Ajankohtaista

12.10.2019.
Eipä tuonut Veljmiesten kotikierroskaan mitään menestystarinaa kerottavaksi seniorien valtakunnan kakkossarjan peleistä Rauhalahdessa. Kaakonkulman joukkueet Lappeenrannan X-Company ja Imatran Slaikkarit jatkoivat tänäänkin voittojen tiellä ja asettuivat tukevaan sarjajohtoon yli tuhannen pisteen marginaalilla kolmossijalle "räpiköineen" Veljmiesten edelle. Nyt sarjan puolivälissä X-Company nousi keulapaikalle, hävittyään tänään vain yhden erinomaisen tiukan kamppailun Imatran Slaikkareille peräti viidellä pisteellä. Sarjajohdossa ollut Slaikkarit taipui kakkoseksi ja Veljmiehet sitten kolmoseksi 1300 pisteen takamatkalla kärkeen.
Juurikaan hirveästi myönteistä kerrottavaa ei kotijoukkueen suorituksesta tänään kertynyt. Raimo Vaari ja Helge aloittivat parisarjoilla. Vaarilla alussa 4 tyhjää  ja lopussa 8 kaadon jono. Sekin hurjastelu hyytyi jatkossa ja lisäksi ykkösnyrkkimme Helge vahingoitti heittokätensä toisen pelin lopulla valitettavan välinerikon vuoksi, eikä pystynyt jatkamaan pelejä. Helge oli kahdella sarjallaan hienosti päivän kekskiarvokakkonen.

Ohuehkolla materiaalilla oltiin liikkeellä ja loput 4 päivän peleistä keilattiin ilman varamiestä. Yksi ottelu sentään päättyi voittoon.Senioreiden kärkikeilaajia on täällä hetkellä tilapäisesti estynyt eri syistä osallistumasta kisoihin. Jos kevään kierroksille saadaan parhaat voimat kehiin saattaa piste-ero kärkeen vielä huomattavasti kutistua. Kevätkokouksessa tavoitteeksi asetetut nousuhaaveet ykköseen voidaan kylläkin haudata tältä kaudelta. Senverran asiaan paneutuneita joukkuieta Imatran ja Lappeenrannan tiimit ovat, että sarjan ykköseksi nousu vaatisi ihmeen...but never say never. Seuraavlle kaudellahan meillä aikuistuu uusia jäseniä senioriryhmään.  Lauantain sarjapelin tuloksiin tästä:
Pari kuvaa lauantain kisan alkuvaiheesta.

Nyt sitten vaan tarmokkaasti kohti uusia seikkailuja keilailun parissa. Keskiviikkona on nelimiehinen seurojen välinen haasteottelu Tiimin kisan merkeissä ja sinne taitaisi velä mahtua mukaan. Uudet pelipaidat saadaan kuukauden loppupuolella...siitä kiitos yhteistyökumppaneille.. Ykkösjoukkueella on vielä tänä vuonna yksi valtakunnansarjakierros Oulussa marraskuussa.. Senioreiden seuraavat valtakunnasarajapelit ovat vasta kevätkaudella  helmi ja maaliskuussa Kuusankoskella ja Lappeenrannassa. Seuran mestaruudesta keilataan marraskuussa ja siellä on kieropalkinto katkolla useammalle pelaajalle. Paikallisarjakin jatkuu vielä tänä vuonna ja ennekaikkea marraskuun 19 pv alkavat TINAT, jotka ovat järjestysnumeroltaan jo 46 ja ensimmäistä kertaa keilataan Finnish Masters kiertueen osakilpailuna  
Aktiivisuutta kehiin jäseniltä toivoo krjoittaja, joka jonkinverran on puuhastellut loppusuoralla olevan paitaprojektin parissa. Pidetään Veljmiesten ja yhteistyökumppaneiden värejä näkyvillä positiivisessa valossa. 

10.10.2019.
Seniorien valtakunnasarja jatkuu Rauhalahdessa lauantaina 12.10 alkaen klo 11.00. Joukkue näkyvisssä joukkuevalinnat sivulla tästä.

8.10.2019.
Arki-iltoihin siirretty KKL:n paikallissarja käynnistyi kolmella pelillä Kuopion Keilahallissa tänään. Veljmiehillä, Kolauksella ja Rojjaaksella mukana oli kaksi joukkuetta ja Nousulla sekä Tiimillä yksi. Veljmiehet1 voitti kaikki kolme peliään ja Veljmiehet 2 yhden pelin. Toinen tappiopeli tuli omaa ykkösjoukkuetta vastaan ja toisen hävityn vei Tiimi. Kolauksella on ensimmäisen kierroksen jälkeen loiva kaksoisjohto ja Veljmiehet 1 on kolmantena.
Päivän parhaat keskiarvot löytyivät Kolauksen kolmikolta Kari Thure, Larrri Lamminpää ja Lenni Juutilainen. Veljmiesten Joni Törhönen ja Juuso Vehviläinen olivat listalla seuraavana. Seuraava kierros keilataan RB:ssa marraskun puolivälissä. Tuloksia KKL sivulla. Kuvassa Veljmiesten joukkueet.

Eilen Rauhalahti Bowlingissa keilattiin Sandels Openin finaali. Veljmiehiä 18 keilaajan joukkoon oli selviytynyt peräti seitsemän mutta joukossa oli myös useita viikonlopulla SM-liiga-avauksessa pelanneita varkautelaisia.
 ”Veljeksistä” parhaiten tällä kertaa menestyi vanhin Raimo Strömberg, joka keikkui kovan alun (246, 231,203) turvin finaalin keulapaikalla aina viimeiseen sarjaan saakka. ”Noutaja tuli” kuitenkin viimeisen sarjan loppuruuduissa Mainareiden paidassa, kun Tomas Käyhkö latoi taululle tylyt lukemat 269 ja vei ansaitusti kisan voiton. Rami "taikoi" vielä ysiruutuun 7/10 reiän ja niinpä kymppiruudussa kakkosijalle 5 pisteen turvin nousi Juho Rissanen. Rami tuli sitten kuitenkin kolmanneksi 28 pistettä voittajasta. Voittaja kuittasi euroja 400, kakkonen 300 ja pronssimieskin sai vielä neljännestonnin...  seuraavat sijat hiukan vähemmän. Seuraava Veljmies löytyi listan sijalta 9. Tulokset RB:n sivuilta tästä.

