Ajankohtaista

28.11.2020.
Senioreiden valtakunnansarja 1 jatkui tänään Lappeenrannassa viiden pelin kierroksella. Veljmiesten joukkue aloitti pelipäivänsä erinomaisen rivakasti kaataen heti alkuun sarjakärjen Kouvolan AS:n 66 pisteellä ja heti perään kolmantena olleen Imatran Slaikkarit 119 pisteellä. Lieneekö kisa alkanut tuntua liian helpolta, kun kolmanteen peliin tuli sitten kunnon notkahdus tasoon ja pisteet menivät Lappeenrannan X-Companylle melko vaatimattomilla numeroilla 460 - 537. Neljännessä pelissä Kouvolan Nuppia vastaan Veljmiehet palasi voittokantaan, kun taas päivän viimeineisenä savolaisten keskinäinen kamppailu kääntyi puolestaan Varkauden Ysisadan voitoksi.
Päivän saldo oli kolme voittoa ja Veljmiehet oli tänään kolmanneksi paras joukkue. Sarjasijoitus ei noussut, mutta matka ensi kauden ykkössarjapaikkaan tuli hiukan lyhyemmäksi.  Kierroksen joukkue oli AS ja kierroksen pelaaja ylivoimaisesti AS:n Mika Oksanen keskiarvolla 225. Veljmiehistä Markku Koistinen ja Helge Kolehmainen pelasivat parhaiten 194 ja 192 keskirvoilla sijoittuen listalla kuudenneksi ja seitsemänneksi.
Sarja jatkuu tammikussa ja vielä on kaksi kierrosta pelaamatta. Tulokset ja sarjatilanne tästä.
Kuvat: Vasemmalla viimeisestä pelistä ja oikealla "Veljesten" tämänpäivän ykkösnyrkit Markku ja Helge kotiinlähtötunnelmissa. Pelaajat varustautuneet ajankohdan suositusten mukaisilla varusteilla.rstr

19.11.2020.
Veljmiesten mestaruudesta käytiin tiukka 13 jäsenen välinen taisto tänään Rauhalahdessa. Samuli Haverinen,  Arto Hiltunen ja Sami Päiväniemi olivat heittäneet kisan jo aiemmin viikolla torstai-illan osallistumisesteiden vuoksi. Samuli takoi silloin taululle tylyt pohjalukemat 1372 (96), minkä ylittäminen ei keneltäkään tänään onnistunut. Lähimmäksi nousi kovan loppukirin ottanut Miikka Törhönen tehden viimeiseen sarjaan 10 kaatoa ja lukemat 278. 
Samuli voitti kuitenkin mestaruuden 17 pisteen turvin, Miikka tuli toiseksi ja Joni Törhönen kolmanneksi hiukan yli sata pistettä kärjestä.
Voittaja saa vastahankitun uuden kiertopalkintopokaalin vuodeksi  haltuunsa. Edellinen meni Sami Päiväniemelle kolmannella voitolla omaksi vuosi sitten. Kolmelle parhaalle oli palkintona pienet vihreät ostokortit ja lasikantisten lisäpalkintojen arpaonni suosi tänään Jari Holopaista, Joni Törhöstä ja Ossi Inolaa, joka keilasi ensimmäistä Veljmiesten mestaruuskisaansa tänään. Mestaruuskisan tulokset tästä. Muutama kuva kisasta alla. Onnitelut Samulille...Veljmiesten mestarille 2020, sekä muille menestyjille. Valitettavasti mestari ei ollut paikalla kuvien ottohetkellä, joten kuva on vuodelta 2017 .
Osanotto oli vallitsevaan tilanteeseen nähden hyvällä tasolla... kisaan osallistui 16 keilaajaa. Tästä on hyvä jatkaa Tinojen 2021 merkeissä.

Kiertopalkinto mallia 2020 voitolla vuodeksi haltuun...kolmella omaksi
Arkistokuva 2020 mestari Samulista vuodelta 2017, jolloin hän voitti mestaruuden kuin myös vuonna 2015. 
Miikka kaatojonon teossa ...
...tulihan noita 10.
"Veljekset" heti kisan jälkeen. Mestari ei ole kuvassa.

 

Ossi arvontalasia vastaanottamassa Mirkalta

16.11.2020.
Huomenna 17.11 alkaa Rauhalahti Bowlingissa Veljmiesten perinteinen järjestysnumeroltaan 47.s Tinat erikoiskilpailu. Palkitosummaa on hieman muokattu 47 teeman mukaiseksi, mutta kaikenkaikkiaan palkintojen arvo on Paulig- ja Grano viikonloppujen, sekä Rauhalahti Bowlingin pallopalkinnon & lahjakorttien myötä yhteensä noin 5000€. Euroja 14 ensimmäiselle on jaossa 3741 josta voittajalle 1147€. Kisajuliste pdf:nä aukeaa tästä. Alla kuvassa myös 46 vuoden tinahistorian voittajat.

Tervetulloo Kuopioon keilaamaan. Toisessa hallissa alkaa samanaikainen Nousun kisa (ykköspalkinto 600€)  ja molemmat finaalit keilataan 3.1.2021, Tinat aamukymmeneltä RB:ssa ja Nousun kisa klo 17.00 Keilakujalla.

14.11.2020.

Veljmiehet keilasivat tänään valtakunnan ykkössarjaa Imatralla joukkueella Arto Hiltunen, Sami Päiväniemi sekä Miikka ja Joni Törhönen. Pelattiin 7 peliä kolmimiehisin joukkuein. Päivä alkoi hyvin kun sarjajohdossa ollut  Kouvolan AS kaadettiin sevästi pistein 617-552. Seuraavaa voittoa jouduttiinkin sitten odottamaan aina kuudenteen peliin saakka. Kotkan ET voitettiin lukemin 558-492. Se olikin sitten Veljmiesten päivän viimeinen voitto. 
Pelit 2,3 ja 4 veivät Oulun OPS, Tampereen TKK2 sekä Ylä Savon Ice Bowling kukin yli sadan pisteen erolla. Viidennessä pelissä tuli niukka yhden pisteen tappio Imatran Slaikkareille ja seitsemännessä neljä pistettä Lahden Valtille. 
Arto Hiltunen oli joukkueen paras päivän keskiarvolistan sijalla 17 keskiarvollaan 195,4, joka ylittää Arton voimassaolevan keskiarvon parilla pisteellä. Toiset jäivät reippaasti alle oman tasonsa. Artolla onkin tämän päivän joukkueesta eniten pelattuja sarjoja tällä kaudella. AS Niko Oksanen oli kierroksen pelaaja 232 keskiarvollaan ja tusina Nikon takana ylitti 200 pistettä.
Veljmiehet on nyt kahden kierroksen jälkeen sarjassa jumbosijalla ja matkaa seuraavaan joukkueeseen viitisensataa pistettä. Sarjajohtoon nousi Ice Bowling takanaan AS ja TKK 2. Sarja jatkuu tammikuun lopussa Lahdessa. Jäljellä on vielä kolme kierrosta, joista viimeinen Rauhalahdessa. Tulokset ja sarjatilanne tästä.

10.11.2020.
Veljmiesten ykkösjoukkue voitti tänään paikallissarjakierroksella RB:ssa kaikki kolme peliään ja rymisteli sarjakärkeen komealla yli pariin yltävällä 640 joukkuekeskiarvolla. Ensin kaatui Nousu "käsipallolukemin" 708-557. Toisessa pelissä oma kakkosjoukkue pani ankarasti kampohin ja voitto heltisi ykköselle lopulta vaivaisella neljällä pisteellä  582-578. Kolmannessa pelissään Veljmiehet 1 ylsi jälleen reiluun parivauhtiin ja kuritti Kolausta  numeroin 635-578. Veljmiehet 2 voitti myös  illan ensimmäisen pelinsä Kolausta vastaan selvin lukemin 562-477 ja oli kierroksen toiseksi paras joukkue yhdellä voitollaan,
Veljmiehet 1 oli ylivoimaisesti kierroksen joukkue ja julmalla 257 sarjalla aloittanut Jari Holopainen yhtä selkeästi kierroksen pelaaja  214 keskiarvollaan. Veljmiehet joukkueena olivat näin Tinojen aattoviikolla kaikenkaikkiaan hyvässä pelivireessä ja miehittivät keskiarvolistan neljä ensimmäistä sijaa. Kakkosena Juha Heiskanen tasan parilla perässään Mika Venäläinen ja Raimo Tossavainen molemmat 187 keskiarvolla.  Seuraava kierros keilattaan tammikuun 2021 loppupuolella.
Veljmiehet 1 johtaa nyt sarjaa takanaan Nousu yli 300 pistettä ja Kolaus yli 400 pistettä kärkeen. Peränpitäjänä tässä vaiheessa sarjaa toimii Veljmiehet 2.  Tulokset ja sarjatilanne tästä.
Seuraava joukkuekisa Veljmiehillä onkin jo ensi lauantaina Imatralla, missä taistellaan valtakunnan ykkössarjan pisteistä 7 pelin kierroksella. 

Reportterin  kamera oli käytönpuutteesta hieman ruosteessa...yksi kuva kuitenkin paikallissarjaillan pelipaikalta alla. rstr

5.11.2020.
Veljmiehet keilaa paikallissarjaa ensi tiistaina 10.11 Rauhalahdessa kello 17:30. Kyseessä on kolmen pelin kierros. Ilmoittaumiset joukkueeseen Whatts app rymässä VM ilmoitustaulu.

Tinat 47alkavat tiistaina 17.11 ja seuran mestaruusmittelö käydään Tinojen merkeissä kahden viikon kuluttua 19.11 klo 18 alkaen Rauhalahdessa. Tarjolla on mestaruustittellin höysteenä uusi kiertopalkinto vuodeksi haltuun. Kolme parasta palkitaan ostokorteilla ja lisäksi osllistujien kesken arvotaan muitakin palkintoja. Nyt kaikki mukaan! Ilmoittautumiset suoraan hallille.

24.10.2020.

Veljmiehet sai kylmää kyytiä tänään Rauhalahdessa pelatulla senioreiden valtakunnansarjan toisella kierroksella. Takkiin tuli 5-0 eli kaikki pelit päättyivät tappioon, eikä voittobonuksia herunut.
Eka pelissä Veljekset pysyivät vielä hyvin pelissä mukana vaikka vastassa oli ennakkonkin valtakunnaliisesti kova Kouvolan AS. Peli päättyi lopulta 24 pisteen tappioon. Toisessa pelissä viime kierroksen kotihallitappiostaan suivaantunut Varkauden Ysisata löylytti vuorostaan Veljmiehiä liki sadalla pisteellä. Kolmannessa pelissä Imatran Slaikkareita vastaan käytiin tiukka pistetaistelu viimeiseen ruutuun saakka, mutta sekin päättyi niukkaan viiden pisteen tappioon.
Kahteen viimeiseen peliin ei lisäpanoksia Veljmiehiltä enää löytynyt, vaan Lappeenrannan X-Company ja Kouvollan Nuppi veivät ne selkein lukemin.
Kierroksen joukkue oli Ysisata tuntumassaan  AS 52 pistettä jääneenä. Kierroksen pelaaja oli puolestaan AS:n Mika Oksanen keskiarvolla 236 takanaan Ysisadan kova kaksikko Risto Sankilampi 229 ja Petri Riikonen 219. Veljmiehet, parhaana jälleen Markku Koistinen, olivat kaukana päivän parhaista ja jostain syystä liki yhtä kaukana omista parhaistaan. Mutta katse tulevaisuuteen. Sarjaa on jäljellä vielä kolme kierrosta ja vuodenvaiheessa pelaajamateriaali ikääntymisen edetessä taas vahvistuu parilla tasokkaalla veljeksellä. Sarjan kärkeen matka on liian pitkä, mutta sarjapaikasta taistellaan ainakin ankarasti.

Veljmiehet on nyt toiseksi viimeisenä sarjataulukossa tuhat pistettä kärjestä takanaan vain ensimmäisen kierroksen huilannut X-company. AS ja Ysisata ovat selkeä kärkikaksikko. Seuraavaan Slaikkareihin on matkaa jo 500 pistettä. Tulokset ja tilanne löytyvät tästä. Jutun kirjoittajan satunnaiset otokset yhdessä kuvassa alla.

21.10.2020.
Veljmiesten seniorit keilaavat valtakunnan ykkössarjaa Rauhalahti Bowlingissa ensi lauantaina klo 11.00 alkaen. Kolmemiehiseen (+vara) joukkueeseen valittiin Timo Hartikainen, Markku Koistinen, Helge Kolehmainen ja Raimo Tossavainen. Veljmiehet on neljäntenä ensimmäisen kierroksen jälkeen.

