetta vastaan kymppiruudussa kotivoittoon. Muutkin joukkueesta pelasivat tasaisesti Jari Holopaisen ollessa Veljmieten kakkonen keskiarvollaan 183,4
Sarja jatkuu helmikuussa matkapelillä Pietarsaareen. Siellä ratkaistaan joukkue, joka nousee ensi kaudeksi senioreiden valtakunnan ykkössarjaan. Tulokset ja sarjatilanne tästä


16.1.2018. Syyskauden KKL.n prikit lähtevät  seuran jäsenten tileille huomenna  heti pankkien compuutterien herättyä. Palkintossaalis kahdellekymmenelleyhdelle jäsenelle vaihtelee neljästä ..sataan euroa haarukassa .. rs

Valtakunnansarjaa senioreilla RB: ssä lauantaina klo 11 alkaen. Joukkeet kilpailutoiminta/joukkuevalinnat sivulla.

Loput Ullmax tuotteet on vielä saatavana RB:ssä puoleen hintaan. Tässä pdf

14.1 2018. Paikallissarjan 4 kierros keilattiin tänään Rauhalahti Bowlingissa. Veljmiehet 2 oli päivän ainoa puhtaan pelin joukkue, voitettuaan kaikki neljä päivän peleistään Tiimi oli kuitenkin päivän pisterohmu voittaen kierroksen Timosen Hannun johdolla (ka 219,75 paras 279). Nuoremmat tiimiläiset Touko Holopainen (ka 192) ja Marko Kurikka (ka 184) säestivät Hannua hyvällä pelllään.
Veljmiehet 1 joukkueen Arto Hiltunen pelasi myös hienon pelin, ollen kierroksen kakkonen keskiarvollaan 195,75.
Sarjaa johtaa edelleen Kolaus 1, mutta Veljmiehet 2 nousi tuntumaan ”kannoille kolkuttelemaan”. Veljmiehet 1 on viidentenä ennen helmikuun viimeistä kierrosta, jolloin ratkaistaan kuusi finaaliin menevää joukkuetta. Finaalissa onkin sitten katkolla sarjan mestaruus, sekä jaetaan kauden osallitumismaksut kolmen parhaan kesken prosenteilla 40, 30 ja 20%. Tulokset KKL:n sivulta tästä.


9.1.2018 Nettisivuja muokkaillaan päivittäin uuteen järjestelemään joka tulee käyttöön tammi helmikuun vaihteesssa. 


7.1. Harri Korkka neljänneksi Kiuruvedellä Olvi Openin finalissa. Palkinnoksi 600e. Tuloksiin tästä.

VUOSI 2018


31.12, Jesse Kallio, Juho Rissanen ja Joonas Jehkinen Tinat 2018 kärkikolmikko. Finaalitulokset tässä. Kooste kisasta ja kisan historiasta Tinat sivulla.

27.12.  Mainareiden Juho Rissanen vei Tinojen alkukilpailulistan kärkisijan ja joulunalusviikon  51 extrapalkintona olleen Kylpylähotelli Rauhalahden majoituslahjakortin tuloksella 1356(0). Alkukilpailussa enää 4 päivää/8vuoroa jäljellä+ desperado lauantain viimeisen vuoron jälkeen n 14.30. Finaaliraja nyt 1279. Sunnuntain finaaliissa nähdään 24 keilaajaa.


23.12. RB:ssä keilattiin aatonaattona  perinteinen hallin isännöimä joulumaraton varsin rennossa ilmapiirissä. KIsan ja pääpalkintona olleen keialapallon voitti Arto Hyvönen, hopealle taiteili Sami Päiväniemi ja pronssille Juuso Vehviläinen. Vaikka 18 sarjan epäviralinen kisa keilattiinkin "seuratransponderi" pimeänä mainittakoon että kärkikolmikko on Veljmiehiä. Alla tulokset ja kuva palkintojenjaosta.