5.10.2019.
Tänään pelattu valtakunnan ykkössarjan Mikkelin kierros muodostui konaisuudessaan tulosten osalta  aikalailla tasaiseksi Kaikki kahdeksan joukkuetta voittivat kolme tai neljä seitsemästä pelistä ja ensimmäisen kierroksen tuloslistan kärjen ja jumbosijan piste-ero jäi reiluun 370 pisteeseen. Lahden Valtti valtasi kärkipaikan Ennen Oulun OPS:aa ja St Michel Bowlersia. Veljmiehet lähtee jatkamaan sarjaa sijalta 8.
Joukkueemme pelasi kokolailla kaksijakoisesti. Sami Päiväniemi pelasi erinomaisesti ja oli päivän keskiarvoissa toinen (205,8) kuin myös Miikka Törhönen ollen viides keskiarvolla 200,5. Muiden neljän Veljmiehen pelipäivä sujui hiukan takkuisasti ja sijoitus jäi liki viidenkymmenen keilaajan tuloslistan alaneljännekseen. Mainittakoon että pelipäivä muodostui poikkeuksellisen pitkäksi ja rikkonaiseksi ratojen teknisten ongelmien vuoksi.
Peränpitäjän paikasta huolimatta kirvestä ei kannata kuitenkaan kaivoon viskata. Erot ovat pieniä ja sarjaa on jäljellä kolme kierrosta, joista viimeinen kierros keilataan kotiradoilla Rauhalahdessa. Viisimiehisillä joukkueilla jokaisesta voitetusta pelistä saa 150 pistettä bonuksia, joten hyvänä päivänä muutaman sadan pisteen erot kurotaan nopeasti kiinni. Seuraavat pelit ykkösellä ovat marraskun puolivälissä Oulussa.Päivän tuloksiin tästä.
Arkistokuvat Veljmiesten pelipäivän kärkikeilaajista.

3.10.2019.
Veljmiesten uudet pelipaidat saatiin eilen tilaukseen ja käyttöönotto tapahtuu lokakuun loppupuolella. Seuraava viikko on tiivis joukkuepelien jakso. Lauantaina 5.10 ykkösjoukkue menee metsästämään valtakunnansarjapisteitä Mikkeliin joukkueella,joka on näkyvissä joukkuevalinnat sivulla.  Tiistaina 8.10 klo 18 pelataan Kuopion Keilahallissa kahdella joukkueella (ks joukkuevalinnat) paikallissarjaa kolme peliä ja seuraavana lauantaina on senioreilla kotikierros Rauhalahdessa valtakunnan kakkossarjassa. 

19.9.2019.
Jäsenet huomio. Seuran pelipaidat uusitaan lokakuun lopussa. RB:n kassalla on tilauslista ensi viikon loppuun saakka. Sinne voit ilmoittaa paidan koon ja montako tarvitset seuraavan kahden kauden kisoihin. Vanhat paidat poistetaan kilpailukäytöstä marraskuun alussa.

14,9,2019
Imatran Slaikkarit kaatoi kotihallissaan parhaiten keiloja seniorien valtakunnansarjan ensimmäisellä kierroksella tänään. Imatralaiset voittivat viisi kuudesta pelistään ja johtavat sarjaa 129 pisteen erolla neljällä voitolla toiseksi noussutta Lappeenrannan X-Companya. Veljmiehet voitti sekä hävisi kolme peliä ja on eka kierroksen jälkeen kolmantena, mutta jo  kolmepuolisataa pistettä kärjen takana.
Kukaan ei päässyt tänään keskiarvossa yli parin. Lähinnä oli päivän pelaaja Slaikkareiden Petri Kankaanranta 199,83 keskiarvollaan. Veljmiehistä Helge Kolehmainen oli paras päivän neljänneksi parhaalla 188,6 keskiarvolla.
Seuraava kierros pelataankin sitten Rauhalahdessa lokakuussa. Toivon mukaan kotikenttäetu toimii silloin savolaisten hyväksi ja saadaan kärki kiinni. Lohkovoittaja nousee keväällä neljän pelatun kierroksen jälkeen seniorien ykkössarjaan. Päivän tuloksiin tästä.

13.9.2019.
Keilakausi valtakunnansarjojenkin osalta käynnistyy. "Senjoriveljekset" matkustavat huomenna Imatralle metsästämään sarjapisteitä kakkossarjan ykköslohkossa joukkueella Juha Haataja, Jari Holopainen, Helge Kolehmainen ja Raimo Tossavainen. Lohkossa on Veljmiesten lisäksi kolme kaakonkulman joukkuetta; Imatra, Kuusankoski ja Lappeenranta. Sarjassa pelataan neljä kierrosta ja lohkovoittaja nousee senioreiden ykkössarjaan. Seuraava kierros onkin lokakuussa Rauhalahdessa. Onnea peleihin senioreille.
MIesten ykkössarjan avaus Veljmiehillä on 5.10 Mikkelissä.

7.9.2019.
Veljmiesten järjestyksessä jo 55:s keilakausi avattiin tänään Rauhalahdessa perinteisesti aurinkoisessa syyssäässä kolmiottelun ja tilikokouksen merkeissä. Kolmiottelussa perinteet eivät juuri painaneet vaan tuloslista meni kokolailla uusiksi kärjen osalta. Kisan voitti 2,5 pisteen erolla Lauri Leppänen. Late vei kisan aloittaneen keilailuosuuden tuloksella 1291(12) ja sijoittui mini- ja frisbee golfeissa molemmissa kuudenneksi. Kokonaiskisassa toiseksi tuli keilailussa yhdeksänneksi jätetty Miikka Törhönen. Frisbee- ja minigolfissa Miikka nousi sijoille kaksi ja neljä. Kolmanneksi kolmiottelussa nousi frisbeen voittaja/minigolfin viitonen Ari Tuhkanen, vaikkakin keilailuosuus takkusi hiukan hänelläkin.Raimo Tossavainen.isan jälkeen uusi johtokunta kokoontui pikaisesti, ruokailtiin ja hoidettiin Timo Hartikaisen johdolla sääntömääräinen tilikokous sopuisasti pois ohjelmasta ennen palkintojenjakoa ja saunaa. Mitalistit pokkasivat hiukan euroja ja pari muoviin pakattua puuhapakettia arvottiin. Toisen voitti "tietysti" Hartikaisen Timo ja Latella oli tänään tuplavoiton päivä. Saunan jälkeen ”reportteri” poistui paikalta. Mobiilimedian viestittelyn perusteella avauspäivän epävirallinen osuus jatkui syyskuun kahdeksannen puolelle.
Mainittakoon että kolmiottelun voittaja Lauri (Late) Leppänen on valittu tulevaksi kaudeksi seuran varapuheenjohtajaksi tuomaan tuoreita ajatuksia seuran hallitukseen. Kisan kolmonen johtokuntapaikastaan toistaiseksi luopunut Tuhkasen Ari oli pitkään varapuheenjohtajana ja toi vuosia merkittävästi positiivista virtaa seuran talouteen. Kiitokset siitä kuin myös päivän tapahtumaan osallistuneille...ja..meinasi unohtua... onnea voittajille.rh/rstr