16.10.2020.
Paikallissarjakierros pelattiin tiistaina Kuopion Keilahallissa. Kahdella joukkueella sarjaan lähtenyt Veljmiehet aloitti keskinäisellä ottelulla, jossa VM1 kukisti kakkosjoukkueen äärimmäisen tiukan väännön jälkeen vain neljällä pisteellä luvuin 603-599. Ykkösjoukkueen toisessa pelissä kaatui Kolaus selvin lukemin 663-606. VM ykkösen kolmas peli Nousua vastaan kääntyi niukkaan 7 pisteen tappioon. Veljmiehet 2 jäi tällä kertaa ilman voittoja ja samalla sarjataulukon peränpitäjäksi. Nousu johtaa nyt sarjaa, mutta Veljmiehet 1 on iskuetäisyydellä vain19 pisteen takamatkalla. Kolaus puolestaan on taulukon kolmossijalla.
Nousun Miika Meuronen oli kierroksen pelaaja mainiolla 215 keskiarvollaan. Hyvänä kakkosena oli Veljmiesten ykkösjoukkueen Timo Hartikainen keskiarvolla 210,87. Kuvissa Veljmiesten joukkueet numerojärjestyksessä. Vasemmalla VM ykkönen Timo Hatikainen, Helge Kolehmainen, Jari Holopainen ja Raimo Tossavainen. Oikealla 2 joukkue Ossi Inola, Mika Venäläinen, Mikko Valta ja Mirka Törhönen. VM hallitus ansaitsee kiitokset loistavasta aktiivisuudesta, koskapa peräti 5 pelanneen joukkueen jäsenistä kuuluu 6 jäsenen johtokuntaan. Erinomaista aktiivisuutta on osoittanut 2- joukkueen toisen polven Veljmies Mika Venäläinen, joka ylitti jo kauden tässä vaiheessa 400 sarjan rajapyykin. Viime kaudella Mika pääsi 1072 sarjaan. Tuloksiin tästä. Kuvat Marko Kurikka.

Maanantai iltana 12.10 keilattiin Rauhalahti Bowlingissa Sandels Openin 6 sarjan finaalipeli. Mainareiden kaksikko Juho Rissanen ja Luukas Väänänen veivät selkeästi kisan kärkisijat. Juho voitti ykköspalkinnon tuloksella 1398 jättäen Luukasta lopulta vain 32 pistettä. Veljmiesten Arto Hiltunen nousi hienosti kolmanneksi 72 pistettä kärjelle jääneenä ja Arton jälkeen neljänneksi tuli seurakaveri Niko Tuovinen.
Finaaliin osallistui 18 keilaajaa, joista kuuden kärki palkittiin euroilla (ykköselle 300..) ja 7-18 lahjakortein. KIsan tulokset tästä.

12.10.2020.
Huomenna tiistaina starttaa rajoitustilanteen vuoksi kolmimiehiseksi supistettu paikallissarja klo 17.30 Kuopion Keilahallissa. Mukana on neljä joukkuetta ja sarja pelataan viisikierroksisena ilman finaalipelejä. Veljmiehet on mukana kahdella joukkueella ja tulessa ovat huomenna...:  1-joukkue.Jari Holopainen, Raimo Tossavainen, Timo Hartikainen ja Helge Kolehmainen. 2-joukkue Mika Venäläinen, Mikko Valta ja Ossi Inola ja Mirka Törhönen. Sarjapeliohjelmat tästä.

3.10.2020.
Valtakunnan ykkössarjan kauden avauskierros pelattiin Oulussa tänään. Normaalisti viisimiehiset joukkueet on koronarajoitusten vuoksi muutettu toistaiseksi kolmimiehiseksi+varamies, joten osalla joukkueista oli pistää radalle täysi miehistö valtakunnan kärkikeilaajia. Veljmiesten nelikko Sami Päiväneimi, Mikka- ja Joni Törhönen sekä Samuli Haverinen  taistelivat mallikkaasti, mutta se riitti tällä kertaa vain kahteen voittoon seitsemästä pelistä. Sarjataulukossa Veljmiehille jäi peränpitäjän paikka 650 pistettä kärjen takana. Kouvolan AS ja Kotkan ET voittivat molemmat viisi peliä ja ottivat sarjataulukon kärkisijat.
Sarja jatkuu marraskuun puolivälissä Imatralla.  Pelatun kierroksen tulokset löytyvät tästä. tästä

26.8.2020.
Veljmiesten seniorit tekivät tänään varsin onnistuneen valtakunnan ykkössarjakauden avauksen Varkaudessa . Kierroksen viidestä pelistä tuli kolme voittoa, joista varmaankin makein työstettiin viimeissä pelissä kaatamalla kotihallissaan Varkauden Ysisata komeasti parilukemin 612-540. Edellisessä pelissä Kouvolan Nuppi kaatui niukemmin lukemin 572-555. Päivän ensimmäisen pelin voittopisteet tulivat helpolla, koskapa Lappeenrannan X-Company oli päättänyt jättää ainakin tämän kierroksen väliin. 
Markku Koistinen ja Helge Kolehmainen olivat Veljmiesten parhaat 184 ja 180 keskiarvoillaan. Ysisadan Timo Koivula ja Petri Riikonen olivat puolestaan kierroksen parhaat 227 ja 210 keskirvoilla.
Sarjataulukon kärkeen nousi Kouvolan AS niukalla neljän pisteen erolla Imatran Slaikkareihin.  Varkauden Ysisata on kolmantena ja Veljmiehet neljäntenä kolmisensataa pistettä kärjen takana. Seuraava kierros keilataan 24.10 Veljmiesten kotikentällä Rauhalahti Bowlingissa.  Päivän kierroksen tuloksiin tästä.

Kuvat Raimo Tossavainen

21.9.2020.
Seniorien valtakunnan ykkössarja alkaa ensi lauantaina 26.9 Veljmiesten osalta Varkaudessa viiden pelin kierroksella. Sarja pelataan poikkeusolojen vuoksi kolmimiehisillä joukkueilla+varamies. Veljmiehet lähtee Varkauteen joukkueella Timo Hartikainen, Markku Koistinen, Helge Kolehmainen ja Raimo Tossavainen (tuloksiin tästä)

19.9.2020.
Veljmiesten perinteinen kauden avaustahtumapäivä kolmiotteluineen toteutettiin jo kymmenennen kerran Rauhalahdessa tänään. Paikalla oli yli puolet eli 21 varsin innostunutta seuran jäsentä. Ennen kisan alkua seura muisti 60- ja 70-vuotis merkkipäiväänsä kaudella viettäneitä Jouni Rautiaista ja Raimo Tossavaista lahjakeiloilla kaiverruksin. 

Kolmiottelu aloitettiin 6 sarjan keilakisalla, jonka kolme parasta olivat Arto Hiltunen 1349, Timo Hartikainen 1283 ja Helge Kolehmainen 1279. Keilailun jälkeen siirryttiin yhdessä Peikkometsän frisbee radalle kiertämään 10 väylän kierros. Sen selvitivät parhaiten järjestyksessä Juha Heiskanen, Niko Tuovinen ja Joni Törhönen. Lopuksi Rauhalahdessa käydyn minigolf kierroksen paras oli Sami Päiväniemi. Toni Laine kakkonen ja Juha Heiskanen kolmas. Kokonaiskilpailun  voitti tällä kertaa Joni Törhönen keräten 52,5 pistettä, Juha Heiskanen tuli toiseksi 46 pisteellä ja Miikka Törhönen kolmanneksi vain puoli pistettä Juhan takana.  Kolmiotteulun tulokset löytyvät tästä.

Kolmiottelun jälkeen ruokailtiin ja pidettiin seuran sääntömääräinen tilikokous aloittavan rahastonhoitajan Timo Hartikaisen vetämänä. Menneeen kauden toimintakertomus käytiin läpi ja tilit hyväksyttiin yksimielisesti. Vanha johtunta sai vastuuvapauden.  Kokouksen päätyttyä siirryttiin palkintojen pariin. Kolmioittelun kolme parasta palkittiin lahjakortein ja lisäksi arvottiin muutama valtionyhtiön ja Pauligin tuotepaketti kisaan osallistuneiden kesken.
Sitten vuorossa olivat huomionosoitukset seuran eteen eteen tehdystä työstä. Seuran pitkäaikaiselle puheenjohtajalle Mirka Törhöselle luovutettiin Veljmiesten  standaari numero 2. Mirka on luotsannut menestyksekkäästi seuraa jo 22 vuotta ja pesti jatkuu edelleen. Rahastonhoitajan tehtävästään kauden alussa luopuneelle Raimo Strömbergille ojennettiin VM standaari numero 3.
Syksyllä 1985 seuraan liittynyt Rami otti taloudenhoidosta "kopin" vuoden 2015 alussa kesken kauden edeltäjän siirtyessä työn perässä etelään. Varainhankinta oli murrosvaiheessa kun jäsenten talkoointo pikkuhiljaa  laimeni kaikilla osa-alueilla. Talous hiukan notkahtikin, mutta muutaman vuoden sinnikkäällä paneutumisella asiaan sekin puoli on saatu kuntoon. Rami on hoitanut myös seuran nettivujen uusinnan sekä niiden ylläpitämisen rh pestin ajan ja jatkaa siinä puuhassa toistaiseksi. Mainittakoon että seuran kaksi viimeistä pelipaitojen uusintaa on vaarin käsialaa kutakuinkin "avaimet käteen" periaatteella. 
Takavuosien varapuheenjohtaja Ari Tuhkanen kutsuttiin johtokunnan esityksestä seuran kunniajäseneksi. Ari on toiminut pitkään Veljmiesten hyväksi ja ollut erittäin merkittävässä osassa seuran taloudenhoidossa muunmuassa tinapalkintojen hankkijana. Ari on kolmas seuran kunniajäsen 55 vuoden historiassa. Standaari on Veljmiesten korkein huomionosoitus. Numero 1 ojennettiin Rauhalahti Bowlingille 2010 vuosikymmenen alkupuolella.
Hyvän päivän päätteeksi saatiin lopuksi vielä yksi hyvä uutinen kun Jouni Rautiainen ilmoitti, että vuoden tauolla ollut kevätkisa BOX 300 voidaan jälleen toteuttaa ja Joramark on mukana entiseen tapaan....kiitos Jounille.
Kokouksen ja palkitsemisten jälkeen siirryttiin saunan kautta vapaalle. Onnittelut kaikille palkituille ja päivänsakarille. Raimo Tossavaisen 70 tuli täyteen juuri tapahtumapäivänä. Veljmiehet kiittää tässä myös mainioita yhteistyökumppaneitaan, jotka ovat mahdollistaneet perinteisen seuramme toiminnan jatkamisen hyvällä tasolla jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Seuran vetovoima on säilynyt ja uusia jäseniä tulee pikkuhiljaa mukaan. Uuteen kauteen lähdetään positiivisin toiveikkaasti rajoitustilanteessta huolimatta.   
P.S.Valtakunnasarjat alkavat jo viikon päästä seniorien pelikierroksella Varkaudessa. Sarjaohjelmat löytyvät tästä. (rstr)

16.9.2020.
Maanantai-iltana keilattiin Rauhalahdessa keväältä rajoitusten vuoksi syksyyn siirtynyt Rojjaaksen eirikoiskilpailun finaali. Tavoilleen uskollisena Veljmiehet olivat hankkineet finaalipaikkoja runsaasti, sillä 24 finalistin peräti kymmenessä paidassa löytyi perinteikäs VM logo.
Kuuden sarjan kisan voiton vei Giantsin Ani Juntunen kovalla 1440(54) tuloksellaan jättäen Veljmiesten Sami Päiväniemen toiseksi 24 pisteen erolla. Kolmossijan otti neljänteen sarjaan kisan parhaan 278 heittänyt Veljmiesten Samuli Haverinen 41 pistettä kärjen takana. Mainareiden nuori Max Räsänen tuli neljänneksi vain pisteen Samulista jääneenä ja Maxin takana viidenneksi Veljmiesten väreissä Raimo Tossavainen.
Voittaja palkittiin 500-, toinen sija 300- kolmas 200- ja muut finalistit hiukan pienemmillä euronipuilla. Onnittelut menestyneille! Tulokset löytyvät RB:n sivuilta tästä.

Muistutukseksi jäsenille että lauanataina kello 10 alkaa Veljmiesten perinteinen kauden avaustapahtuma kolmiottelun keilailuosuudella. Mukaan on tämän kirjoitushetkellä ilmoittautunut mukavasti 20 jäsentä, joten saadaan varmaan kunnon kisa aikaan. Kolmiottelun jälkeen ruokaillaan sekä saunotaan ja klo 16 kokoonnutaan tilikokouksen merkeissä. Tervetuloa mukaan... vielä muutama keilaratapaikka olisi vapaana viime hetken ilmoittautujille. (rstr)


 

23.8.2020.
Veljmiesten tilikokous pidetään lauantaina 19.09.2020 klo 16.00, Rauhalahti Bowlingissa. Ennen kokousta kauden avaustapahtuna perinteinen kolmiottelu, joka aloitetaan keilailuosuudella RB:ssa klo 10. Kolmiottelun jälkeen seura tarjoaa ruokailun ja RB:n sauna on käytettävissä. Kaikki seuran jäsenet mukaan!! Kokouskutsu on ilmoitustaululla. Tervetuloa!...kuvakooste kauden 2018 avauksesta.

4.8.2020.
Veljmiesten Mika Venäläinen keilasi toiseksi sunnuntaina Iisalmessa Liike Openin finaalissa jääden voittajasta vain 23 pistettä. Ykkössijan nappasi PieBon Juhani Kasurinen ja kolmanneksi tuli PeBon Rainer Kaartinen 14 pistettä Mikan takana. Kuvassa kisan kolmen kärki. Finaaliin osallistui 15 keilaajaa. Onnitelut menestyneille.