Samaisena aatonaattona Veljmiesten Mikko Valta keilasi Iisalmessa Santa Claus 24 sarjan maratonturnauksen ylivoimaiseen voittoon ja siinä ohessa heitti yhden 300 pisteen täysosumasarjan. Tämäkin kisa keilattiin joulumielellä ilman liiton virallista statusta. "Punapääpatterin" kaadosta palkittiin kestävyyslajille ominaisesti tilanteeseen sopivilla urheilujuomalla. Voittaja sai palkinnoksi 150 euroa.
SKL:n keskiarvotilastoihin ei tämä kolmesatanen päädy, mutta Mikolla on jo yksi tilastokelpoinenkin kolmesatanen Iisalmessa tehtynä reilun parin vuoden takaa 25.1.2015.    Onnittelu Mikolle!


19.12 Rauhalahdessa keilattiin jälleen seuraottelun merkeissä. Varkautelainen WBT tuli perinteiseen tapaan Veljmiesten vieraaksi vakain aikein viedä maaliskuusta saakka Veljmiesten hallussa ollut kiertopalkinto mukanaan.  WBT voittikin 8-miehisin joukkuein pelatun ottelun selvin lukemin 9083-8800.
Voittajajoukkueen parhaan tuloksen teki Harri Partanen. Veljmiesten number one oli  lopulta tarkistuslaskelmien jälkeen Helge Kolehmainen jolle, kuin myös Partasen Harrille ojennettiin paketit Pauligin presidenttiä. Keväällä kisattanee  vastavuoroisesti Varkaudessa samoissa merkeissä.
Aivan Tinojen finaalirajaan ei seuraottelijoista kukaan yltänyt, mutta ottelun ulkopuolella samassa vuorossa keilannut Mainareiden Juho Rissanen teki uuden kärkituloksen 1356 ja pudotti Jesse Kallion toiseksi.

Kuvat: Mirka Törhönen luovuttaa kiertopalkinnon WPT Tauno Koistiselle. Jouni ja Helge kahvipaketin oikean omistajan selvittyä. Alla tulokset.

 

 


17.12. Tinojen viides alkukilpailuviikkko tuli täyteen tänään sunnuntaina. Tiistain seuraottelun paras Ysisadan Risto Sankilampi oli viikon ykkönen voittaen extrapalkintona olleen Carlsonin 100 euron lahjakortin. Tuloslistalla Risto on edellleen kolmantena tuloksella 1336(18) vain yksitoista pistettä kärjestä jääneenä. Suoran finaalipaikan raja (sija 18) on tällä hetkellä1259.
Huomenna alkavan  viimeistä edellisen alkukilpailuviikon voittajalle onkin sitten extrapalkinnoksi varattuna Kylpylähotelli Rauhalahden 2vrk majoituslahjakortti kahdelle henkilölle sisältäen aamiaiset, kylpylän  ja kuntosalin käytön.  Onnea peleihin.


13.12. Tiistai-iltana Rauhalahdessa käytiin kova kamppailu keilapisteistä, kun Varkauden Ysisata ja  liigaseura Mainarit tulivat lumituiskun saattelemana Veljmiesten vieraaksi seuraotteluun. Rataolosuhteet hallissa olivat haasteellisuudessaan t ulomatkan ajokeliin verrattavissa, joten huippupisteet olivat  todella tiukassa. Kahdeksanmiehisin joukkuein käydyn pelin vei tällä kertaa Mainarit pistein 9472. Toiseksi taituroi viime vuoden voittaja Ysisata 74 pistettä Mainareista jääneenä. Veljmiehille jäi viime vuodelta tuttu pronssisija pistemäärällä 9213. Joukkueiden parhaat palkittiin Pauligin kahvilla. Illan parhaat tulokset tekivät Ysisadan Risto Sankilampi, Mainareiden Janne Heikkiläinen ja Veljmiesten Jouni Rautiainen jääden Jannelle vain 2 pistettä. Risto nousi tinojen alkukilpailulistalla kolmoseksi ja Jouni sijalle 12 ja Janne paransi edellistä tinatulostaan 9 pisteellä. Tulokset alla. Kiitokset kisaajille osallistumisesta..