Vasemmalla voittaja Late ja yläpuolella yleiskuvaa kisasta
Alla kokoustunnelmia ja palkintojenjakoa. Alinpana 3 ottelun tulosten viiden kärki.

19.8.2019.
Veljmiehet jatkoivat voitokkaita pelejään tänään Rauhalahti Bowlingissa Hilimojen kesäkisan finaalissa. Arto Hiltunen oli kisan puolivälistä lähtien kärjen tuntumassa ja meni viidennessä sarjassa ykkössijalle. Mainareiden Juho Rissanen teki viidenteen sarjaan 11 kaatoa/278 ja nousi sijalta kahdeksan toiseksi vain viisi pistettä Artosta jääneenä. Viimeisessä sarjassa Arto heitti 223 Juhon 221 vastaan ja voitti kisan seitsemän pisteen erolla. Juho tuli toiseksi ja loppua kohden peliään parantanut Sami Päiväniemi kolmannelksi 47 pistettä voittajasta. Antti Antikainen ja Janne Happonen täydensivät Veljmiesten menetyksellistä iltaa sijoillaan neljä ja kuusi.

Voittaja palkittiin noin 450 eurolla (30% potista) ja sijat 2-5 viiden prosentin portain pienemmillä summilla. Sijat 6-18 palkittiin lahjakorteilla keilailuun. Onnittelut voittajille. Tuloksia RB:n sivuilta.
Kuvissa voittaja Arto ja kisan kolmonen Sami radalla ja palkintoaan noutamassa.

18.8.2019.
Veljmiesten Timo Hartikainen palasi kesätauolta räväkästi ja keilasi RaKen kesäkisan finaalin voittoon tänään Kuopion Keilahallissa. Kisa muodostui erinomaisen tiukaksi, sillä maltillisella 162 sarjalla aloittanut Tiimin Jukka Koponen otti kovan loppukirin kahteen viimeiseen sarjaan (223 ja 204) nousten kakkosijalle vain kolme pistettä voittajasta jääneenä. Kolmanneksi keilasi Tiimin Martti Savolainen.
Finaalissa keilasi 18 keilajaa joista Veljmiehiä oli kaikkiaan neljä. Voittajaa lukuunottamatta toiset eivät aivan viiden parhaan joukkoon tällä kertaa yltäneet. Kaikki finalistit palkittiin euroilla sijoitusten mukaan. Onnitelut menestyneille.
Lisää finaalikeilailua on nähtävissä heti huomenna sillä Rauhalahdessa keilataan Hilimojen kesäkisan finaali alkaen  klo 18:30. Siellä on Vejmiehistä peräti 7 selvittänyt tiensä 18 finalistin joukkoon. Mukana ovat mm menneen kauden aktiivisimmat "Veljekset" Mika Venäläinen (714 sarjaa), Helge Kolehmainen (646 sarjaa ja Arto Hiltunen (423 sarjaa). Kuuden sarjan kisoiksi muutettuna Mikan kauteen on mahtunut 120 kilpailua...siinäpä esimerkkiämeille muillekin.

24.7.2019.
Veljmiesten osin uusiutunut johtokunta piti järjestäytymiskokouksen viime viikolla RB: tiloissa.  Johtokuntaan oli valittu seuran kevätkokuksessa kaksi uutta jäsentä, Joni Törhönen ja Helge Kolehmainen paikoistaan luopuneiden Ari Tuhkasen ja Sami Päiväniemen tilalle. Johtokunnan kokoonpano löytyy jäsensivulta tästä.

Seuran puheenjohtaja Mirka Törhönen ja uusi sihteeri Jari Holopainen vetivät jk kokouksen seuraavin päätöksin:
Veljmiesten uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Lauri Leppänen ja rahastonhoitajan jatkopestiin Raimo Strömberg. Seuran pelipaidat uusitaan lokakuun lopulla vanhojen mainossopimusten päättyessä. Paidaksi tulee muuten entisenlainen, mutta väri on musta. Valtaosa vanhoista yhteistyökumppaneistamme on lähtemässä jatkamaan mainossopimusta (kiitos heille), mutta jos jäsenistöllä löytyy uusia ideoita paidassa on vielä mainostilaa.(lisää infoa Rami). Paitojen lopullinen ulkoasu lyödään lukkoon elokuun loppuessa.
Seuran jäsenmäärä ensi kaudella on enallaan 37. Toni Laine tuli uutena jäsenenä kehiin (Tervetuloa seuraan) ja Seppo Pitkänen poistui tuhansiin kilometreihin kasvaneen  pelimatkan vuoksi. Jäsenmaksut ovat lähteneet sähköposteihinne ja pyydetään maksamaan ne eräpäivään mennessä. Jos et ole saanut laskua tarkista roskapostilaatikko.
Kauden avaustapahtuma kolmiotteluineen järjestetään perinteen mukaan lauantaina 7.9 alkaen klo 10 keilailulla Rauhalahti Bowlingissa. Seuran syyskokous pidetään pelien jälkeen, mutta tarkemmin asiasta lähempänä tapahtumaa. Pistäkääpä jäsenet päivä kalenteriin niin aloitetaan kausi kunnon joukolla. rstr
 

9.6.2019.
Veljmiehet vietti eilen seuran keilakauden päättäjäiset Rauhalahden leirintäalueen mökillä. Kuusi golfaria ja kolme frisbeegolfaria kävi aamupäivällä testaamassa taitojaan Tarinassa sekä Puijolla melko lailla helteisessä säässä. Molemmissa ryhmissä oli yksi "farmipelaaja" joukossa ja kisojen epävirallisesta luonteesta johtuen, ei tuloksista tässä sen enempää.