27.6.2020
Täysi tusina Veljmiehiä kokoontui tänään RB:ssa sääntömääräisen 55.en vuosikokouksen merkeissä. Ensi kauden talousarvio hyväksyttiin ja päätettiin että valtakunnan- ja paikallissarjoihin lähdetään edelliskauden tapaan kahdella joukkueella molempiin. Myös seuraotteluita pyritään järjestämään entiseen malliin. Jäsenmaksut säilytetään viime vuosien tasolla; nostopaineita ei ole mikäli liiton osuudet eivä syksyllä nouse. Omista kisoista Tinat ja kevään erikoinen järjestetään viime kausien tapaan, ellei mitään tämän kevätkauden tapaisia esteitä niiden toteuttamiselle tule vastaan. Seuran jäsenmäärä säilyy kutakuinkin ennallaan. Yksi seurastasiirtyminen ja yksi lajin lopettaminen miinuseksena. Kuluneen kauden aikana plussana tuli kolme uutta jäsentä ja uuden kauden alussa (1.7) yksi uusi jäsen.
Johtokunnan kokoonpano muuttui kahden jäsenen osalta. Uusiksi jäseniksi  valittiinTimo Hartikainen ja Raimo Tossavainen omasta pyynnöstään paikastaan luopuneiden Raimo Strömbergin ja Lauri Leppäsen tilalle. Puheenjohtajana jatkaa Mirka Törhönen ja Jari Holopainen aloittaa toisen kautensa seuran sihteerinä.. Rahastonhoitajan valitsee uusi johtokunta keskuudestaan.
Ennen kokousta osa osallistujista heitti Hilimojen kesäkisaa ja varsin sopuisasti  sujuneen kokouksen jälkeen iloinen tusina siirtyi Amarilloon viettämään iltaa ruokailun merkeissä.  Hyvää kesää kaikille! 

Kesäkisan jälkeen kuvassa vasemmalla yli 1000 sarjaa kaudella keilannut Mika Venäläinen, keskellä Helge Kolehmainen ja oikealla kauden vaihtuessa seuraan tullut Ossi Inola, jonka kokous toivotti lämpimästi tervetulleksi joukkoon. Toinen kuva illemmalla Amarillosta.

12.6.2020.
Kauden päättäjäisten aika käsillä. Lauantaina 27.6  klo 16.00 Veljmiesten vuosikokous RB:ssa ja illemmalla seuran tarjoama ruokailu Amarillossa  . Kokouskutsu kotisivun ja whatts app:n ilmoitustauluilla. Ilmoittautuminen whats appiin.

28.5.2020.
Kuten alkukuusta arveltiinkin keilaajien pakkoloma päättyy ainakin toistaiseksi heti ensi viikon alusta. "Kotiluolat" avautuvat pikkuhiljaa ja päästään taas toteuttamaan niin tauon aikana varastoon kasautuneita kaatoja kuin satunnaisia seiskakymppi reikiäkin. Ennenkaikkea tapaamaan ainakin kuuloetäisyydeltä lajikumppaneiden tärkeää verkostoa. "We ll*be back" ---ex jenkkisenaattoria lainatakseni. Kuvassa maanantaiseen avaamiseen valmistautuva RB toissapäivänä. Pysytellään terveinä. Ohjeita tulee riittämiin muilta kanavilta...mm hallien taholta. rs
 

3.5.2020.
Poikkeustila päättyy aikanaan. Näihiin puuhiin palataan vielä...

6.4.2020
Veljmiesten osalta valtakunnansarjat eivät vaadi tällä kaudella enää mitään toimenpiteitä. Ykkösjoukkue ja seniorit jatkavat näillä näkymin syksyllä samalla sarjatasolla kuin tälläkin kaudella.  Ensi kauden lmoittaumismaksut postitetaan liiton toimesta vasta kesäkuussa ja laskuilla on maksuaikaa elokuun loppuun saakka. Vasta maksamalla ilmoittautuminen sarjoihin vahvistuu, joten syksyllä on vielä aikaa harkita. Alla siteeraus SKL:n tämänpäiväisestä tiedotteesta. Pysytäänhän terveinä! rstr
"SKL:n hallitus on etäkokouksessaan 3.4.2020 yksimielisesti päättänyt kilpailu- ja sarjavaliokunnan esityksestä, että valtakunnansarjoja ei ikävä kyllä jatketa tämän kauden osalta koronaviruksen vuoksi.

Valtakunnansarjoja ei enää jatketa tämän kauden osalta ja vain loppuun asti pelattujen sarjojen tulokset jäävät voimaan. Mitaleja ei jaeta eikä sarjanousuja ja putoamisia tule, pois lukien senioreiden ykkössarjasta kakkossarjaan sekä veteraanien mestaruussarjasta ykkössarjaan, koska näissä sarjoissa runkosarja on pelattu eikä karsintoja ollut enää ohjelmassa."
 

7.3.2020.
Senioreiden kakkossarjan viimeinen kierros pelattiin tänään Lappeenrannassa. Kotijoukkue  X-Company säilytti ykköspaikkansa vaikka Imatran Slaikkarit nousikin loppupeleissä tuntumaan 42 pisteen päähän. Veljmiehet säilytti myös kolmospaikkansa sarjassa voitettuaan kaksi peliä, joista toisen "trilleripelin" Slaikkareista peräti yhdellä pisteellä lukemin 720-719. Veljmiesten selkeä ykköspelaaja oli vasta viimeiselle kierrokselle mukaan päässyt Markku Koistinen keskiarvollaan 206. Markku sijoittui sarjan koko kauden keslkiarvolistan kakkoseksi.
X-Company nousee ykkössarjaan ja muut joukkeet jatkavat kakkossarjassa. Tulokset ja lopulliinen sarjatilanne tästä. Kuva Veljmiehistä pisteellä voitetun pelin jälkeen.

29.2.2020.

Veljmiesten johtokunnan pitkäaikainen puheenjohtaja Mirka Törhönen ohitti pari päivää sitten 50 vee merkkipaalun. Mirka on luotsannut seuraamme ansiokkaasti läpi muuttuvan keilailukentän täydet 20 kautta ja 21s on jo mukavasti puolivälissä. Tänään juhlapäivänä Vejmiehet toivottaa Isot Onnittelut viisikymppiselle kunniapuheenjohtajalleen...hyvää laadukasta elämää tulevina vuosikymmeninä... kuin myös jatkokausia seuran peräsimessä!

Kuvassa juhlapaikalla Veljmiesten jk jäsenet Helge ja Rami sekä keskellä päivänsankari Mirka VM lahjakeila kädessään.


 

2020 helmikuulta. Vaikka Veljmiesten valtakunnansarjojen joukkuepelit ovatkin sujuneet hiukan vaisusti tällä kaudella, on yksilötasolla hyvää tulosta kuitenkin syntynyt. Sunnuntaina 9.2 käytiin Kuopion keilahallissa Mairen Kisan erittäin tiukaksi muodostunut finaali. Veljmiesten Antti Antikainen voitti 9 sarjan finaalipelin kymmenen pisteen erolla Giantsin Ani Juntuseen, joka jätti puolestaan Mainareiden Juho Rissasen kolmanneksi kuudella pisteellä. Antti kuittasi voitostaan 600 ecua....onnittelut. Tulokset KKH:n sivuilla.
RB.ssä käytiin maanataina 17.2 kovatasoinen Pakkaskaatojen finaalipeli, jossa jännitys säilyi aina viimeiseen sarjaan saakka. Veljmiesten Sami Päiväniemi takoi neljänteen sarjaan uransa 11 kolmesatasen ja näytti siinä vaiheessa karkaavan voittoon. Kahdessa viimeisessä sarjassa Mainarit Joonas Jehkinen ja Juho Rissanen, sekä Veljmiesten Mika Venäläinen ajoivat kuitenkin ohitse. Joonas heitti viimeiseen kolmesatasen ja voitti kisan selvästi tuloksella 1471 (ka 245) ja reilulla 72 pisteen marginaalilla toiseksi hiipineeseen Juhoon. Mika täräytti viimeiseen 279 ja kipusi upesti kolmanneksi. Sami jätettiin tällä kertaa neljänneksi. Veljmiehistä Samuli Haverinen oli viides ja Antti Antikainen sijalla seitsemän. Voittaja palkittiin 400 eculla ja seuraavat hiukan pienemmillä summilla.Onnittelut illan menestyjille ja extraonnittelut kolmesatasen miehille. Joonaksella se taisi olla jo 89s. Tulokset RB:n sivuilla.
Keskiviikkona 19.2 pelattiin KKH:ssa seuraottelu Tiimin Topin kisan merkeissä. Veljmiehet tuli Nousun ja Hilimojen jälkeen kolmanneksi. Kisassa debytoi ensikertalaiseksi hyvin Veljmiesten helmikuun tulokas Jussi Karvonen. Aiemmin tammikussa seuraan liittyi Artturi Toivainen; molemmat nuoremman polven pelimiehiä ja omiaan tuomaan uutta virtaa ”ruuhkavuosivaiheessa” olevaan joukkueeseen.
Seuraava joukkuekisa Veljeksillä on Varkaudessa seuraotteluna WBT:tä vastaan. Täysi joukkue kahdeksan miestä on jo ilmoittautunut mukaan. KKL:n kaksimiehisjoukkuekisa alkaa RB.ssa 9.3 ja sinne jäsenet voivat itse sopia joukkueet. Seura maksaa joukkuemaksut. Paikallissarjan finaalissa 17.3 RB:ssa ykkösjoukkue tavoittelee mestaruutta viime kauden tapaan. Silloin tosin oltiin mukana kahdella joukkueella ja vietiin kaksoisvoitto. Näillä mennään positiivisesti kohti kevään ratkaisupelejä. Alla hiukan pikaisesti nappailtuja kuvia.

 
Veljmiesten uusin jäsen Jussi Karvonen Tiimin seuraottelun tiimellyksessä. Asenne on kohillaan
 
Sami  onnittelijoiden piirittämänä Pakkaskaatojen finaalissa kolmesatasen jälkeen
Antti Antikainen Mairen KIsan voittaja.
Veljmiesten seniorit Kuusankoskella mietteliäänä ennen pelejä

15.2.2020.
Kuusankoskella valtakunnasarjakierroksella Lappeenrannan X-Companyn seniorit jatkoivat hyviä pelejään säilyttäen kärkipaikkansa neljän voitetun pelin turvin. Veljmiesten sarjasijoitus ei muuttunut tänäänkään kolmospaikasta. Voittoja kuudesta ottelusta herui kaksi. Veljmiesten paras oli Juha Haataja keskiarvolla 194,50. Nousuhaaveet voidaan tältä kaudelta kuopata sillä matka kärkipaikkaan ennen viimeistä kierrosta on jo 1800 pistettä. Tuloksiin tästä. ja tekijät hiukan mietteliäänä yläpuolen kuvassa ennen pelejä.


11.2.2020
Veljmiesten ykkösjoukke oli illan paras tänään Kuopion Keilahallissa pelatulla paikallisarjan  viimeisellä kierroksella. Joukkue nousi sarjassa toiseksi ja on mukana maaliskuun puolivälissä pelattavassa runkosarjan neljän parhaan joukkueen finaalissa. Kakkosjoukkue jäi tällä kertaa ilman finaalipaikkaa. Tulokset sekä sarjatilanne tästä.
Veljmiehet ykkönen voitti kolme kierroksen neljästä pelistä  Käjessä olevan Tiimin Hannu Timonen oli kierroksen pelaaja keskiarvolla 226,5, mutta hyvänä kakkosena tuli Veljmiesten Joni Törhönen lukemin 221,75. Keskiarvolistan seuraavat kolme sijaa menivät myös Veljmiehille Juha Haataja 203,50, Jouni Rautiainen199,25  ja Juha Heiskanen 197.
Joukkuekisat Veljmiehillä jatkuvat torstain seuraottelulla Varkaudessa Mainareita vastaan. Lauantaina seniorit matkaavat sitten Kuusankoskelle valtakunnansarjakierrokselle.

1.2.2020.
Lahdessa pelattiin valtakunnan yjkkössarjan kolmas kierros tänään. Veljmiehet lähtivät peliin kahdeksan joukkueen lohkon sijalta seitsemän. Voitot olivat tiukassa tänään. 
Senverran pitkän pelipäivän aikana tilanne muuttui, että Veljmiehet putosi sarjan jumbosijalle luvattoman kauas 6- sijasta, jolla jatkopaikka ensi kaudelle ykkössarjassa turvattaisiin. Eroa kuutossijaan ennen viimeistä kierrosta on nyt yli kuusitaa pistettä. Päivän peleistä lohkesi sentään yksi voitto Lahden Valtista. Tulosten valossa olosuhde oli helpohko. Kuusi joukkuetta keilasi Lahdessa yli parin joukkuekeskiarvon kun taas kahdella edellisellä Mikkelin ja Oulun kierroksilla yhteensä vai yksi joukkue ylsi pariille.
Oulun OPS ja Kouvolan AS ovat sarjan kärkipari ja menossa melko varmasti SM-liigan karsintapeleihin. Kolmantena olevan Ylä Savon ICE- Bowlingin matka karsintapaikkaan on jo yli 1000 pistettä. Veljmiesten sarjassa säilyminen vaatisi huhtikuun alussa Rauhalahdessa pelattavalla viimeisellä kierroksella todella hyvää onnistumista. Lahden kierroksen tulokset ja sarjatilanne tästä.
Veljmiesten harjoitustunti on edelleen maanantai-iltaisin...sielläkin voisi joukkuehenkeä hioa iskukuntoon huhtikuun ratkaisupeleihin.
 

25.1.2020
Paikallissarjan kolmas kierros pelattiin Rauhalahdessa tiistai iltana. Veljmiesten molemmat joukkueet voittivat kolmesta pelistään yhden. Tulokset ja sarjatilanne tästä.