 


10.12. Tinoja keilattu nyt 4 viikkoa. Rojjaaksen Pekka Hein voitti Tinojen viikon 49 lisäpalkintona olleen Carlsonin 100 euron lahjakortin heitettyään lauantaina viikon kärkituloksen 1337 (72). Tulos jää vain 10 pistettä jo viikonpäivät alkukilpailussa ykköspaikkaa pitäneestä Jesse Kalliosta. Muutkin rojjaaslaiset tinasivat perjantai-iltana kiitettävästi liki kahdenkymmenen miehen joukolla oman kinkku-/mestaruuskisansa merkeissä ja neljä miestä ylitti tämän hetken finaalirajan 1237.  Sunnuntaina radalla nähtiin myös tusinan verran yläsavolaisia paitoja. Salbown Mikko Ahola parhaana jäi vain pisteen päähän finaalirajasta.
Tinat jatkuvat maanantaina ja lisäpalkintona viikkovoittajalle on varattu toinen Carlsonin 100 euron lahjakorteista. Tiistaina tinojen merkeissä nähdään RB:ssä armoton kolmen joukkueen täyssavolainen seuraottelu Veljmiehet v.s Ysisata ja Mainarit Varkaudesta. Tervetuloa vierailijoille.
    

3.12  Veljmiesten Tinojen kolmas alkukilpailuviikko tuli päätökseensä tänään. Tinat on herättänyt mukavasti kiinnostusta ja tulostasokin on säilynyt maltillisena haastavissa rataolosuhteissa. Suomen mieskeilaajien keskiarvonelonen Turun TPS:n Jesse Kallio kävi eilen lauantaina valtaamassa alkukilpailulistan kärkipaikan tuloksellaan 1347. Tasoituksellinen finaaliraja sija 18 on nyt 1228…melkolailla monen ulottuvilla...”not mission impossible” Etusivulla linkit tulostilanteeseen.

Huomenna maanantaina alkaa tinaviikkojen 49 ja 50 lisäkisa, jossa viikkovoittajille palkintoina on Carlsonin 100€ lahjakortit.  Kortit ovat käypää valuttaa Carlsonin myymälöissä Kuopiossa,Mikkelissä Varkaudessa, Iisalmessa ja Savonlinnassa. Tinojen viimeiset alkukilpailuvuorot ja desperado keilataan 30 pv lauantaina klo 9:30 ja 12:00. Finaali käynnistyy neljän viikon kuluttua  uudenvuodenaattona klo 10:00 kahdenkymmenenneljän keilaajan joukolla. 


22.11.Keskiviikkoiltana Rauhalahti Bowlingissa käytiin perinteisen tiukka taistelu Veljmiesten 2017 mestaruudesta. Tällä kertaa osallistujia oli poikkeuksellisen vähän (14), koska osa aktiiveista oli eri syistä joutunut jäämään ”varikolle jo vapaiden harjoitusten aikana”.
Harri Korkka ja Samuli Haverinen keilasivat samalla radalla ja koko kisan ajan kärjen tuntumassa. Jännitys säilyi loppuruutuihin saakka, jolloin peli kääntyi Samulin eduksi 14 pisteen erolla. Samuli on seuran mestari 2017, Harri kakkonen ja kolmossijan valtasi Jari Holopainen vaivaiset 5 pistettä Harrista jääneenä
Mestari sai palkinnoksi Citymarket Kolmisopen 50€ lahjakortin sekä 8 -vuotiaan kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa. Pronssi- ja hopesijasta palkittiin hiukan pienemmillä CM korteilla. Voiton arvoa ei vähäinen osallistujamäärä himmennä, sillä paikalla oli 14 potentiaalisista mestarisuosikkia taitoineen ja kohtuulisine tasoituksineen. Ensi vuonna käydään uusi taisto samaisesta pokaalista. Samuli sai siihen nyt toisen kiinnityksen, kolmella sen saa omaksi. Kahden kiinnityksen miehiä on ensi vuoden kisassa kolme… toivon mukaan kaikkien ”varikkojaksot” ovat silloin ohi. Pystin arvo nousee nimimilistan pidentyessä.
Mestaruuden ohella heitettiin samalla Veljmiesten omaa Tinakisaa ja testattiin uusia pelipaitoja ensi kertaa. Hyväksi nuo havaittiin…kiitokset lähtevät tässä yhteistyökumppaneillemme. Alla kuvakoostetta illan tunnelmista. Tulokset tästä.