Iltapäivällä varsinainen tilaisuus alkoi saunan, ruokailun ja sääntömääräisen kevätkokouksen merkeissä. Kokouksessa valittiin mm ensi kauden toimihenkilöt. Seuran puheenjohtajana jatkaa Mirka Törhönen ja uutena sihteerinä aloittaa Jari Holopainen. Johtokunnassa jatkavat lisäksi Raimo Strömberg ja Lauri Leppänen, sekä uusina jäseninä johtokuntaan valittiin Helge Kolehmainen ja Joni Törhönen.Pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin Helge Kolehmainen ja Jari.Holopainen

Valittiin joukkuevalitsijat 2019/20 seuraavasti: Paikallissarja Lauri Leppänen ja Helge Kolehmainen. Miesten 1-sarjaan  Sami Päiväniemi ja senioreiden 2- sarjaan Arto Hyvönen. sekä Juha Haataja. Tavoitteeksi ensi kauden paikallissarjassa kaksi joukkuetta 3 parhaan joukkoon. Valtakunnansarjassa tavoitteet ykkösjoukkueella ylempään jatkosarjaan ja senioreilla nousu ykkössarjaan.
Kokous hyväksyi yksimielisesti johtokunnan päätöksen Tinojen  mukanaolosta ensi kauden Finnish Masters kiertueessa B-tasolla. Tehtiin myös ennakkopäätös, että talven Ballmastersiin osallistumista joukkueella tuetaan resurssien puitteissa ja/tai salliessa.

PJ:n valinta vuoden Veljmieheksi oli Sami Päiväniemi, joka oli mm suomen mestaruusfinaalissa sijalla 24 ja menestyi hyvin kauden erikoiskilpailuissa, sekä on pysytellyt kuluneen kauden seuran TOP 5 keskiarvoykkösenä. Vuoden Veljpoeka on Arto Hiltunen, joka on nostanut keskiarvoaan nopeasti parikymmentä pistettä. Atro voitti syksyllä myös Veljmiesten mestaruuskisan ottaen kiinnityksen kiertopalkintoon.Vuoden Veljpuol on Jouni Rautiainen. Jouni on panoksellaan ollut merkittävässä osassa nimikkokisansa BOX 300 turneen onnistumisissa.

Ensi kauteen, joka onkin jo Veljmiesten historian 55. s laatuaan, voidaan lähteä luottavaisin mielin. Talous on kauden lopussa plusmerkkinen ja seurasta on toistaiseksi ilmoittanut lähtevänsä vain yksi jäsen, hänkin vedoten 8000 kilometriin venähtäneeseen pelimatkaan. Tilalle ounastellaan olevan tulossa ainakin yksi jäsen. Siirtoikkuna taitaa olla vielä kesäkuun auki, mutta dramaattisia muutoksia ei liene luvassa. Joukkuepeleihin kaipailtiin hiukan laajempaa rinkiä ja lisää sitoutumista. Siinäpä haastetta valitsijoille. Nyt lataamaan akkuja väliin vieraillen viilennetyissä keilahalleissa koettamassa taitojaan kesäskisoissa.

Koskapa Veljmiespokaalien saajat eivät olleet työ- yms esteiden vuoksi tilaisuudessa paikalla kävi johtokunta luovuttamassa vuoden Veljmiehelle ja Veljpojalle palkinnot työmaalla Rauhalahti Bowlingissa. Veljpuol saa pystin myöhemmin. HYVÄÄ KESÄÄ !
 


 

3.6.2019.
Kuluneen viikon maanantai-iltana Rauhalahti Bowlingissa käytiin anakara taistelu menneen kauden KKL:n henkilökohtaisista mestaruuksista. Finaalissa keilasivat tällä kertaa luokittain kauden aikana erikoiskilpailujen karsinnoissa parhaiten menestyneet keilaajat.
A-luokan voitti Tiimin Hannu Timonen ja Veljmiesten paras Lauri Leppänen sijoittui hienosti pronssille. Veljmiesten Joni Törhönen jäi vaan 9 pistettä B-mestaruudesta jonka voitti Nousun Hannu Miettinen. CD luokassa Veljmiesten Mika Venäläinen sijoittui viidenneksi. Naisten mestariksi keilasi Hilimojen Raija Turunen.
Kisan jälkeen juotiin kakkukahvit ja KKL palkitsi kauden aikana menestyneet keilaajat.  Vaikka sääntömuutoksilla hiukan pistejakoa tasoitusten muodossa on säädeltykin Veljmiehet vei paikallissarjassa jälleen kaksoisvoiton. Myös nelimiehisten joukkuekilpailussa tuli ykkössija (Veljmiehet Staff) ja kaksimiehiissä pokattiin hopeaa (Veljmiehet ToHo). Henkilökohtaisissa mestaruksissa alussa kerrotun mukaisesti vietiin A-pronssia ja B-hopeaa. Onnea mestareille ja muuten menestyneille. Ei hassumpi kisakausi veljeksillä. Tuloksia tarkemmin KKL:n sivuilla.
Veljmiesten omat kauden päättäjäiset vietetään ylihuomenna lauantaina Rauhalahti Campingin lomahuvilalla. Ennen tilaisuutta ratkaistaan seuran epäviralliset Golf ja Frisbee-golf mestaruudet. Ohjelmassa on myös kevätkokous jossa juonitaan ensi kauden kisakuvioita ja valitaan toimihenkilöt johtokuntaan…mutta siitä lisää ens viikolla.

Kuvassa palkintopöytää ja Veljmiesten "syksyn hankinta" Raimo Tossavainen pokkaamassa 2 -miehisten mestaruuskisan kakkospalkintoa. Palkinnot jakoi pitkään KKL:n sihteerinä ansiokkaasti toiminut Riitta Turunen,

29.5.2019.
BOX 300 palkinnot lähtevät tileillenne 30.5

26.5.2019.
Veljmiesten Box 300 huipentui tänään kovatasoiseen 18 pelaajan finaaliin Rauhalahdessa. Kilpailussa oli extrapalkintona 300 euroa alku- tai loppukilpailussa tehdystä 300 pisteen sarjasta. Alkukilpailussa tuo ei toteutunut, mutta finaalin kolmannessa sarjassa alkukilpailun seitsemäs TPS:n Jesse Kallio latoi taululle pisteen alle tavoitelukemat 299. Jesse piti kuuden sarjan finaalissa muutenkin ylivoimaisesti kovinta vauhtia vieden kisan voiton nollatasoituksilla selvästi lukemin 1520 (ka 253,3) Kun kolmesatanen jäi pisteen vajaaksi siirtyi se euroina kisan voittajan palkintoon, mikä nousi 700 euroon.