5.1.2020.
Tinojen palkinnot maksettu 2.1.2020.

30.12.2019
Veljmiesten Tinojen hyvätasoinen finaali järjestyksessä 46.s keilattiin eilen Rauhalahdessa. Kisa oli tällä kertaa Fiinnish Masters osakilpailu ja alkukilpailun tuloslistan kärjessä olikin viisi valtakunnan keskiarvojen TOP 10 keilaajaa Pasi Uotila kärjessä. Giantsin Ani Juntunen oli ainoa suoraan finaaliin tiensä raivannut naiskeilaaja.
Finaalin kuuden sarjan osiossa Mainareiden Joonas Jehkinen aloitti vakuuttavasti 279 sarjalla. Tahti jatkui kovana pelin loppuun saakka ja osion voitto tuli tuloksella 1428 (ka 238). Seurakaveri Juho Rissanen nousi toiseksi 17 pisteen erolla ja Ailecin Pasi Uotila tuli kolamanneksi. Viimeisen (8) paikan roundrobin peleihin otti All Starsin Niko Oksanen, käytyään tiukan pistetaistelun Manis Nihatin(7) ja Jani Rontin (9) kanssa. Ani Juntunen nousi jatkoon sijalla kuusi.

Round robinissa 8 keilaajaa pelasi yhden sarjan toisiaan vastaan 30 pisteen voittobonuksin. Joonas voitti 4/7 peliä ja samalla koko kisan liki 60 pisteen erolla ennen kakkoseksi keilannutta Pasi Uotilaa. Seuraavista sijoista käytiin tiukka pistetaistelu. Tomas Käyhkön, Niko Oksasen ja Juho Rissasen kesken. Tomas otti kolmossijan 3 pisteen erolla Nikoon ja Juho jäi Nikosta 9 pistettä.
Joonas pokkasi ykköspalkinnon  1600 euroa, Pasi 1100 e ja Tomas 750 e jne niin että sijat 15-24 saivat kukin vielä 80 e yli kuuteen tonniin kohonneesta palkintopotista. Joonas palasi voittokantaan 4 vuoden jälkeen, sillä hän vei kolmet Tinat perätysten vuosina 2013… 2015.. Kiitokset keilaajille ja loistaville yhteistyökumppaneillemme onnistuneesta kisasta sekä onnittelut menestyneille. Vuoden kuluttua taas tinataan.
Mainittakoon että illemmalla keilattiin Kuopion toisessa hallissa Nousun kisan finaali, jossa Veljmiesten Helge Kolehmainen otti kovassa seurassa upeasti kolmossijan. Pasi Uotila täydensi siellä voitollaan (700e) varsin onnistuneeksi muodostunutta kuopiolaista viikonloppuaan. Tuloksia hallien sivuilla.
Kuvassa Tinojen 8 parasta palkintoshekkeineen.

Tinafinaalista siirryttin sujuvasti RB:stä Kuopion Keilahalliin, jossa Veljmiesten Helge Kolehmainen taisteli Nousun Kisan finaalissa Suomen kärkikeilaajien joukossa loistavasti kolmossijalle puhtaalla 210 keskiarvolla. Ilman viidennen sarjan pientä (160) notkahdusta sijoitus olisi voinut vielä nousta. KIsan kakkonen Tomas Käyhkö pääsi koettamaan samaiseen viidenteen kolmesatasta, mutta tällä kertaa tuloksena oli 298. Nousun kisan voitti aamupäivällä Tinossa toiseksi keilannut Pasi Uotila.

Onnittelut kärkimiehille ja extraonnittelut Helgelle. Helge aloitti seurassasamme keilailun vasta kolmisen vuotta sitten ja on aktiivisella harjoittelulla, sekä kilpailemalla nostanut tasoaan tasaisesti seuramme aktiivisten keilaajien valtakunnan keskiarvojen TOP 10 ryhmään. Kuvassa mukana Nousun kisan neljä kärkimiestä oikella  neljänneksi keilannut Mika Oksanen.


23.12.1019.
Veljmiesten tämän kauden tehokaksikko Mika Venäläinen ja Helge Kolehmainen valtasivat kärkisijat tänään RB.ssä keilattujen Tinojen palloerien tuloslistalla. Kisassa lisäpalkintona oli hallin lahjoittama keilapallo parhaalle alle 200 keskiarvon keilaajalle. Mika voitti pallon omakseen tuloksella 1264 (120). Helge tuli toiseksi 16 pisteen takamatkalla ja kolmas oli Kolauksen Heikki Husso. Kisaan osallistui 20 keilaajaa, joiden tulokset löytyvät tästä.
Tinakisa rauhoittuu nyt pariksi päiväksi hallin sulkeutuessa joulun viettoon. Tapaninpäivästä alkaen keilataan vielä kolmena päivänä alkukilpailuvuoroja ja viimeisen alkukilpailuvuoron päälle yhden sarjan desperado. Sunnuntaina 29.12 klo 10 Tinat huipentuu jo 46 kerran finaaliin, jossa tällä kertaa ratkaistaan 6300 palkintoeurolle uudet omistajat. Ykköselle 1600 e ja sijalle 24 vielä 80 euroa. Kisan kärjessä on edelleen Sami Päiväniemi 1433(18) ja tämän hetken suoralla finaalirajalla (sija18) Mainareiden Jorma Mikander tuloksellaan 1305 (150). Kisahan on myös Finnish Masters osakilpailu.
Veljmiehet kiittää ja toivottaa kaikille keilailun ystäville ja yhteistyökumppaneilleen Rauhallista Joulua.

18.11.2019.
Veljmiesten Tinojen merkeissä keilattiin eilen  kolmen haasteottelun sarjasta viimeinen Kuopion alueen seuroja vastaan. Aivan kaikki haastetut eivät kisaan lähteneet, mutta mukana olivat kuitenkin keilaseurat Nousu, Tiimi ja Syklis vahvistettuna Hilimojen Raija Turusella sekä Nousun Kalevi Rissasella
Vaikka Veljmiehet joukkueena sitten veikin nelimiehisen kisan nimiinsä noin 70 pisteellä, oli Nousun Hannu Miettinen illan paras "tinaaja" tuloksellaan 1336. Hannu nousi tinalistan sijalle seitsemän ja on mekoisen varmasti mukana  29.12 keilattavassa finaalissa. Joukkuekisassa Tiimi tuli Veljmiesten jälkeen toiseksi ja niukasti vain 13 pistettä Tiimin jälkeen kolmossijan otti Nousu. Sykliksen yhdistetty joukkue jäi täällä kertaa neljänneksi.
Kisan jälkeen juotiin jälleen torttukahvit ja kaikkien joukkueiden kaksi parasta palkittiin Pauligin kahvilla. Kiitokset kaikille osallistuneille. Veljmiehet menee vastavierailulle Nousun kisaan Tapaninpäivänä. Haastekisan tulokset tästä.

Kuvakooste peli-illalta. Joukkueiden parhailla 2 ja kakkosilla yksi paketti Juhla Mokkaa.

11.12.2019.

Eilen tiistaina Veljmiehet kävi seitsenmiehisen seuraottelun Varkautelaista WBT:tä vastaan. Ottelu päättyi isäntien voittoon lukemin 8475-7824. Kisan päälle hörpättiin torttukahvit ja joukkueiden parhaat Pauli Soininen WBT ja Joni Törhönen VM palkittiin kilolla juhla Mokkaa. Pitkään kierrossa ollut kiertopalkinto jäi Kuopioon odottamaan kevättalven vastavierailua Varkauteen. Kiitokset kisaan osaallistuneille.
 

8.12.2019.
Veljmiesten triplamestariksi pari viikkoa sitten mestaruuskisassa keilannut Sami Päiväniemi voitti tänään Iisalmen Keilahallin SYYSKAADOT 48 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Sabow:n Pasi Tossavaiseen. Kolmossijalle sijoittui Ice Bowlingin Arttu Reinikainen.
Loppukilpailuun Sami pääsi täpärästi alkukilpailun sijalta 16, mutta finaalin hän aloitti sitten kasipaikolla ja paukutti sen päälle 11 kaadolla ensimmäiseen sarjaan tylyt lukemat 290. Kova tahti jatkui viidennen sarjan pientä notkahdusta lukuun ottamatta aina 8 sarjan finaalin loppuruutuun saakka. Voittotulos oli 1866 ja keskiarvo yli 233. Finaalissa keilasi 20 keilaajaa. Voittajan urheilusäätiön tilille rapsahti mukavasti yli viisipuolisataa euroa. Onnittelut Samille sekä muille päivän onnistujille..Mainittakoon että kuvassa oikealla oleva kisan kolmonen Arttu täräytti finaalin kuudenteen sarjaan täysosumasarjan 300.
Veljmiesten oma kisa TINAT on puolivälissä ja finaaliin aikaa kolme viikkoa. Kuluneen viikon Tinojen viikkovoittaja on Mainareiden Juho Rissanen tuloksellaan 1342. Viikon ekstrapalkinnon Savo Karjalan Lihan 100 euron lahjakortin Juho saa heti alkuviikosta. Onnittelut myös Juholle.
Käykäähän keilaajat tinailemassa… kisa on myös Finnsh Masters osakilpailu… palkintorahaa finaalissa jaossa yli 6000 euroa. Joulun aatonaaton vuoroissa lisäpalkintona RB:n lahjoittama keilapallo.
Kuvassa Iisalmen Syyskaatojen kolmen kärki voittaja Sami keskellä.

Ja tässä kisan 10 parasta numeroin.


3.12.2019.

Tinojen kolmas viikko alkoi eilen. Tällä viikolla on viikkovoittajalle lisäpalkintona Savo Karjalan Lihan lahjoittama sadan euron lahjakortti. Palkinnon voi voi lunastaa heti voittajan ratkettua, joten se ehtii vielä käyttöön joulun hankintoihin.
Tänään käytiin Rauhalahdessa perinteeksi muodostunut seuraottelu Mainareiden ja Veljmiesten välillä. Veljmiehiä illan pelissä oli 8 ja Mainareita 5, joten voitto ratkaistiin joukkuekeskiarvolla. Mainarit oli tällä kertaa parempi luvuin 1233-1207. Mainareiden paras oli Juho Rissanen nollatasoituksilla tuloksella 1342. Veljmiesten selkeä ykkönen ja illan toiseksi paras "tinaaja" oli Raimo Tossavainen lukemin 1325 (132). Joukkueiden parhaat palkittiin kilolla Pauligin Juhla-Mokkaa. Tinojen alkukilpailulistalla Juho nousi toiseksi ja Raimo sijalle viisi . Seuraava Veljmiesten seuraottelu keilataan viikon päästä tiistaina Varkauden WBT:tä vastaan. 

Kuvassa tulokset ja illan joukkeiden ykkösmiehet.

21.11.2019.
Keväällä vuoden Veljmieheksi valittu Sami Päiväniemi voitti ylivoimaisesti seuran perinteisen mestaruuskisan tänään Rauhalahdessa. Hyvin koko kisan heittänyt Sami paukutti voiton varmistukseksi viimeiseen sarjaan 12 kaadolla 300 pistettä  ja voitto ratkesi selvällä 93 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Lauri Leppäseen. Miikka törhönen tuli komanneksi 59 pistettä Laurin perässä. Lujaa mentiin mestaruuskisassa, sillä kolmen parhaan puhtaat keskiarvot olivat 236, 220 ja 212.
Sijat 4 ja 5 menivät Samuli Haveriselle ja Antti Antikaiselle. Kisaan osallistui kaikkiaan 16 Veljmiestä. Samin kolmesatanen oli uran kymmenes ja hän vei 10 vuotta kierrossa olleen mestaruuspokaalin kolmannella voitolla omakseen. Sami palkittiin lisäksi joltisenkinkokoisella "kinkulla". Late ja Miikka hieman pienemmillä.
Onnitelut Samille mestaruudesta ja kolmesatasesta no 10. Onnea myös muille menestyneille. Kisan tulokset tästä.

Kuvat: 1.Varapuheenjohtaja Lauri luovuttaa kiertopalkinnon  2.Kisan kolme parasta.  Alarivi: Trebaonnittelut ja torttukahvit

 

20.11.2019.
Eilen RB:ssa pelatun paikallissarjakierroksen tulokset löytyvät KKL:n tulossivulta tästä. Veljmiesten ykkösjoukkue nousi sarjataulukossa toiseksi. Sarja jatkuu tammi- ja helmikuun kierroksilla. Neljä parasta joukkuetta selviytyy maaliskuiseen finaaliin.  

18.11.2019.
Velmiesten perinteinen Tinat käynnistyy huomenna 19.11 jo 46 kerran. Lisätietoa löytyy tästä.

16.11.2019.
Veljmiehet voittivat Oulussa kolme seisemästä pelistään ollen päivän viidenneksi paras joukkue. Sarjataulukossa noustiin jumbosijalta yksi porras ylöspäin aivan Kalajoen tuntumaan vain 5 pistettä jääneenä. Päivän paras Veljmies oli Miikka Törhönen keskiarvollaan 203,83. Antti Antikainen keilasi viidenteen peliin lukemat 278 ja nousi loppua kohden keskiarvoissa Miikan tuntumaan 0,3 pisteen päähän.
Oulun OPS voitti tänään kaikki 7 peliään ja nousi sarjan puolivälissä kärkipaikalle. Sarja jatkuu kevättalvella. Päivän tuloksiin tästä.  

15.11.2019.
Veljmiesten ykkösjoukkue keilaa huomenna 7 peliä valtakunnan ykkössarjaa Oulussa alkaen klo 10. Pelejä voi seurata Oulun online scoring: tästä. Paikallissarjajoukkueet Rauhalahteen ensi tiistaille 19.11 klo 17:30 löytyvät puolestaan tästä.