21.11. Ei päivää ilman voittoa Veljmiehillä. Juuso Vehviläinen voitti Karhunkaadon finaalipelit Siilinjärvellä tänään. Finaali keilattiin 8pelajan RR-pelinä ja Juuso voitti 6/7  peliä voittaen kakkoseksi sijoittuneen Mainareiden Juho Rissasen 51 pisteellä. Veljmiesten Harri Korkka ja Sami Päiväniemi ottivat sijat 4 ja 5. Tulokset alla. Kiertopalkintona olleen karhun lisäksi voittaja sai saaliikseen kolmesataa euroa..

 


20.11.  Keilaseura Tiimin erikoiskilpailun finaali keilattiin tänään Kuopion Keilahallissa. Veljmiehistä Valtteri Vehviläinen ja Sami Päiväniemi selvisivät kuuden sarjan osion jälkeen 8 parhaan pudotuspeleihin, joutuen vastakkain heti ensimmäisessä pelissä. Alkukilpailulistan piikkipaikkaa pitänyt Valtteri taisteli finaalissa ensikertalaisena hienosti, mutta Sami vei pelin lukemin 230-212. Seuraavassa pelissä Sami voitti Tiimin Hannu Timosen ja loppuottelussa Giantsin Ani Juntusen molemmat selvin lukemin. Ykköspalkinto oli 500euroa. Onnittelut Samille.


15.11. Jäsenille uudet pelipaidat jaossa RB:n kassalla. Maksu tulee suorittaa Veljmiesten pankkitilille FI45 5600 0551 1117 95 mahdollisimman nopeasti. Painofirman mukaan paitojen pesussa ei suositella käytettäväksi huuhteluainetta.  Muistakaahan ilmoittautua mestaruuskisaan (22.11) nimenhuudossa ja hallilla.

 13.11.2017. Veljmiehet rohmusivat kärkisijoja Kolauksen Arskan kisan finaalissa Rauhalahdessa tänään. A-kisassa Lauri Leppänen oli piikkipaikalla finaalin 6 sarjan osion jälkeen ja sai loppuotteluun vastustajakseen Mainareiden Juha Immosen. Lauri voitti jännittävän pelin ja koko kisan ysiruutuun tulleesta reiästä huolimatta kymmenellä pisteellä 191-181. B-kisassa Veljmiesten Antti Antikainen pääsi myös loppuotteluun, mutta joutui taipumaan Nousun Miika Meuroselle selvin lukemin 250-203. Lauri palkittiin 800- ja Antti 450 euron rahapalkinnoilla.Miika vei  B-kisan pääpalkinnon Onnittelut voittajille. Tulokset RB:n sivuilta.
 


12.11. Paikallissarjan kolmas kierros keilattiin tänään Kuopion Keilahallissa. Kolaus 1 oli päivän joukkue voitettuaan kaikki neljä peliään. Veljmiehet 2 voitti kolme ja Veljmiehet 1 kaksi peliä. Sarjataulukossa viime kierroksella hankitut 2 ja 3 sijat vaihtuivat kolmanneksi ja neljänneksi. Kolaus on nyt kahdella joukkeella kärjessä, mutta ero neljäntenä olevaan Veljmiehet ykköseen on vain 250 pistettä.
KIerroksen pelaaja oli Veljmiesten Juuso Vehviläinen ainoana yli 200 pisteen keskiarvon ylittäjänä. Erilaisten yhteensattumien seurauksena molemmat Veljmiesten joukkueet keilasivat tänään ilman varamiestä. Mukana oli myös kaksi ensikertalaista junioria Arttu Mylläri ja Veikka Rytkönen. Pojat suoriutuivat sarjadebyytistään tosi mallikkaasti. Sarja on nyt puolivälissä ja seuraavat pelit keilataan tammikuussa Rauhalahdessa.  Tuloksiin


5.11. Veljmiehet pelasivat KKL:n joukkueessa Lahden liittomyllyn alkukilpailussa tänään. Kuudentoista finalistin joukkoon ei nelimiehisellä joukkueellamme tällä kertaa ollut asiaa. Sijoitus oli 24 ja matkaa finaalirajaan jäi 130 pistettä. Kisaan osallistui 35 joukkuetta. Tuloksia SKL:n sivuilla.