Kakkkosijalle keilasi Ysisadan Kari Hurri 150 kärjestä ja Kolmanneksi tuli alkukilpailun voittanut Mainareiden Tomas Käyhkö 32 pistettä Karin takana. Kolmen kärki palkittiin euroilla 700, 300 ja 250. Palkintopotti oli noin 2300 euroa ja kaikki 18 finalistia palkittiin.
Kuvissa finaalin tulokset ja niiden tekijät ennen kisaa. Kiitos osallistujille ja hyville yhteistyökumppaneille!  Koko tuloslista tästä.
 


23.5.2019
Vielä kaksi päivää aikaa keilata itselleen paikka Box 300 sunnuntai- aamuna Rauhalahden keilahallissa klo 10 alkavaan finaaliin. Mainareiden Tomas Käyhkö pitää nyt alkukilpailun kärkipaikkaa tuloksellaan 1406 (0). Finaalirajalla sijalla 14 on tällä hetkellä Rojjaaksen Matti jääskeläinen tuloksella 1335 (132). Turbon kärkinimet ovat Tiimin Hannu Timonen ja Veljmiesten Jari Holopainen
Kolmesatanen on toistaiseksi vielä tekemättä, joten voittajan potti on nousemassa 700 euroon. mikäli viimeisissä vuoroissa tai finaalissa ei kukaan täyosumaan yllä. Tilanteeseen tästä. Käykäähän koettamassa!

Veljmiesten kevätkokous ja kauden päättäjäiset lauantaina 8.6.2019 Rauhalahti Campingin lomahuvilassa alkaen klo 16.Kutsu ilmoitustaululla.

29.4.2019.
Veljmiesten BOX 300 on lähtenyt kohtuumukavasti käyntiin ja kaksi ensimmäistä viikkoa on takana. Mainareiden Juha Immonen on kärkipaikalla tuloksellaan 1344 (0). Finaaliraja sija 14 on tällä hetkellä Rojjaaksen Pekka Heinin hallussa tuloksella 1254 (72). Box 300 reppujen ensimmäiset voittajat arvottiin eilen. Onni suosi tällä kertaa Sami Päiväniemeä ja Timo Hartikaista. Kisa ja viikottainen reppuarvonta jatkuvat vielä neljä viikkoa . Tilanteeseen tästä.

15.4.2019.
Veljmiehet valtasi neljä paikkaa kärkikymeniköstä Rojjaaksen erikoisen finaalissa tänään Rauhalahdessa. Samuli Haverinen keilasi kisassa hienosti toiseksi tuloksella 1421 (120). Kisan tylysti 299 sarjalla aloittanut Joonas Jehkinen vei voiton ylivoimaisesti nollatasoituksilla tuloksella 1520 mistä kertyy keskiarvoksi hulppeat 253 pistettä/sarja. Tiimin Hannu Timonen nousi viimeisellä 253 sarjallaan kolmanneksi ja Veljmiesten Harri Korkka 238 sarjallaan neljänneksi viisi pistettä TPS:n Jesse Kallion edelle. Kuvassa tulokset ja kisan kolme parasta.
Huomenna Rauhalahdessa alkaakin sitten Veljmiesten oma kevätkisa BOX 300. Tervetulloo kisaamaan! Kisajulisteeseen tästä.

14.4.2019.
Veljmiesten voittoputki ei katkennut tänäkään viikonloppuna. Lauri Leppänen takoi Iisalmen Liike Openin finaalissa kaatoja tasaiseen tahtiin ja vei kisan voiton ylivoimaisesti 8 sarjan hirmutuloksellla 2054 (tas 56 ja puhdas ka 249,75). Kakkoseksi keilannut PeBo:n Timo Korhonen jäi Latesta 219 pistettä ja kisan kolmonen Agentsin Harri Holappa kakkosijasta vain 5 pistettä.
Lauri kuittasi pottikisan voitosta kympin alle  400 ecua. Onnittelut Latelle!
 8.4.2019.
Veljmiesten kaksoisvoittojen sarja sai jatkoa tänään Tiimin Topin Kisan finaalissa Kuopion Keilahallissa. Ensin pelattiin finaalin 6 sarjan osio jonka jälkeen 5 parasta jatkoi pudotuspeleihin. Viiden joukossa oli peräti kolme Veljmiestä kärkiparina Mika Venäläinen ja Timo Hartikainen sekä Juha Heiskanen neljäntenä. Lisäksi jatkoon pääsivät Kolauksen nuori Lenni Juutilainen ja Varkauden Ysisadan Petri Riikonen. Juha Lenni ja Petri heittivät ensin kolmestaan yhden sarjan, jonka voiton vei Lenni nousten varsinaiseen yhden sarjan loppuotteluun Mikaa ja Timoa vastaan.
Mika ja Lenni aloittivat kaadoilla mutta Timolle tuli alkuun pari reikää. Alun takkuamisesta huolimatta Timo sai heittonsa kulkemaan ja vei lopulta kisan voiton. Kakoseksi keilasi Mika ja Lenni pokkasi kolmospalkinnon. Voittaja palkittiin 600-, kakkonen 400- ja kolmonen 300 -eurolla. Tarkemmin  tuloksia myöhemmin KKH:n sivuilta. Mainittakoon vielä, että Timo pääsi kokeilemaan kisan ykkösvaiheen kolmannessa sarjassa 11 perättäiskaadon jälkeen kolmesatasta, mutta viimeisellä heitolla 6 ja 10 keila eivät suostuneet poistumaan keilapöydältä ja tuloksena oli 298. Vielä jäi haastetta tulevaisuuteen. Tulokset KKH sivulta tästä.

Kuvassa kolme parasta vasemmalla Mika V, keskellä voittaja Timo H ja oikella Lenni J. ja toisessa kuvassa voittaja

 

7.4.2019.