13.11.2019.
Veljmiesten mestaruus- ja kinkkukisa keilataan Tinalähdössä Rauhalahdessa torstaina 21.11.2019 klo 18:00. Mikäli aika ei käy kisan voi heittää tiistaista 19.11 alkaen aiemmissa kisavuoroissa. KIertopalkinto on katkolla kolmella Veljmiehellä ja kisan voittaja, eli Veljmiesten mestari mallia 2019, saa sen vuodeksi itselleen, tai kolmannella kiinnityksellä omakseen. Erikokoiset kinkut kolmelle parhaalle on pakattu euromuotoon sirukorteille. Tervetuloa kisaamaan! Ilmoittautumiset hallille.

10.11.2019.
Tänään keilattiin Kuopion Keilahallissa Tiimin 50v juhlakisan finaali 24 keilaajan kesken, Veljmiehiä joukossa oli kiitettävästi kuusi. Aivan kärkipaikoille eivät "Veljekset" tänään yltäneet. Samuli Haverinen oli kuutossijallaan joukkueen paras. Kisan voiton vei Mainareiden Juho Rissanen. Tuloksia KKH:n sivuilta. Ohessa kolme kuvaa tapahtumasta.

6.11.2019 jäsentiedote
Maanantaina 11.11.2019 klo 19.00 - 20.00 polkastaan Rauhalahti Bowlingissa käyntiin Veljmiesten harjoitusvuoro. Vuoro on joka maanantai samaan aikaan, paitsi, jos silloin on finaali. Seura maksaa kulut,
 Arto Hyvönen on lupautunut paikalle opastamaan tarvittaessa. Kokeillaan loppuvuosi näin, jos saa suosiota, harkitaan jatkoa! Kun osallistuu harjoituksiin, on samalla käytettävissä paikallissarjaan ja seuraotteluihin????. Tervetuloa!

4.11.2019.
Veljmiesten uudet pelipaidat saatiin tänään painosta ja tusinan verran varsin innostuneita "veljeksiä" kävi Rauhalahdessa tuoreeltaan niitä testaamassa viikkokilpailun merkeissä. Vuosien tauolta seuraan palannut Mika Määttänen äityi heti avuskisassaan pudottelemaan kaatoja tasaiseen tahtiin ja oli vuoron paras puhtaalla 1244 tuloksellaan. Hieno paluuesitys lajin pariin vei Mikan Kolauksen Arskan Kisan tuloslistalla viitossijalle ja melkoisen varmaan finaalipaikkaan. Muiden Veljmiesten tuloksia RB:n tulossivulla tästä
Veljmiehet kiittää yhteistyökumppaneitaan mukaan lähtemisestä seuraavan kahden kauden peleihin. Paidat saivat sangen positiivisen vastaanoton paikalla olleilta jäseniltä.

Kuva Veljmiehistä ennen illan peliä ... mukana mukavasti kolmasosa jäsenistä.

Muutama lisäkuva uusien paitojen "korkkauksesta"...vasemmalla illan ykkönen Mika eka pelissään 7 vuoteen. Tervetuloa takaisin.

Tinat no 46 alkavat kahden viikon päästä 19.11 ja keilataan ensimmäistä kertaa Finnish Masters kiertueen osakilpailuna. Pääpalkinto on 1600 euroa ja rahapalkintojen yhteissumma yli 6000 euroa. Seuran mestaruuskisa keilataan torstaina 21.11 illalla, mutta näistä tarkempaan lähempänä tapahtumia. Mestaruuskisaan kannatta ilmoittautua  pikaisesti RB hallille. Mukaan päävuoroon mahtuu 24 kisaajaa mutta kisan voi heittää saman viikon aiemmissa viikkokilpailuvuoroissa.

2.11.2019.
Jäsenille tiedoksi. Uudet pelipaidat saatavilla Rauhalahden keilahallillta maanantaina 4.11.2019 klo 16 alkaen. Niitä voi senjälkeen noutaa vapaasti kuittausta vastaan. Vanhat paidat siirtyvät harjoituskäyttöön.(rahastonhoitaja)

12.10.2019.
Eipä tuonut Veljmiesten kotikierroskaan mitään menestystarinaa kerottavaksi seniorien valtakunnan kakkossarjan peleistä Rauhalahdessa. Kaakonkulman joukkueet Lappeenrannan X-Company ja Imatran Slaikkarit jatkoivat tänäänkin voittojen tiellä ja asettuivat tukevaan sarjajohtoon yli tuhannen pisteen marginaalilla kolmossijalle "räpiköineen" Veljmiesten edelle. Nyt sarjan puolivälissä X-Company nousi keulapaikalle, hävittyään tänään vain yhden erinomaisen tiukan kamppailun Imatran Slaikkareille peräti viidellä pisteellä. Sarjajohdossa ollut Slaikkarit taipui kakkoseksi ja Veljmiehet sitten kolmoseksi 1300 pisteen takamatkalla kärkeen.
Juurikaan hirveästi myönteistä kerrottavaa ei kotijoukkueen suorituksesta tänään kertynyt. Raimo Vaari ja Helge aloittivat parisarjoilla. Vaarilla alussa 4 tyhjää  ja lopussa 8 kaadon jono. Sekin hurjastelu hyytyi jatkossa ja lisäksi ykkösnyrkkimme Helge vahingoitti heittokätensä toisen pelin lopulla valitettavan välinerikon vuoksi, eikä pystynyt jatkamaan pelejä. Helge oli kahdella sarjallaan hienosti päivän kekskiarvokakkonen.

Ohuehkolla materiaalilla oltiin liikkeellä ja loput 4 päivän peleistä keilattiin ilman varamiestä. Yksi ottelu sentään päättyi voittoon.Senioreiden kärkikeilaajia on täällä hetkellä tilapäisesti estynyt eri syistä osallistumasta kisoihin. Jos kevään kierroksille saadaan parhaat voimat kehiin saattaa piste-ero kärkeen vielä huomattavasti kutistua. Kevätkokouksessa tavoitteeksi asetetut nousuhaaveet ykköseen voidaan kylläkin haudata tältä kaudelta. Senverran asiaan paneutuneita joukkuieta Imatran ja Lappeenrannan tiimit ovat, että sarjan ykköseksi nousu vaatisi ihmeen...but never say never. Seuraavlle kaudellahan meillä aikuistuu uusia jäseniä senioriryhmään.  Lauantain sarjapelin tuloksiin tästä:
Pari kuvaa lauantain kisan alkuvaiheesta.

Nyt sitten vaan tarmokkaasti kohti uusia seikkailuja keilailun parissa. Keskiviikkona on nelimiehinen seurojen välinen haasteottelu Tiimin kisan merkeissä ja sinne taitaisi velä mahtua mukaan. Uudet pelipaidat saadaan kuukauden loppupuolella...siitä kiitos yhteistyökumppaneille.. Ykkösjoukkueella on vielä tänä vuonna yksi valtakunnansarjakierros Oulussa marraskuussa.. Senioreiden seuraavat valtakunnasarajapelit ovat vasta kevätkaudella  helmi ja maaliskuussa Kuusankoskella ja Lappeenrannassa. Seuran mestaruudesta keilataan marraskuussa ja siellä on kieropalkinto katkolla useammalle pelaajalle. Paikallisarjakin jatkuu vielä tänä vuonna ja ennekaikkea marraskuun 19 pv alkavat TINAT, jotka ovat järjestysnumeroltaan jo 46 ja ensimmäistä kertaa keilataan Finnish Masters kiertueen osakilpailuna  
Aktiivisuutta kehiin jäseniltä toivoo krjoittaja, joka jonkinverran on puuhastellut loppusuoralla olevan paitaprojektin parissa. Pidetään Veljmiesten ja yhteistyökumppaneiden värejä näkyvillä positiivisessa valossa. 

10.10.2019.
Seniorien valtakunnasarja jatkuu Rauhalahdessa lauantaina 12.10 alkaen klo 11.00. Joukkue näkyvisssä joukkuevalinnat sivulla tästä.

8.10.2019.
Arki-iltoihin siirretty KKL:n paikallissarja käynnistyi kolmella pelillä Kuopion Keilahallissa tänään. Veljmiehillä, Kolauksella ja Rojjaaksella mukana oli kaksi joukkuetta ja Nousulla sekä Tiimillä yksi. Veljmiehet1 voitti kaikki kolme peliään ja Veljmiehet 2 yhden pelin. Toinen tappiopeli tuli omaa ykkösjoukkuetta vastaan ja toisen hävityn vei Tiimi. Kolauksella on ensimmäisen kierroksen jälkeen loiva kaksoisjohto ja Veljmiehet 1 on kolmantena.
Päivän parhaat keskiarvot löytyivät Kolauksen kolmikolta Kari Thure, Larrri Lamminpää ja Lenni Juutilainen. Veljmiesten Joni Törhönen ja Juuso Vehviläinen olivat listalla seuraavana. Seuraava kierros keilataan RB:ssa marraskun puolivälissä. Tuloksia KKL sivulla. Kuvassa Veljmiesten joukkueet.

Eilen Rauhalahti Bowlingissa keilattiin Sandels Openin finaali. Veljmiehiä 18 keilaajan joukkoon oli selviytynyt peräti seitsemän mutta joukossa oli myös useita viikonlopulla SM-liiga-avauksessa pelanneita varkautelaisia.
 ”Veljeksistä” parhaiten tällä kertaa menestyi vanhin Raimo Strömberg, joka keikkui kovan alun (246, 231,203) turvin finaalin keulapaikalla aina viimeiseen sarjaan saakka. ”Noutaja tuli” kuitenkin viimeisen sarjan loppuruuduissa Mainareiden paidassa, kun Tomas Käyhkö latoi taululle tylyt lukemat 269 ja vei ansaitusti kisan voiton. Rami "taikoi" vielä ysiruutuun 7/10 reiän ja niinpä kymppiruudussa kakkosijalle 5 pisteen turvin nousi Juho Rissanen. Rami tuli sitten kuitenkin kolmanneksi 28 pistettä voittajasta. Voittaja kuittasi euroja 400, kakkonen 300 ja pronssimieskin sai vielä neljännestonnin...  seuraavat sijat hiukan vähemmän. Seuraava Veljmies löytyi listan sijalta 9. Tulokset RB:n sivuilta tästä.

5.10.2019.
Tänään pelattu valtakunnan ykkössarjan Mikkelin kierros muodostui konaisuudessaan tulosten osalta  aikalailla tasaiseksi Kaikki kahdeksan joukkuetta voittivat kolme tai neljä seitsemästä pelistä ja ensimmäisen kierroksen tuloslistan kärjen ja jumbosijan piste-ero jäi reiluun 370 pisteeseen. Lahden Valtti valtasi kärkipaikan Ennen Oulun OPS:aa ja St Michel Bowlersia. Veljmiehet lähtee jatkamaan sarjaa sijalta 8.
Joukkueemme pelasi kokolailla kaksijakoisesti. Sami Päiväniemi pelasi erinomaisesti ja oli päivän keskiarvoissa toinen (205,8) kuin myös Miikka Törhönen ollen viides keskiarvolla 200,5. Muiden neljän Veljmiehen pelipäivä sujui hiukan takkuisasti ja sijoitus jäi liki viidenkymmenen keilaajan tuloslistan alaneljännekseen. Mainittakoon että pelipäivä muodostui poikkeuksellisen pitkäksi ja rikkonaiseksi ratojen teknisten ongelmien vuoksi.
Peränpitäjän paikasta huolimatta kirvestä ei kannata kuitenkaan kaivoon viskata. Erot ovat pieniä ja sarjaa on jäljellä kolme kierrosta, joista viimeinen kierros keilataan kotiradoilla Rauhalahdessa. Viisimiehisillä joukkueilla jokaisesta voitetusta pelistä saa 150 pistettä bonuksia, joten hyvänä päivänä muutaman sadan pisteen erot kurotaan nopeasti kiinni. Seuraavat pelit ykkösellä ovat marraskun puolivälissä Oulussa.Päivän tuloksiin tästä.
Arkistokuvat Veljmiesten pelipäivän kärkikeilaajista.

3.10.2019.
Veljmiesten uudet pelipaidat saatiin eilen tilaukseen ja käyttöönotto tapahtuu lokakuun loppupuolella. Seuraava viikko on tiivis joukkuepelien jakso. Lauantaina 5.10 ykkösjoukkue menee metsästämään valtakunnansarjapisteitä Mikkeliin joukkueella,joka on näkyvissä joukkuevalinnat sivulla.  Tiistaina 8.10 klo 18 pelataan Kuopion Keilahallissa kahdella joukkueella (ks joukkuevalinnat) paikallissarjaa kolme peliä ja seuraavana lauantaina on senioreilla kotikierros Rauhalahdessa valtakunnan kakkossarjassa. 

19.9.2019.
Jäsenet huomio. Seuran pelipaidat uusitaan lokakuun lopussa. RB:n kassalla on tilauslista ensi viikon loppuun saakka. Sinne voit ilmoittaa paidan koon ja montako tarvitset seuraavan kahden kauden kisoihin. Vanhat paidat poistetaan kilpailukäytöstä marraskuun alussa.