28.10.  Veljmiesten uudet paidat luvattu painosta 13.11 alkavalla viikolla. Seuran mestaruus- ja kinkkukisa RB:ssa keskiviikkona 22.11 klo 18:00. Ilmoittautuminen hallille sekä  nimenhuutoon. Kolme parasta palkitaan ja voittajalle kiertopalkinto vuodeksi kotiin...kolmella voitolla omaksi. Otetaanpas tavoitteeksi että halli on jälleen täynnä "Veljeksiä" uusissa paidoisssaan.


28.10. Veljmiehillä oli hyvä pelipäivä tänään. Seniorijoukkue puolusti mainosti sarjajohtoaan valtakunnansarjakierroksella Hutungissa. Ensimmäinen peli kuopiolaista Rojjaasta vastaan päättyi selkeään 709-628 voittoon. Toinen peli oli koko kierroksen paras ja Äänekosken BC Rännärit kaatui lukemin 865-717. Kolmannessa pelissä tuli pieni notkahdus  mutta neljäs päättyi voittoon. Viimeisessä pelissä kotikentällään keilannut HutuKe vei selvän voiton ja bonuspisteet lukemin 819-734. HutuKe johtaa sarjaa kahden kierroksen jälkeen niukasti 41 pisteellä. Veljmiehet on toisena ja kolmoseen etäisyyttä on jo yli 800 pistettä.
Veljmiesten Markku Koistinen oli tuttuun tapaansa kierroksen pelaaja keskiarvolla 203. Toisen sijan vei HutuKen Jukka Poutiainen (ka197). Keskiarvojen kolmas ja neljäs sija menivät myös Veljmiehille. Vesa Rytkönen (194) ja Jukka Vehviläinen (192) keilasivat samalla päivän parhaat sarjat 244 ja 237.
Tästä on hyvä jatkaa. Sarja on puolivälissä ja seuraavana onkin Rauhalahden kotikierros. Lohkovoittaja nousee keväällä ykkössarjaan, mutta sinne on vielä pitkälti matkaa. Tuloksiin tästä.
Kuvissa keskittyneen näköistä joukkoa ennen pelejä. Vasemmalta Markku, Jukka, Timo, Veikka (joukkueen huoltaja), Vesa ja kameran takana Arto. Toisessa kuvassa Veljmiesten sekä kierroksen paras peli.

Harri Korkka piti seuran lippua korkealla Viitasaarella ÄKL:n juhlakisan finaalissa. Eilen Harri selvitti alkukipailussa finaalipaikan sijalla 15 tuloksella 1277. Tänään finaalipävänä sijat 7-17 keilasivat ensin 6 sarjaa. Harri selvisi tuloksellaan 1265 kolmantena/kuudesta jatkoon mennestä keilaajasta. Lopullisen 12 keilaajan finaalin Harri voitti 24 pisteen erolla kisan kakkoseen Martti Paanaseen. Viimeisen osion tulos oli 1278. Loistava suoritus... kolme kuuden sarjan perättäistä kisaa 13 pisteen sisällä. Harri toi Kuopioon mukanaan 600 euron pääpalkinnon. Onnittelut Harrille.Tuloksia tarkemmin täältä.15.10. Paikallissarjan toinen 4 pelin kierros RB:ssä tänään sujui Veljmiesten molempien joukkueiden osalta erinomaisesti. Kaikki muut pelit päättyivät voittoon, mutta keskinäisessä ottelussa ykkösjoukkue joutui taipumaan kakkoselle selvin lukemin 883-726. Kolaus 2 säilytti kolmella voitollaan sarjataulukon kärkisijan mutta päivän parkaina joukkueina Veljmiehet 1 ja 2 nousivat sijoille 2 ja 3. Päivän parhaat puhtaat keskiarvot tekivät Veljmiesten Sami Päiväniemi (231) ja Lauri Leppänen (227).  Myös Vesa rytkönen keilasi yli parin keksiarvolla 203, Seuraava kierros keilataan marraskuun puolivälissä. Tuokset ja tilanne tästä.
Juha Heiskasen tyylikäs irroitus 