Veljmiehet tykitti tänään komeaan kaksoisvoittoon Kuopion Keilahallissa pelatussa KKL:n paikallissarjan finaalissa. Veljmiehet 1 voitti kaikki viisi peliään ja vei paikallisarjakauden 2018/19 mestaruuden selkeällä  198 pisteen erolla hopeasijalle nousseeseen oman seuran kakkosjoukkueeseen. Tiimi tuli finaalissa kolmanneksi 57 pistettä VM2 takana..
VM2 kärsi niukat tappiot vain omalle ykkösjoukkueelle sekä Nousulle, mutta vei kolme muuta peliä nimiinsä selvin lukemin. Ensin kaatui Rojjaas pistein 638-559, sitten Tiimi hiukan niukemmin 40 pisteellä ja viimeisessä pelissä Kolaus sai takkiinsa liki sadalla pisteellä.
Kierroksen parhaat pistemiehet tänään olivat Joni Törhönen (ka 211) ja Lauri Leppänen (ka 208) molemmat Veljmiesten ykkösjoukkueesta.
Veljmiesten valtti oli tänään tasaisuus jolla vietiin päivän keskiarvolistan kahden kärjen lisäksi sijat 6-10 vain kolmen pisteen haarukassa 187 pisteen tuntumassa. Siihen viisikkon kuuluivat ykkösen Antti Antikainen ja Arto Hiltunen sekä VM kakkosen trio Jari Holopainen, Helge Kolehmainen ja kaudella harvemmin estraadilla nähty, mutta kauden parasta peliään näyttänyt Mirka Törhönen. Kakkosen neljäs lenkki nuorempien kevätkiireiden vuoksi mukaan hälyytetty seuran seitenkymppinenkin oli joukkueessa ja esitti sekä hyvät että huonommat sarjansa samassa kisassa päätyen voimassolevaan 175 keskiarvoonsa. Onnittelut mestareille ja (meille) hopeamiehillekin. Palkinnot jaetaan kauden päättäjäisissä. Finaalin tuloksiin tästä.

Kuvat finaalin alkuhetkiltä sekä kärkijoukkeet pelien jälkeen.

Tänään päättyi myös Veteraanien SM alkukilpailu Rauhalahti Bowlingiissa. Kisassa tuloksen teki liki tuhat osanottajaa ja finaaliin nousi hienosti kaksi kuopiolaista keilajjaa. Keilaseura Tiimin Unto Leskinen lähtee viikon päästä pelattavaan 36 keilaajan finaaliin alkukilpailun nelossijalta ja saman seuran Veikko Miettinen sijalta 34. Tiimin paikallista menestystä vahvisti vielä Hannu Timonen joka putosi viimeisessä erässä niukasti yhdellä pisteellä finaalipaikasta. Hannu voitti kuitenkin alkukilpailun yhteydessä keilatun parikisan suomenmestaruuden Leskisen Unton parina.
Kuopiolaisita naisveteraaneista tiensä lauantaina pelattavaan finaaliin selvittivät Hilimojejn Raija Turunen ja Sykliksen Liisa Tuhkanen. Hilimat Raija T ja Tuula Tuunainen veivät kopeasijan naisten parikisassa. Veljmiehet onnittelee menestyneitä ja toivottaa hyviä onnistumisia finaalipeleihin.
Veljmiehet osallistui kisaan eilen nelimiehisellä joukkueella. Parhaiten onnistui Timo Hartikanen tuloksellaan 1200(6) ja Raimo Tossavainen 1177 (54), sekä aiemmin kisan heittänyt Seppo Pitkänen 1171(30).

30.3.2019.
Valtakunnansarjat Veljmiesten osalta on tällä kaudella käsitelty. Viimeiseltä tänään Mikkelissä keilatulta kierrokselta tuli seitsemästä pelistä 2 voittoa ja lopullinen sijoitus tuloslistalla on kuudes. Kouvolan AS ja porvoolainen Mistral veivät selkeästi sarjan kärkikaksikkona lohkon karsitapaikat SM-liigaan.Kuusamo ja lahtelainen Bay 2 putoavat  ensi kaudeksi kakkossarjaan. Veljmiehet oli nelisensataa pistettä putoamisviivan yläpuolella.
Veljmiesten paras tänään oli Miikka Törhönen 209 keskiarvollaan. Pelit jatkuvat ykkösessä myös ensi kaudella. Tuloksiin tästä.

KKL:n kaksimiehisten taannoin pelattu mestaruuskisa päättyi Tiimi 8 Yrjö Makkosen ja Tmo Väisäsen voittoon. Veljmiesten ToHo Raimo Tossavainen ja Jari Holopainen veivät upeasti kakkossijan ja Vm H-Tiimi Juhat Haataja ja Heiskanen säestivät hopeakaksikkoa nelossijallaan. Kisaan osallistui kaikkiaan 36 joukkuetta. Palkinnot jaetaan kauden päättäjäisissä. Mestaruuskisan tulokset tästä.

Kuva Mikkelistä tänään                                                                                                       KKL 2MJ  Mestaruus hopeamiehet tässä

25.3.2019.
Veljmiesten seniorit saivat lauantaina valtakunnansarjakautensa päätökseen Iisalmessa pelatulla viimeisellä kierroksella. Keuruun Keurla oli hankkinut jo kauden muissa peleissä tukevan johdon sarjataulukossa ja jatkoi hyviä pelejään samaan malliin Iisalmessakin. Keurla voitti neljä kuudesta pelistä ja voitti kakkossarjan 1800 pisteen marginaalilla kakkoseksi sijoittuneeseen Veljmiehiin. Veljmiehet päätyi peleissään 3-3 tasapeliin ja varmisti kakkospaikkansa yli 700 pisteellä.
Keurlan Hannu Pääkkönen oli kierroksen pelaaja huimalla kuuden pelin 244 keskiarvollaan. Kierroksen kakkonen oli Veljmiesten Markku Koistinen 216 keskiarvolla.
Keurla nousi senioreiden ykkössarjaan ja Veljmiehet jatkaa ensi kaudella samalla sarjatasolla kakkosessa. Tuloksiin tästä.