14,9,2019
Imatran Slaikkarit kaatoi kotihallissaan parhaiten keiloja seniorien valtakunnansarjan ensimmäisellä kierroksella tänään. Imatralaiset voittivat viisi kuudesta pelistään ja johtavat sarjaa 129 pisteen erolla neljällä voitolla toiseksi noussutta Lappeenrannan X-Companya. Veljmiehet voitti sekä hävisi kolme peliä ja on eka kierroksen jälkeen kolmantena, mutta jo  kolmepuolisataa pistettä kärjen takana.
Kukaan ei päässyt tänään keskiarvossa yli parin. Lähinnä oli päivän pelaaja Slaikkareiden Petri Kankaanranta 199,83 keskiarvollaan. Veljmiehistä Helge Kolehmainen oli paras päivän neljänneksi parhaalla 188,6 keskiarvolla.
Seuraava kierros pelataankin sitten Rauhalahdessa lokakuussa. Toivon mukaan kotikenttäetu toimii silloin savolaisten hyväksi ja saadaan kärki kiinni. Lohkovoittaja nousee keväällä neljän pelatun kierroksen jälkeen seniorien ykkössarjaan. Päivän tuloksiin tästä.

13.9.2019.
Keilakausi valtakunnansarjojenkin osalta käynnistyy. "Senjoriveljekset" matkustavat huomenna Imatralle metsästämään sarjapisteitä kakkossarjan ykköslohkossa joukkueella Juha Haataja, Jari Holopainen, Helge Kolehmainen ja Raimo Tossavainen. Lohkossa on Veljmiesten lisäksi kolme kaakonkulman joukkuetta; Imatra, Kuusankoski ja Lappeenranta. Sarjassa pelataan neljä kierrosta ja lohkovoittaja nousee senioreiden ykkössarjaan. Seuraava kierros onkin lokakuussa Rauhalahdessa. Onnea peleihin senioreille.
MIesten ykkössarjan avaus Veljmiehillä on 5.10 Mikkelissä.

7.9.2019.
Veljmiesten järjestyksessä jo 55:s keilakausi avattiin tänään Rauhalahdessa perinteisesti aurinkoisessa syyssäässä kolmiottelun ja tilikokouksen merkeissä. Kolmiottelussa perinteet eivät juuri painaneet vaan tuloslista meni kokolailla uusiksi kärjen osalta. Kisan voitti 2,5 pisteen erolla Lauri Leppänen. Late vei kisan aloittaneen keilailuosuuden tuloksella 1291(12) ja sijoittui mini- ja frisbee golfeissa molemmissa kuudenneksi. Kokonaiskisassa toiseksi tuli keilailussa yhdeksänneksi jätetty Miikka Törhönen. Frisbee- ja minigolfissa Miikka nousi sijoille kaksi ja neljä. Kolmanneksi kolmiottelussa nousi frisbeen voittaja/minigolfin viitonen Ari Tuhkanen, vaikkakin keilailuosuus takkusi hiukan hänelläkin.Raimo Tossavainen.isan jälkeen uusi johtokunta kokoontui pikaisesti, ruokailtiin ja hoidettiin Timo Hartikaisen johdolla sääntömääräinen tilikokous sopuisasti pois ohjelmasta ennen palkintojenjakoa ja saunaa. Mitalistit pokkasivat hiukan euroja ja pari muoviin pakattua puuhapakettia arvottiin. Toisen voitti "tietysti" Hartikaisen Timo ja Latella oli tänään tuplavoiton päivä. Saunan jälkeen ”reportteri” poistui paikalta. Mobiilimedian viestittelyn perusteella avauspäivän epävirallinen osuus jatkui syyskuun kahdeksannen puolelle.
Mainittakoon että kolmiottelun voittaja Lauri (Late) Leppänen on valittu tulevaksi kaudeksi seuran varapuheenjohtajaksi tuomaan tuoreita ajatuksia seuran hallitukseen. Kisan kolmonen johtokuntapaikastaan toistaiseksi luopunut Tuhkasen Ari oli pitkään varapuheenjohtajana ja toi vuosia merkittävästi positiivista virtaa seuran talouteen. Kiitokset siitä kuin myös päivän tapahtumaan osallistuneille...ja..meinasi unohtua... onnea voittajille.rh/rstr

Vasemmalla voittaja Late ja yläpuolella yleiskuvaa kisasta
Alla kokoustunnelmia ja palkintojenjakoa. Alinpana 3 ottelun tulosten viiden kärki.

19.8.2019.
Veljmiehet jatkoivat voitokkaita pelejään tänään Rauhalahti Bowlingissa Hilimojen kesäkisan finaalissa. Arto Hiltunen oli kisan puolivälistä lähtien kärjen tuntumassa ja meni viidennessä sarjassa ykkössijalle. Mainareiden Juho Rissanen teki viidenteen sarjaan 11 kaatoa/278 ja nousi sijalta kahdeksan toiseksi vain viisi pistettä Artosta jääneenä. Viimeisessä sarjassa Arto heitti 223 Juhon 221 vastaan ja voitti kisan seitsemän pisteen erolla. Juho tuli toiseksi ja loppua kohden peliään parantanut Sami Päiväniemi kolmannelksi 47 pistettä voittajasta. Antti Antikainen ja Janne Happonen täydensivät Veljmiesten menetyksellistä iltaa sijoillaan neljä ja kuusi.

Voittaja palkittiin noin 450 eurolla (30% potista) ja sijat 2-5 viiden prosentin portain pienemmillä summilla. Sijat 6-18 palkittiin lahjakorteilla keilailuun. Onnittelut voittajille. Tuloksia RB:n sivuilta.
Kuvissa voittaja Arto ja kisan kolmonen Sami radalla ja palkintoaan noutamassa.

18.8.2019.
Veljmiesten Timo Hartikainen palasi kesätauolta räväkästi ja keilasi RaKen kesäkisan finaalin voittoon tänään Kuopion Keilahallissa. Kisa muodostui erinomaisen tiukaksi, sillä maltillisella 162 sarjalla aloittanut Tiimin Jukka Koponen otti kovan loppukirin kahteen viimeiseen sarjaan (223 ja 204) nousten kakkosijalle vain kolme pistettä voittajasta jääneenä. Kolmanneksi keilasi Tiimin Martti Savolainen.
Finaalissa keilasi 18 keilajaa joista Veljmiehiä oli kaikkiaan neljä. Voittajaa lukuunottamatta toiset eivät aivan viiden parhaan joukkoon tällä kertaa yltäneet. Kaikki finalistit palkittiin euroilla sijoitusten mukaan. Onnitelut menestyneille.
Lisää finaalikeilailua on nähtävissä heti huomenna sillä Rauhalahdessa keilataan Hilimojen kesäkisan finaali alkaen  klo 18:30. Siellä on Vejmiehistä peräti 7 selvittänyt tiensä 18 finalistin joukkoon. Mukana ovat mm menneen kauden aktiivisimmat "Veljekset" Mika Venäläinen (714 sarjaa), Helge Kolehmainen (646 sarjaa ja Arto Hiltunen (423 sarjaa). Kuuden sarjan kisoiksi muutettuna Mikan kauteen on mahtunut 120 kilpailua...siinäpä esimerkkiämeille muillekin.

24.7.2019.
Veljmiesten osin uusiutunut johtokunta piti järjestäytymiskokouksen viime viikolla RB: tiloissa.  Johtokuntaan oli valittu seuran kevätkokuksessa kaksi uutta jäsentä, Joni Törhönen ja Helge Kolehmainen paikoistaan luopuneiden Ari Tuhkasen ja Sami Päiväniemen tilalle. Johtokunnan kokoonpano löytyy jäsensivulta tästä.

Seuran puheenjohtaja Mirka Törhönen ja uusi sihteeri Jari Holopainen vetivät jk kokouksen seuraavin päätöksin:
Veljmiesten uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Lauri Leppänen ja rahastonhoitajan jatkopestiin Raimo Strömberg. Seuran pelipaidat uusitaan lokakuun lopulla vanhojen mainossopimusten päättyessä. Paidaksi tulee muuten entisenlainen, mutta väri on musta. Valtaosa vanhoista yhteistyökumppaneistamme on lähtemässä jatkamaan mainossopimusta (kiitos heille), mutta jos jäsenistöllä löytyy uusia ideoita paidassa on vielä mainostilaa.(lisää infoa Rami). Paitojen lopullinen ulkoasu lyödään lukkoon elokuun loppuessa.
Seuran jäsenmäärä ensi kaudella on enallaan 37. Toni Laine tuli uutena jäsenenä kehiin (Tervetuloa seuraan) ja Seppo Pitkänen poistui tuhansiin kilometreihin kasvaneen  pelimatkan vuoksi. Jäsenmaksut ovat lähteneet sähköposteihinne ja pyydetään maksamaan ne eräpäivään mennessä. Jos et ole saanut laskua tarkista roskapostilaatikko.
Kauden avaustapahtuma kolmiotteluineen järjestetään perinteen mukaan lauantaina 7.9 alkaen klo 10 keilailulla Rauhalahti Bowlingissa. Seuran syyskokous pidetään pelien jälkeen, mutta tarkemmin asiasta lähempänä tapahtumaa. Pistäkääpä jäsenet päivä kalenteriin niin aloitetaan kausi kunnon joukolla. rstr
 

9.6.2019.
Veljmiehet vietti eilen seuran keilakauden päättäjäiset Rauhalahden leirintäalueen mökillä. Kuusi golfaria ja kolme frisbeegolfaria kävi aamupäivällä testaamassa taitojaan Tarinassa sekä Puijolla melko lailla helteisessä säässä. Molemmissa ryhmissä oli yksi "farmipelaaja" joukossa ja kisojen epävirallisesta luonteesta johtuen, ei tuloksista tässä sen enempää.

Iltapäivällä varsinainen tilaisuus alkoi saunan, ruokailun ja sääntömääräisen kevätkokouksen merkeissä. Kokouksessa valittiin mm ensi kauden toimihenkilöt. Seuran puheenjohtajana jatkaa Mirka Törhönen ja uutena sihteerinä aloittaa Jari Holopainen. Johtokunnassa jatkavat lisäksi Raimo Strömberg ja Lauri Leppänen, sekä uusina jäseninä johtokuntaan valittiin Helge Kolehmainen ja Joni Törhönen.Pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin Helge Kolehmainen ja Jari.Holopainen

Valittiin joukkuevalitsijat 2019/20 seuraavasti: Paikallissarja Lauri Leppänen ja Helge Kolehmainen. Miesten 1-sarjaan  Sami Päiväniemi ja senioreiden 2- sarjaan Arto Hyvönen. sekä Juha Haataja. Tavoitteeksi ensi kauden paikallissarjassa kaksi joukkuetta 3 parhaan joukkoon. Valtakunnansarjassa tavoitteet ykkösjoukkueella ylempään jatkosarjaan ja senioreilla nousu ykkössarjaan.
Kokous hyväksyi yksimielisesti johtokunnan päätöksen Tinojen  mukanaolosta ensi kauden Finnish Masters kiertueessa B-tasolla. Tehtiin myös ennakkopäätös, että talven Ballmastersiin osallistumista joukkueella tuetaan resurssien puitteissa ja/tai salliessa.

PJ:n valinta vuoden Veljmieheksi oli Sami Päiväniemi, joka oli mm suomen mestaruusfinaalissa sijalla 24 ja menestyi hyvin kauden erikoiskilpailuissa, sekä on pysytellyt kuluneen kauden seuran TOP 5 keskiarvoykkösenä. Vuoden Veljpoeka on Arto Hiltunen, joka on nostanut keskiarvoaan nopeasti parikymmentä pistettä. Atro voitti syksyllä myös Veljmiesten mestaruuskisan ottaen kiinnityksen kiertopalkintoon.Vuoden Veljpuol on Jouni Rautiainen. Jouni on panoksellaan ollut merkittävässä osassa nimikkokisansa BOX 300 turneen onnistumisissa.

Ensi kauteen, joka onkin jo Veljmiesten historian 55. s laatuaan, voidaan lähteä luottavaisin mielin. Talous on kauden lopussa plusmerkkinen ja seurasta on toistaiseksi ilmoittanut lähtevänsä vain yksi jäsen, hänkin vedoten 8000 kilometriin venähtäneeseen pelimatkaan. Tilalle ounastellaan olevan tulossa ainakin yksi jäsen. Siirtoikkuna taitaa olla vielä kesäkuun auki, mutta dramaattisia muutoksia ei liene luvassa. Joukkuepeleihin kaipailtiin hiukan laajempaa rinkiä ja lisää sitoutumista. Siinäpä haastetta valitsijoille. Nyt lataamaan akkuja väliin vieraillen viilennetyissä keilahalleissa koettamassa taitojaan kesäskisoissa.

Koskapa Veljmiespokaalien saajat eivät olleet työ- yms esteiden vuoksi tilaisuudessa paikalla kävi johtokunta luovuttamassa vuoden Veljmiehelle ja Veljpojalle palkinnot työmaalla Rauhalahti Bowlingissa. Veljpuol saa pystin myöhemmin. HYVÄÄ KESÄÄ !
 