 
Tänään paikallissarjajoukkueessamme hyvin (ka180) keilannut Jouni Rautiainen piti Veljmiesten värejä hienosti esillä voittamalla viime viikon lauantaina myyntimiesten keilailun SM-kultaa Kajaanin Puisto Bowlingissa. Veljmiesten paidassa MMA Pohjois- Savoa edustanut Jouni voitti kisan liki 90 pisteen marginaalilla hopeaan puhtaalla keskiarvolla 207,6. Parikisassa ja nelimiehisissä Jouni sai lisäksi hopeaa P-Savon joukkueessa. Onnittelut mestarille.
Mestari Jouni mitaleineen/kaatokuva paikallissarjapelissä
      


12.10. Kuluvalla viikolla keilattiin Kuopiossa kaksi erikoiskilpailufinaalia. Maanantaina Rauhalahti Bowlingissa käytiin tiukka pistetaisto Sandels Openin parhaista palkinnoista 24 finalistin kesken. Voiton veii Mainareiden Manis Nihat neljän pisteen erolla TPS:n nuoreen Jesse Kallioon. Mainareiden Juha Immonen jäi Jessestä kaksi pistettä sijoittuen kolmanneksi. Joonas Jehkinen ja Miikka Törhönen veivät tasapistein seuraavat sijat hekin vain 14 pistettä voittajasta jääneenä. Voittaja kuittasi palkinnoksi 600 euroa ja toinen ja kolmas 4- ja 300  jne. Tuloksiin linkistä tästä. Kuvassa kolmen kärki: Vasemmalta Jesse Manis ja Juha


Tiistaina KKL:n juhlakisa päättyi  hyvätasoiseen finaaliin Kuopion Keilahallissa . A-finaalissa kuuden sarjan osiossa parasta vauhtia piti Veljmiesten Juuso Vehviläinen tuloksellaan 1420 (108). Varkauden Mainareiden Juha Immonen oli toinen 1353 (0) ja TPS:n Jesse Kallio kolmas 1346(0).
Kolmen parhaan pudotuspelissä Jesse voitti ensin Juhan ja aloitti loppuottelun Juusoa vastaan murskaavasti kuuden kaadon putkella. Peli ja kisa päättyi Jessen voittoon lukemin 248-194 (18). Juuso kuittasi 400 kakkossijastaan ja Juha 300 pronssisijasta. Viidensadan euron pääpalkinto matkasi Suomen toplistan keskiarvokakkosen taskussa Turkuun seuranaan edellisillan kakkospalkinto Rauhalahdesta. .
B-tason kolmen kärki olivat Nousun Hannu Miettinen, Rojjaaksen Jouko Rissanen ja Sykliksen Liisa Tuhkanen. Yleisöäkin oli mukavasti paikalla ihan loppupeleihin saakka. Kuvia tapahtumasta alla. Tuloksia löytynee keilahallilla.


23.9 Veljmiesten seniorijoukkue valtasi ykköspaikan S2 valtakunnansarjan avauskierroksella Viitasaarella tänään. Ensimmäinen peli kuopiolaista paikallisvastustajaa Rojjaasta vastaan meni äärimmäisen tiukaksi ja ratkesi vasta viimeisessä ruudussa Veljmiesten 9 pisteen voittoon. Seuraavat 2 peliä voitettiin hiukan selvemmin numeroin. Tauon jälkeen tuli pieni notkahdus Pietarsaarelaisia vastaan ja bonuspiisteet matkasivat länsirannikolle keilaseura Drott:n mukana. Viimeinen peli voitettiin sitten ylivoimaisesti liki 200 pisteen erolla.

Päivän viidestä pelistä neljä päättyi Veljmiesten voittoon ja sarjataulukossa tuli kärkisija 90 pisteen turvin. Markku Koistinen (201,8) ja Arto Hyvönen (194,2) olivat päivän parhaat kaatajat ja Markku teki lisäksi useita yleisöön meneviä keiloja säästäviä paikkoja. Joukkuehenki ja pelihuumori olivat tänään kohdillaan. Lieneekö osasyy ollut tiistain yhteisellä harjoituksella. ”Lentoonlähtöön” ei kuitenkaan ole yhden kierroksen perusteella. Tulokset tästä.