20.3.2019.
Veljmiesten 8-miehinen seuraottelu Varkauden WBT:n vieraana päättyi selkeään liki 300 pisteen voittoon lukemin 9935-9661. Sami Päiväniem ja Miikka Törhönen olivat illan parhaat puhtailla tuloksilla 1298 ja 1273. Kotijoukkueesta parhaan tuloksen teki Urho Nuutinen. Kiertopalkinto lähti jälleen Veljmiesten mukana Kuopioon. Seuraottelun tulokset tästä.
 

19.3.2019.
Eilenillalla Rauhalahdessa keilattiin Rojjaaksen järjestämänä 4 joukkueen 6 mj haasteottelu, johon osallistui isäntäjoukkueen lisäksi Veljmiehet, Mainarit ja Kolauksen keilaajat. Rojjaaksen erikoisen tasoituksilla pelatun kisan voitti Veljmiesten kuusikko yli kahdensadan pisteen erolla toiseksi tulleeseen Mainareihin. Rojjaas tuli kolmanneksi reilut parikymmentä pistettä Mainareista jääneenä. Peränpitäjän paikka jäi tällä kertaa Kolauksen keilaajille.
Veljmiehistä parhaat tasoituksettomilla pisteillä olivat Joni Törhönen (1318) ja Markku Koistinen (1224). Kisan parhaat puhtaat tulokset teki kuitenkin mainarikaksikko Joonas Jehkinen (1375) ja Juho Rissanen (1364).  Seuraavan kerran Veljmiehet ovat tulessa seuraottelun merkeissä huomenna keskiviikkona Varkaudessa WBT:n vieraana 8-miehen joukkueella. Haasteottelun tulokset tässä.

13.3.2019.
KKL:n 2-miehisten mestaruutta 2019 ratkotaan Kuopion Keilahallissa seuraavat kaksi viikkoa. Nyt "Veljekset" joukkueita "kehään". Seura maksaa joukkuemaksut. Nelimiehisissähän tulikin jo mestaruus. Kisajuliste löytyy tästä.

11.3.2019.
Veljmiehet kävivät eilen sunnuntaina Siilinjärvellä nappaamassa Sykliksen Ässäkkatojen finaalissa upean kolmoisvoiton. Miikka Törhönen voitti kaikki 7 roudrobin peliään vieden ykköspalkinnon yli 160 pisteen erolla Sami Päiväniemeen. Lauri Leppänen voitti kolmossijan vain pisteen erolla neljänteen ja 8 pistettä Samista jääneenä. Miikan keskiarvoksi tuli yli 241 pistettä. Kuvassa voittajatrio palkintoineen sekä finaalin tulokset. Kisajuliste tästä. Onnittelut !

9.3.2019.
Veljmiehet huomio.. seuraotteluihin kaivataan keilaajia. Maanantaina 18.3 Rauhalahteen kuusi miestä Rojjaaksen haasteotteluun. Keskiviikkona 20.3 Varkauteen vielä 4 miestä (yht 8) vastavierailulle WBT:n kotihalliin. Ilmoittautumiset WhattsApp ryhmään "Veljmiesten ilmoitustaulu".

6.3.2019.
Veljmiehet "Staff" voitti ylivoimaisesti sunnuntaina päättyneen KKL:n nelimiehisjoukkueiden tämänvuotisen mestaruuskisan. Mestarijoukkueessa pelasivat Antti Antikainen, Sami Päiväniemi, sekä Joni - ja Miikka Törhönen. Kisan kakkoseksi tuli Tiimin ykkösjoukkue reilut 250 pistettä mestareiden takana. Kolmossijan vei Tiimi 2. Kisaan osallistui 16 joukkuetta, joista Veljmiesten paidassa pelasi neljä. Onnittelut tuoreille KKL;n mestareille 2019. Tulokset löytyvät tästä ja kuvakoosteessa mestarit,3,3,2019.
Veljmiesten seniorit kävivät lauantaina kisaamassa 50+ vuotiaiden suomenmestaruudesta Kemin Keilahallissa kuuden miehen joukkueella. Maaliskuun lopulle jatkuvassa alkukilpailussa heitettiin kahdeksan sarjaa ja urakan parhaiten selvitti Seppo Pitkänen mainiolla tuloksellaan 1740 (ka 217). Myös Markku Koistinen ylitti parin pistein 1633.
Helpohkoksi luonneditussa rataolosuhteessa finaaliraja (sija24) on jo ensimmäisen viikon jälkeen lukemissa 1625 ja kärki "luvattoman" kaukana numeroin 1952 joten finaalipaikat ovat tiukassa.
Pelien jälkeen joukkueen onnistumiset analysoitiin hotelli Merihovin saunan lauteilla sekä päivällipöydässä ja palattiin laskiaissunnuntain aringossa kotiin. Kuvassa joukkue ennen kisan alkua.

 

24.2.2019.
Paikallissarjan viimeinen runkosarjakierros keilattiin tänään Kuopion Keilahallissa. Päivän joiukkue oli Nousu voitettuaan kaikki viisi peliään. Veljmiehet 2 voitti kolme ja Veljmiehet 1 yhden pelin, mutta joukkueet pysyivät kuitenkin sarjataulukon kärkijoukkueina. Kuusi parasta joukkuetta nähdään huhtikuun finaalissa. Veljmiehistä Arto Hiltunen oli paras hiukan yli 200 keskiarvollaan. Tuloksiin tästä.

21.2.2018
Ensi sunnuntaille pailallissarjajoukkueet joukkuevalinnat sivulla. Pelit pelataan Kuopion Keilahallissa 10 alkaen.

17.2.2019.
KKL:n 4-miehisjoukkuiden mestaruuskilpailu alkaa Rauhalahdessa maanantaina 18.2. Pistetäänpäs Veljmiehet joukkuieita kehiin. Seura maksaa joukkuemaksut. Kisajulisteeseen tästä.

Kuopiossa keilattiin tänään kaksi erikoiskilpailujen finaalia, joissa molemmissa oli Veljmiehiäkin mukana. Kuopion Keilahallissa Kolauksen Mairen kisan voitti TPS:n Jesse Kallio. Jesse keilasi 9 sarjaa huimalla 248,4 keskiarvolla. Lauri Leppänen oli ainoa finaaliin tiensä raivannut Veljmies ja sijoittui hienosti kuudenneksi varsin nimekkäässä joukossa hyvällä 225,2 keskiarvolla. Mairen Kisan finaalitulokset tästä  RB:n Pakkaskaadot voitti Mainareiden Juho Rissanen. Finaalitulokset tästä.