 

3.6.2019.
Kuluneen viikon maanantai-iltana Rauhalahti Bowlingissa käytiin anakara taistelu menneen kauden KKL:n henkilökohtaisista mestaruuksista. Finaalissa keilasivat tällä kertaa luokittain kauden aikana erikoiskilpailujen karsinnoissa parhaiten menestyneet keilaajat.
A-luokan voitti Tiimin Hannu Timonen ja Veljmiesten paras Lauri Leppänen sijoittui hienosti pronssille. Veljmiesten Joni Törhönen jäi vaan 9 pistettä B-mestaruudesta jonka voitti Nousun Hannu Miettinen. CD luokassa Veljmiesten Mika Venäläinen sijoittui viidenneksi. Naisten mestariksi keilasi Hilimojen Raija Turunen.
Kisan jälkeen juotiin kakkukahvit ja KKL palkitsi kauden aikana menestyneet keilaajat.  Vaikka sääntömuutoksilla hiukan pistejakoa tasoitusten muodossa on säädeltykin Veljmiehet vei paikallissarjassa jälleen kaksoisvoiton. Myös nelimiehisten joukkuekilpailussa tuli ykkössija (Veljmiehet Staff) ja kaksimiehiissä pokattiin hopeaa (Veljmiehet ToHo). Henkilökohtaisissa mestaruksissa alussa kerrotun mukaisesti vietiin A-pronssia ja B-hopeaa. Onnea mestareille ja muuten menestyneille. Ei hassumpi kisakausi veljeksillä. Tuloksia tarkemmin KKL:n sivuilla.
Veljmiesten omat kauden päättäjäiset vietetään ylihuomenna lauantaina Rauhalahti Campingin lomahuvilalla. Ennen tilaisuutta ratkaistaan seuran epäviralliset Golf ja Frisbee-golf mestaruudet. Ohjelmassa on myös kevätkokous jossa juonitaan ensi kauden kisakuvioita ja valitaan toimihenkilöt johtokuntaan…mutta siitä lisää ens viikolla.

Kuvassa palkintopöytää ja Veljmiesten "syksyn hankinta" Raimo Tossavainen pokkaamassa 2 -miehisten mestaruuskisan kakkospalkintoa. Palkinnot jakoi pitkään KKL:n sihteerinä ansiokkaasti toiminut Riitta Turunen,

29.5.2019.
BOX 300 palkinnot lähtevät tileillenne 30.5

26.5.2019.
Veljmiesten Box 300 huipentui tänään kovatasoiseen 18 pelaajan finaaliin Rauhalahdessa. Kilpailussa oli extrapalkintona 300 euroa alku- tai loppukilpailussa tehdystä 300 pisteen sarjasta. Alkukilpailussa tuo ei toteutunut, mutta finaalin kolmannessa sarjassa alkukilpailun seitsemäs TPS:n Jesse Kallio latoi taululle pisteen alle tavoitelukemat 299. Jesse piti kuuden sarjan finaalissa muutenkin ylivoimaisesti kovinta vauhtia vieden kisan voiton nollatasoituksilla selvästi lukemin 1520 (ka 253,3) Kun kolmesatanen jäi pisteen vajaaksi siirtyi se euroina kisan voittajan palkintoon, mikä nousi 700 euroon.

Kakkkosijalle keilasi Ysisadan Kari Hurri 150 kärjestä ja Kolmanneksi tuli alkukilpailun voittanut Mainareiden Tomas Käyhkö 32 pistettä Karin takana. Kolmen kärki palkittiin euroilla 700, 300 ja 250. Palkintopotti oli noin 2300 euroa ja kaikki 18 finalistia palkittiin.
Kuvissa finaalin tulokset ja niiden tekijät ennen kisaa. Kiitos osallistujille ja hyville yhteistyökumppaneille!  Koko tuloslista tästä.
 


23.5.2019
Vielä kaksi päivää aikaa keilata itselleen paikka Box 300 sunnuntai- aamuna Rauhalahden keilahallissa klo 10 alkavaan finaaliin. Mainareiden Tomas Käyhkö pitää nyt alkukilpailun kärkipaikkaa tuloksellaan 1406 (0). Finaalirajalla sijalla 14 on tällä hetkellä Rojjaaksen Matti jääskeläinen tuloksella 1335 (132). Turbon kärkinimet ovat Tiimin Hannu Timonen ja Veljmiesten Jari Holopainen
Kolmesatanen on toistaiseksi vielä tekemättä, joten voittajan potti on nousemassa 700 euroon. mikäli viimeisissä vuoroissa tai finaalissa ei kukaan täyosumaan yllä. Tilanteeseen tästä. Käykäähän koettamassa!

Veljmiesten kevätkokous ja kauden päättäjäiset lauantaina 8.6.2019 Rauhalahti Campingin lomahuvilassa alkaen klo 16.Kutsu ilmoitustaululla.

29.4.2019.
Veljmiesten BOX 300 on lähtenyt kohtuumukavasti käyntiin ja kaksi ensimmäistä viikkoa on takana. Mainareiden Juha Immonen on kärkipaikalla tuloksellaan 1344 (0). Finaaliraja sija 14 on tällä hetkellä Rojjaaksen Pekka Heinin hallussa tuloksella 1254 (72). Box 300 reppujen ensimmäiset voittajat arvottiin eilen. Onni suosi tällä kertaa Sami Päiväniemeä ja Timo Hartikaista. Kisa ja viikottainen reppuarvonta jatkuvat vielä neljä viikkoa . Tilanteeseen tästä.

15.4.2019.
Veljmiehet valtasi neljä paikkaa kärkikymeniköstä Rojjaaksen erikoisen finaalissa tänään Rauhalahdessa. Samuli Haverinen keilasi kisassa hienosti toiseksi tuloksella 1421 (120). Kisan tylysti 299 sarjalla aloittanut Joonas Jehkinen vei voiton ylivoimaisesti nollatasoituksilla tuloksella 1520 mistä kertyy keskiarvoksi hulppeat 253 pistettä/sarja. Tiimin Hannu Timonen nousi viimeisellä 253 sarjallaan kolmanneksi ja Veljmiesten Harri Korkka 238 sarjallaan neljänneksi viisi pistettä TPS:n Jesse Kallion edelle. Kuvassa tulokset ja kisan kolme parasta.
Huomenna Rauhalahdessa alkaakin sitten Veljmiesten oma kevätkisa BOX 300. Tervetulloo kisaamaan! Kisajulisteeseen tästä.

14.4.2019.
Veljmiesten voittoputki ei katkennut tänäkään viikonloppuna. Lauri Leppänen takoi Iisalmen Liike Openin finaalissa kaatoja tasaiseen tahtiin ja vei kisan voiton ylivoimaisesti 8 sarjan hirmutuloksellla 2054 (tas 56 ja puhdas ka 249,75). Kakkoseksi keilannut PeBo:n Timo Korhonen jäi Latesta 219 pistettä ja kisan kolmonen Agentsin Harri Holappa kakkosijasta vain 5 pistettä.
Lauri kuittasi pottikisan voitosta kympin alle  400 ecua. Onnittelut Latelle!
 8.4.2019.
Veljmiesten kaksoisvoittojen sarja sai jatkoa tänään Tiimin Topin Kisan finaalissa Kuopion Keilahallissa. Ensin pelattiin finaalin 6 sarjan osio jonka jälkeen 5 parasta jatkoi pudotuspeleihin. Viiden joukossa oli peräti kolme Veljmiestä kärkiparina Mika Venäläinen ja Timo Hartikainen sekä Juha Heiskanen neljäntenä. Lisäksi jatkoon pääsivät Kolauksen nuori Lenni Juutilainen ja Varkauden Ysisadan Petri Riikonen. Juha Lenni ja Petri heittivät ensin kolmestaan yhden sarjan, jonka voiton vei Lenni nousten varsinaiseen yhden sarjan loppuotteluun Mikaa ja Timoa vastaan.
Mika ja Lenni aloittivat kaadoilla mutta Timolle tuli alkuun pari reikää. Alun takkuamisesta huolimatta Timo sai heittonsa kulkemaan ja vei lopulta kisan voiton. Kakoseksi keilasi Mika ja Lenni pokkasi kolmospalkinnon. Voittaja palkittiin 600-, kakkonen 400- ja kolmonen 300 -eurolla. Tarkemmin  tuloksia myöhemmin KKH:n sivuilta. Mainittakoon vielä, että Timo pääsi kokeilemaan kisan ykkösvaiheen kolmannessa sarjassa 11 perättäiskaadon jälkeen kolmesatasta, mutta viimeisellä heitolla 6 ja 10 keila eivät suostuneet poistumaan keilapöydältä ja tuloksena oli 298. Vielä jäi haastetta tulevaisuuteen. Tulokset KKH sivulta tästä.

Kuvassa kolme parasta vasemmalla Mika V, keskellä voittaja Timo H ja oikella Lenni J. ja toisessa kuvassa voittaja

 

7.4.2019.

Veljmiehet tykitti tänään komeaan kaksoisvoittoon Kuopion Keilahallissa pelatussa KKL:n paikallissarjan finaalissa. Veljmiehet 1 voitti kaikki viisi peliään ja vei paikallisarjakauden 2018/19 mestaruuden selkeällä  198 pisteen erolla hopeasijalle nousseeseen oman seuran kakkosjoukkueeseen. Tiimi tuli finaalissa kolmanneksi 57 pistettä VM2 takana..
VM2 kärsi niukat tappiot vain omalle ykkösjoukkueelle sekä Nousulle, mutta vei kolme muuta peliä nimiinsä selvin lukemin. Ensin kaatui Rojjaas pistein 638-559, sitten Tiimi hiukan niukemmin 40 pisteellä ja viimeisessä pelissä Kolaus sai takkiinsa liki sadalla pisteellä.
Kierroksen parhaat pistemiehet tänään olivat Joni Törhönen (ka 211) ja Lauri Leppänen (ka 208) molemmat Veljmiesten ykkösjoukkueesta.
Veljmiesten valtti oli tänään tasaisuus jolla vietiin päivän keskiarvolistan kahden kärjen lisäksi sijat 6-10 vain kolmen pisteen haarukassa 187 pisteen tuntumassa. Siihen viisikkon kuuluivat ykkösen Antti Antikainen ja Arto Hiltunen sekä VM kakkosen trio Jari Holopainen, Helge Kolehmainen ja kaudella harvemmin estraadilla nähty, mutta kauden parasta peliään näyttänyt Mirka Törhönen. Kakkosen neljäs lenkki nuorempien kevätkiireiden vuoksi mukaan hälyytetty seuran seitenkymppinenkin oli joukkueessa ja esitti sekä hyvät että huonommat sarjansa samassa kisassa päätyen voimassolevaan 175 keskiarvoonsa. Onnittelut mestareille ja (meille) hopeamiehillekin. Palkinnot jaetaan kauden päättäjäisissä. Finaalin tuloksiin tästä.

Kuvat finaalin alkuhetkiltä sekä kärkijoukkeet pelien jälkeen.

Tänään päättyi myös Veteraanien SM alkukilpailu Rauhalahti Bowlingiissa. Kisassa tuloksen teki liki tuhat osanottajaa ja finaaliin nousi hienosti kaksi kuopiolaista keilajjaa. Keilaseura Tiimin Unto Leskinen lähtee viikon päästä pelattavaan 36 keilaajan finaaliin alkukilpailun nelossijalta ja saman seuran Veikko Miettinen sijalta 34. Tiimin paikallista menestystä vahvisti vielä Hannu Timonen joka putosi viimeisessä erässä niukasti yhdellä pisteellä finaalipaikasta. Hannu voitti kuitenkin alkukilpailun yhteydessä keilatun parikisan suomenmestaruuden Leskisen Unton parina.
Kuopiolaisita naisveteraaneista tiensä lauantaina pelattavaan finaaliin selvittivät Hilimojejn Raija Turunen ja Sykliksen Liisa Tuhkanen. Hilimat Raija T ja Tuula Tuunainen veivät kopeasijan naisten parikisassa. Veljmiehet onnittelee menestyneitä ja toivottaa hyviä onnistumisia finaalipeleihin.
Veljmiehet osallistui kisaan eilen nelimiehisellä joukkueella. Parhaiten onnistui Timo Hartikanen tuloksellaan 1200(6) ja Raimo Tossavainen 1177 (54), sekä aiemmin kisan heittänyt Seppo Pitkänen 1171(30).

30.3.2019.
Valtakunnansarjat Veljmiesten osalta on tällä kaudella käsitelty. Viimeiseltä tänään Mikkelissä keilatulta kierrokselta tuli seitsemästä pelistä 2 voittoa ja lopullinen sijoitus tuloslistalla on kuudes. Kouvolan AS ja porvoolainen Mistral veivät selkeästi sarjan kärkikaksikkona lohkon karsitapaikat SM-liigaan.Kuusamo ja lahtelainen Bay 2 putoavat  ensi kaudeksi kakkossarjaan. Veljmiehet oli nelisensataa pistettä putoamisviivan yläpuolella.
Veljmiesten paras tänään oli Miikka Törhönen 209 keskiarvollaan. Pelit jatkuvat ykkösessä myös ensi kaudella. Tuloksiin tästä.

KKL:n kaksimiehisten taannoin pelattu mestaruuskisa päättyi Tiimi 8 Yrjö Makkosen ja Tmo Väisäsen voittoon. Veljmiesten ToHo Raimo Tossavainen ja Jari Holopainen veivät upeasti kakkossijan ja Vm H-Tiimi Juhat Haataja ja Heiskanen säestivät hopeakaksikkoa nelossijallaan. Kisaan osallistui kaikkiaan 36 joukkuetta. Palkinnot jaetaan kauden päättäjäisissä. Mestaruuskisan tulokset tästä.