Kuva Viitasaaren hallista


17.9. KKL:n paikallissarja alkoi tänään varsin tasaisissa merkeissä viiden ottelun kierroksella Kuopion Keilahallissa. Veljmiesten Lauri Leppänen oli ainoa niukasti yli parivauhtiin yltänyt keilaaja. Miikka Törhönen oli toinen pari pistettä alle parin ja Harri Korkka neljänneksi tehokkain keskiarvolla 191,8. Hyvistä yksilösijoituksista huolimatta Veljmiesten joukkueet sijoittuivat sarjataulukossa puolenvälin alapuolelle, mutta sarjahan on vasta alussa. Kolauksen joukkueet pitävät kahta kärkisijaa ainakin seuraavaan kierrokseen lokakuun puolivälissä. Tulokset löytyvät tästä. Mainittakoon että kisassa  on käytössä keskiarvotasoitukset.
Kuvassa Veljmiesten joukkueet ennen pelejä. Kameran käyttäjä etuoikealla.


8.9-10.9  Veljmiesten viikonloppu alkoi perjantai-iltana juhlan merkeissä. Kuopion Keilailuliiton 60-vuotisjuhla Kuopion Klubilla kokosi yhteen mukavan joukon juhlamielellä olevaa keilaväkeä. Veljmiehillä oli vankka 7 miehen edustus tilaisuudessa, jossa mm palkittiin ansioituneita Kuopion Keilailuliiton jäseniä eri seuroista. Seuratasolla Veljmiehille ja Kolaukselle luovutettiin Suomen Kelailuliton viiri ja kaksi vuosikymmentä Veljmiehiä menestyksekkäästi luotsanneelle Mirka Törhöselle KKL:n kultainen ansiomerkki. Seuramme pitkäaikainen sihteeri Sami Päiväniemi sai puolestaan KKL:n hopeisen ansiomerkin ja Rauhalahti Bowlingin Veljmiehiä edustava yrittäjäkolmikko kokonaisuudessaan vastaanotti hallille osoitetun KKL:n viirin.
Ilta eteni sujuvasti puheiden ja päivällisen merkeissä. Mainittakoon että Keilailuliiton kunniajäsenten joukko kasvoi kahdella kun Matti Hanski ja Esa Ikäheimo palkittiin.
 

 Kuvassa Veljmiesten ja  samalla RB:n palkitut ja toisessa kuvassa KKL:n uudet kunniajäsenet

Lauantaina juhlat oli juhlittu ja Veljmiesten ykkösjoukkue suuntasi aikaisin aamusta kohti Oulua valtakunnansarjan ensimmäiselle ykkössarjan kierrokselle. Kaksipäiväisellä 12 joukkueen kierroksella pelattiin kaikkiaan 11 peliä joista 4 päättyi voittoon. Veljmiehet ”ankkuroitui” sarjataulukossa keskivaiheille sijalle 4 ja matka kärkeen venähti yli tuhanteen pisteeseen. Aikaa on vielä petrata asemia ylöspäin. Seuraavaksi pelataan kaksi yksipäiväistä kierrosta oman lohkon kesken Mikkelissä ja Varkaudessa sekä maaliskuussa Lahdessa on jälleen 12 joukkueen tuplakierros. Sen jälkeen lohkojen kaksi parasta karsivat SM-liigapaikasta. Viikonlopun kierroksen Veljmiesten parhaat olivat Miikka Törhönen ja Harri Korkka keskiarvoilla 197 ja 194. Tuloksiin tästä.

  Kuvat:  Velmiehet hyvällä asenteella sarjan avaukseen ja yleiskuvaa Oulun hallista
 


2.9.2017.Vejlmiesten keilakausi polkaistiin tänään käyntiin Rauhalahden maisemissa perinteisesti kolmiottelun merkeissä. Keilaosuuden voitti Sami Päiväniemi, frisbeegolfin Miikka Törhönen ja minigolfin ykköseksi taiteili Joni Törhönen. Loistavissa alkusyksyn sääoloissa suoritettu kokonaiskisa meni erittäin tiukaksi ja niinpä ykkössija lopulta jaettiin Samin ja Jonin kesken. Miikka tuli kolmanneksi 8 pistettä kärkiparista jääneenä. Kolmen kärki palkittiin tuttuun tapaan hermeettisesti suljetuilla lasitaiteen tuotteilla. Lisää tapahtumasta omat tapahtumat välilehdellä

 

Vanhemmat tapahtumat siirretty ARKISTO välilehdelle