Seniorit keilasivat eilisen kakkossarjan kierroksensa Saarijärvellä kohtalaisella tuloksella säilyttäen sijoituksensa sarjataulukossa ennallaan toisena. Sarjajohtaja Keurla vei kuitenkin molemmat pelit Veljmiehiä vastaan ja vankisti sijoitustaan nousijan paikalla tukevalla yli 1200 pisteen erolla kakkossijan sälyttäneeseen Veljmiehiin. Keurla voitti kaikki kuusi peliään ja Veljmiehet Keurlaan tappioden jälkeen kaikki muut neljä peliään.
Veljmiesten parhaat olivat Jukka Vehviläinen ka 197,5 , Helge Kolehmainen ka 185,5 ja Juha Haataja 184 keskiarvollaan. Jos kaikki etenee käsikirjoituksen mukaan viimeisellä Iisamen kierroksella Keurla hankkii paikan ykkössarjaan. Veljmiesten tavoitteena on kuroa matka kärkeen mahdollimman pieneksi, vaikka sarjasta ei kenelläkään putoamisvaara olekkaan. Kierroksen tulokset tästä

12.2.2019.
Senioreiden valtakunnansarjaa keilataan ensi lauantaina 16.2.2019 Saarijärvellä klo 11.00. Veljmiehet on nyt sarjan puolivälissä liki 600 pistettä kärkijoukkue Keurlan takana, mutta sehän on vain viiden pelin voittobonusten verran. Viimeisen Iisalmen kierroksen jälkeen sarjan voittaja nousee S1 sarjaan. Joukkueen kokoonpano joukkuevalinnat lehdellä tästä.

2.2.2019.
Veljmiesten kotiluolassa RB:ssa oli tänään säpinää kun liki 50 valtakunnan ykkössarjalaista taisteli sarjapisteistä viisimiehisin joukkuein. Kouvolan AS oli päivän joukkue vieden kuusi päivän seitsemästä pelistä ja ohitti samalla 600 pistettä sarjataulukossa edellä  olleen Mistralin. Mistral on nyt sarjakakkonen 258 pistettä Kouvolan perässä. Oululainen OPS  säilytti kolmospaikkansa.
Veljmiehet punnersi hienosti nimekakäässä joukossa kolmella voitolla yhden sijan ylöspäin ja on nyt sarjataulukossa viidentenä ennen Mikkelissä pelattavaa viimeistä kierrosta.
AS:n Niko Oksanen oli kierroksen pelaaja huimalla yli 230 keskiarvolla. Kakkoseen OPS:n Matias Luosujärveen ja kolmoseen BAY2:n Simo Leskiseen oli eroa n 14 pistettä. Veljmiehistä Sami Päiväniemi ylsi keskiarvolistalla hyvin viidenneksi luvuin 209. Myös kaikki pelit pelannut Lauri Leppänen teki tasaista tulosta 192 keskiarvolla. 

Maaliskuun viimeisenä lauantainan pelattava Mikkelin viimeinen sarjakierros näyttää etukäteen varsin mielenkiintoiselta. Kahdeksasta joukkueesta kaksi parasta pääsee liigakarsintaan ja kaksi heikointa putoaa sarjaportaan alemmaksi. Nousumahdollisuudet teoriassa on vielä kolmella joukkueella AS keulilla.  Putoamiskamppailu hiukka mutkistui tänään, kun jumbosijaa kaksi kierrosta yhdellä voitetulla pelillään pitänyt Lahden Bay 2 teki  täyskäännöksen; voitti viisi peliä  ja nousi sijalle 7. Sijojen 5-8 välillä on vain viisisataa pistettä joten sarjapaikasta käydään vielä tiukka kamppailu neljän joukkueen kesken. Tuloksiin tästä.  
Alla pari kuvaa kisasta:
 

14.1.2019.
Veljmiehet 1 joukkue voitti sunnuntain paikallissarjakierroksella viisi kuudesta pelistään ja säilytti sarjajohtonsa samalla kasvattaen sitä liki 500 pisteeseen ennen viimeistä sarjakierrosta. Veljmiehet 2 nousi sarjataulukossa toiseksi vaikka voittikin vain kaksi päivän kuudesta ottelusta. Tiimi on nyt sarjataukon kolmonen satasen pistettä Veljmiesten kakkosjoukkueen perässä. Tiimi olikin ainoa joukkue joka pystyi viemään Veljmiesten ykkösjoukkueelta voiton ja bonuspisteet.
Tiimin Hannu Timonen oli päivän pelaaja 218.8 keskiarvolla. Seuraavana olikin Veljmiesten kolmikko Lauri Leppänen 211, Miikka Törhönen 195 ja kolmessa viimeisessä pelissään parivauhtiin päässyt Raimo Tossavainen 184. Raimo pelasi Veljmiehet 2 joiukkueessa ja Late sekä Miikka ykkösessä. Pelit käytiin Rauhalahdessa ja viimeinen kierros keväämmällä Keilakujalla. Kuvassa oikealla iloinen päivän joukkue VM 1 ja vasemalla osa kakkosjoukkuetta pelitilanteessa. Tulokset löytyvät tästä.

8.1.2019 Tinapalkinnot lähtevät voittajille viimeistään perjantaina 11.1.

6.1.2019 Järjestysnumeroltaan 45 tinafinaali käytiin Rauhalahdessa. Juttu Tinat välilehdellä.
 


5.1.2019 
Tinojen lopulliset finalistit ratkaistiin aiemmin päivällä kahdella kisavuorolla ja desperadolla. Alkukipailusta 18 ensimmäistä suoraan finaaliin.  Lopullinen alkukilpailutilanne tästä. 
Lisäksi:

Finaaliin keilaajat joiden keskiarvo alle 189,99: Mika Venäläinen 1271 & Erkki Heikkonen 1269
Finaaliin turbosta: Juha Immonen 495 & Kari Jehkinen 486
Finaaliin desperadosta: Leppänen Lauri 241 ja Juutilainen Lenni 214.
Finaali alkaa huomenaamulla kymmeneltä 24 keilaajan kesken kuuden sarjan kisalla, josta 8 parasta jatkaa tauon jälkeen rounrobin peleillä 30 pisteen voittobonuksin.

2018 ja vanhemmat tapahtumat siirretty ARKISTO välilehdelle