Kuva Mikkelistä tänään                                                                                                       KKL 2MJ  Mestaruus hopeamiehet tässä

25.3.2019.
Veljmiesten seniorit saivat lauantaina valtakunnansarjakautensa päätökseen Iisalmessa pelatulla viimeisellä kierroksella. Keuruun Keurla oli hankkinut jo kauden muissa peleissä tukevan johdon sarjataulukossa ja jatkoi hyviä pelejään samaan malliin Iisalmessakin. Keurla voitti neljä kuudesta pelistä ja voitti kakkossarjan 1800 pisteen marginaalilla kakkoseksi sijoittuneeseen Veljmiehiin. Veljmiehet päätyi peleissään 3-3 tasapeliin ja varmisti kakkospaikkansa yli 700 pisteellä.
Keurlan Hannu Pääkkönen oli kierroksen pelaaja huimalla kuuden pelin 244 keskiarvollaan. Kierroksen kakkonen oli Veljmiesten Markku Koistinen 216 keskiarvolla.
Keurla nousi senioreiden ykkössarjaan ja Veljmiehet jatkaa ensi kaudella samalla sarjatasolla kakkosessa. Tuloksiin tästä.

20.3.2019.
Veljmiesten 8-miehinen seuraottelu Varkauden WBT:n vieraana päättyi selkeään liki 300 pisteen voittoon lukemin 9935-9661. Sami Päiväniem ja Miikka Törhönen olivat illan parhaat puhtailla tuloksilla 1298 ja 1273. Kotijoukkueesta parhaan tuloksen teki Urho Nuutinen. Kiertopalkinto lähti jälleen Veljmiesten mukana Kuopioon. Seuraottelun tulokset tästä.
 

19.3.2019.
Eilenillalla Rauhalahdessa keilattiin Rojjaaksen järjestämänä 4 joukkueen 6 mj haasteottelu, johon osallistui isäntäjoukkueen lisäksi Veljmiehet, Mainarit ja Kolauksen keilaajat. Rojjaaksen erikoisen tasoituksilla pelatun kisan voitti Veljmiesten kuusikko yli kahdensadan pisteen erolla toiseksi tulleeseen Mainareihin. Rojjaas tuli kolmanneksi reilut parikymmentä pistettä Mainareista jääneenä. Peränpitäjän paikka jäi tällä kertaa Kolauksen keilaajille.
Veljmiehistä parhaat tasoituksettomilla pisteillä olivat Joni Törhönen (1318) ja Markku Koistinen (1224). Kisan parhaat puhtaat tulokset teki kuitenkin mainarikaksikko Joonas Jehkinen (1375) ja Juho Rissanen (1364).  Seuraavan kerran Veljmiehet ovat tulessa seuraottelun merkeissä huomenna keskiviikkona Varkaudessa WBT:n vieraana 8-miehen joukkueella. Haasteottelun tulokset tässä.

13.3.2019.
KKL:n 2-miehisten mestaruutta 2019 ratkotaan Kuopion Keilahallissa seuraavat kaksi viikkoa. Nyt "Veljekset" joukkueita "kehään". Seura maksaa joukkuemaksut. Nelimiehisissähän tulikin jo mestaruus. Kisajuliste löytyy tästä.

11.3.2019.
Veljmiehet kävivät eilen sunnuntaina Siilinjärvellä nappaamassa Sykliksen Ässäkkatojen finaalissa upean kolmoisvoiton. Miikka Törhönen voitti kaikki 7 roudrobin peliään vieden ykköspalkinnon yli 160 pisteen erolla Sami Päiväniemeen. Lauri Leppänen voitti kolmossijan vain pisteen erolla neljänteen ja 8 pistettä Samista jääneenä. Miikan keskiarvoksi tuli yli 241 pistettä. Kuvassa voittajatrio palkintoineen sekä finaalin tulokset. Kisajuliste tästä. Onnittelut !

9.3.2019.
Veljmiehet huomio.. seuraotteluihin kaivataan keilaajia. Maanantaina 18.3 Rauhalahteen kuusi miestä Rojjaaksen haasteotteluun. Keskiviikkona 20.3 Varkauteen vielä 4 miestä (yht 8) vastavierailulle WBT:n kotihalliin. Ilmoittautumiset WhattsApp ryhmään "Veljmiesten ilmoitustaulu".

6.3.2019.
Veljmiehet "Staff" voitti ylivoimaisesti sunnuntaina päättyneen KKL:n nelimiehisjoukkueiden tämänvuotisen mestaruuskisan. Mestarijoukkueessa pelasivat Antti Antikainen, Sami Päiväniemi, sekä Joni - ja Miikka Törhönen. Kisan kakkoseksi tuli Tiimin ykkösjoukkue reilut 250 pistettä mestareiden takana. Kolmossijan vei Tiimi 2. Kisaan osallistui 16 joukkuetta, joista Veljmiesten paidassa pelasi neljä. Onnittelut tuoreille KKL;n mestareille 2019. Tulokset löytyvät tästä ja kuvakoosteessa mestarit,3,3,2019.
Veljmiesten seniorit kävivät lauantaina kisaamassa 50+ vuotiaiden suomenmestaruudesta Kemin Keilahallissa kuuden miehen joukkueella. Maaliskuun lopulle jatkuvassa alkukilpailussa heitettiin kahdeksan sarjaa ja urakan parhaiten selvitti Seppo Pitkänen mainiolla tuloksellaan 1740 (ka 217). Myös Markku Koistinen ylitti parin pistein 1633.
Helpohkoksi luonneditussa rataolosuhteessa finaaliraja (sija24) on jo ensimmäisen viikon jälkeen lukemissa 1625 ja kärki "luvattoman" kaukana numeroin 1952 joten finaalipaikat ovat tiukassa.
Pelien jälkeen joukkueen onnistumiset analysoitiin hotelli Merihovin saunan lauteilla sekä päivällipöydässä ja palattiin laskiaissunnuntain aringossa kotiin. Kuvassa joukkue ennen kisan alkua.

 

24.2.2019.
Paikallissarjan viimeinen runkosarjakierros keilattiin tänään Kuopion Keilahallissa. Päivän joiukkue oli Nousu voitettuaan kaikki viisi peliään. Veljmiehet 2 voitti kolme ja Veljmiehet 1 yhden pelin, mutta joukkueet pysyivät kuitenkin sarjataulukon kärkijoukkueina. Kuusi parasta joukkuetta nähdään huhtikuun finaalissa. Veljmiehistä Arto Hiltunen oli paras hiukan yli 200 keskiarvollaan. Tuloksiin tästä.

21.2.2018
Ensi sunnuntaille pailallissarjajoukkueet joukkuevalinnat sivulla. Pelit pelataan Kuopion Keilahallissa 10 alkaen.

17.2.2019.
KKL:n 4-miehisjoukkuiden mestaruuskilpailu alkaa Rauhalahdessa maanantaina 18.2. Pistetäänpäs Veljmiehet joukkuieita kehiin. Seura maksaa joukkuemaksut. Kisajulisteeseen tästä.

Kuopiossa keilattiin tänään kaksi erikoiskilpailujen finaalia, joissa molemmissa oli Veljmiehiäkin mukana. Kuopion Keilahallissa Kolauksen Mairen kisan voitti TPS:n Jesse Kallio. Jesse keilasi 9 sarjaa huimalla 248,4 keskiarvolla. Lauri Leppänen oli ainoa finaaliin tiensä raivannut Veljmies ja sijoittui hienosti kuudenneksi varsin nimekkäässä joukossa hyvällä 225,2 keskiarvolla. Mairen Kisan finaalitulokset tästä  RB:n Pakkaskaadot voitti Mainareiden Juho Rissanen. Finaalitulokset tästä.

Seniorit keilasivat eilisen kakkossarjan kierroksensa Saarijärvellä kohtalaisella tuloksella säilyttäen sijoituksensa sarjataulukossa ennallaan toisena. Sarjajohtaja Keurla vei kuitenkin molemmat pelit Veljmiehiä vastaan ja vankisti sijoitustaan nousijan paikalla tukevalla yli 1200 pisteen erolla kakkossijan sälyttäneeseen Veljmiehiin. Keurla voitti kaikki kuusi peliään ja Veljmiehet Keurlaan tappioden jälkeen kaikki muut neljä peliään.
Veljmiesten parhaat olivat Jukka Vehviläinen ka 197,5 , Helge Kolehmainen ka 185,5 ja Juha Haataja 184 keskiarvollaan. Jos kaikki etenee käsikirjoituksen mukaan viimeisellä Iisamen kierroksella Keurla hankkii paikan ykkössarjaan. Veljmiesten tavoitteena on kuroa matka kärkeen mahdollimman pieneksi, vaikka sarjasta ei kenelläkään putoamisvaara olekkaan. Kierroksen tulokset tästä

12.2.2019.
Senioreiden valtakunnansarjaa keilataan ensi lauantaina 16.2.2019 Saarijärvellä klo 11.00. Veljmiehet on nyt sarjan puolivälissä liki 600 pistettä kärkijoukkue Keurlan takana, mutta sehän on vain viiden pelin voittobonusten verran. Viimeisen Iisalmen kierroksen jälkeen sarjan voittaja nousee S1 sarjaan. Joukkueen kokoonpano joukkuevalinnat lehdellä tästä.

2.2.2019.
Veljmiesten kotiluolassa RB:ssa oli tänään säpinää kun liki 50 valtakunnan ykkössarjalaista taisteli sarjapisteistä viisimiehisin joukkuein. Kouvolan AS oli päivän joukkue vieden kuusi päivän seitsemästä pelistä ja ohitti samalla 600 pistettä sarjataulukossa edellä  olleen Mistralin. Mistral on nyt sarjakakkonen 258 pistettä Kouvolan perässä. Oululainen OPS  säilytti kolmospaikkansa.
Veljmiehet punnersi hienosti nimekakäässä joukossa kolmella voitolla yhden sijan ylöspäin ja on nyt sarjataulukossa viidentenä ennen Mikkelissä pelattavaa viimeistä kierrosta.
AS:n Niko Oksanen oli kierroksen pelaaja huimalla yli 230 keskiarvolla. Kakkoseen OPS:n Matias Luosujärveen ja kolmoseen BAY2:n Simo Leskiseen oli eroa n 14 pistettä. Veljmiehistä Sami Päiväniemi ylsi keskiarvolistalla hyvin viidenneksi luvuin 209. Myös kaikki pelit pelannut Lauri Leppänen teki tasaista tulosta 192 keskiarvolla. 

Maaliskuun viimeisenä lauantainan pelattava Mikkelin viimeinen sarjakierros näyttää etukäteen varsin mielenkiintoiselta. Kahdeksasta joukkueesta kaksi parasta pääsee liigakarsintaan ja kaksi heikointa putoaa sarjaportaan alemmaksi. Nousumahdollisuudet teoriassa on vielä kolmella joukkueella AS keulilla.  Putoamiskamppailu hiukka mutkistui tänään, kun jumbosijaa kaksi kierrosta yhdellä voitetulla pelillään pitänyt Lahden Bay 2 teki  täyskäännöksen; voitti viisi peliä  ja nousi sijalle 7. Sijojen 5-8 välillä on vain viisisataa pistettä joten sarjapaikasta käydään vielä tiukka kamppailu neljän joukkueen kesken. Tuloksiin tästä.  
Alla pari kuvaa kisasta:
 

14.1.2019.
Veljmiehet 1 joukkue voitti sunnuntain paikallissarjakierroksella viisi kuudesta pelistään ja säilytti sarjajohtonsa samalla kasvattaen sitä liki 500 pisteeseen ennen viimeistä sarjakierrosta. Veljmiehet 2 nousi sarjataulukossa toiseksi vaikka voittikin vain kaksi päivän kuudesta ottelusta. Tiimi on nyt sarjataukon kolmonen satasen pistettä Veljmiesten kakkosjoukkueen perässä. Tiimi olikin ainoa joukkue joka pystyi viemään Veljmiesten ykkösjoukkueelta voiton ja bonuspisteet.
Tiimin Hannu Timonen oli päivän pelaaja 218.8 keskiarvolla. Seuraavana olikin Veljmiesten kolmikko Lauri Leppänen 211, Miikka Törhönen 195 ja kolmessa viimeisessä pelissään parivauhtiin päässyt Raimo Tossavainen 184. Raimo pelasi Veljmiehet 2 joiukkueessa ja Late sekä Miikka ykkösessä. Pelit käytiin Rauhalahdessa ja viimeinen kierros keväämmällä Keilakujalla. Kuvassa oikealla iloinen päivän joukkue VM 1 ja vasemalla osa kakkosjoukkuetta pelitilanteessa. Tulokset löytyvät tästä.

8.1.2019 Tinapalkinnot lähtevät voittajille viimeistään perjantaina 11.1.

6.1.2019 Järjestysnumeroltaan 45 tinafinaali käytiin Rauhalahdessa. Juttu Tinat välilehdellä.
 


5.1.2019 
Tinojen lopulliset finalistit ratkaistiin aiemmin päivällä kahdella kisavuorolla ja desperadolla. Alkukipailusta 18 ensimmäistä suoraan finaaliin.  Lopullinen alkukilpailutilanne tästä. 
Lisäksi:

Finaaliin keilaajat joiden keskiarvo alle 189,99: Mika Venäläinen 1271 & Erkki Heikkonen 1269
Finaaliin turbosta: Juha Immonen 495 & Kari Jehkinen 486
Finaaliin desperadosta: Leppänen Lauri 241 ja Juutilainen Lenni 214.
Finaali alkaa huomenaamulla kymmeneltä 24 keilaajan kesken kuuden sarjan kisalla, josta 8 parasta jatkaa tauon jälkeen rounrobin peleillä 30 pisteen voittobonuksin.

2018 ja vanhemmat tapahtumat siirretty ARKISTO välilehdelle