6.1.2024. Tinafinaali viime vuoden tapaan Jesse Kallion voittoon.
Rauhalahti Bowlingissa tänään keilattu Tinojen 50v juhlakisan finaali päättyi alkukilpailun voittaneen TPS:n Jesse Kallion ylivoimaiseen esitykseen. Jesse voitti ensin kuuden sarjan osion tuloksella 1489 (ka248) jättäen Bayn Santtu Tahvanaisen peräti 138- ja kolmanneksi nousseen Mainareiden Joonas Jehkisen 162 pisteen takamatkalle.
 

Kahdeksan parasta jatkoi 6 sarjan pistein round robin peleihin mies miestä vastaan 30 pisteen voittobonuksin. Kärkikolmikon järjestys ei siitänsä muuttunut, vaan Jesse piti johtonsa loppuun saakka vieden viime vuoden tapaan Tinojen pääpalkinnon 2000 euroa. Santtu tuli toiseksi 64 pistettä jääneenä ja Joonas kolmanneksi 49 pistettä Santusta jääneenä. Santtu pokkasi palkinnoksi 1500 ja Joonas 1200. Palkintopotti oli juhlan kunniaksi tuplattu, joten rahaa oli jaossa 24:lle finalistille kaikkiaan 10800 euroa, josta seitsemälle tuloslistan häntäpäässä jokaiselle vielä 150 e. Onnittelut menestyneille!

Juhlakisan 8 parasta voittaja vasemmalla


Veljmiehet kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita, sekä erinomaisia yhteistyökumppaneitaan! Teitte mahdolliseksi tasokkaan juhlanarvoisen tapahtuman järjestämisen. Myös hallin henkilökunta ja toimitsijat ansaitsevat kiitokset. Kisaan osallistui kaikkiaan 159 keilaajaa eri puolilta Suomea joukossa mittava kooste valtakunnan kärkikeilajia kuin myös lupaavia nuoria tulokkaita. Perinne jatkuu vuoden päästä järjestysnumerolla 51…Tervetulloo! rstrombe
Kuvia liitteenä..myös tulokset ja kunniataulukko...Alkukilpailu, turbo, desperado ja B-finaalin tulokset RB:n sivustolla tästä.

Tinavoittajat 50 vuoden ajalta


Savon Sanomien lehtijuttu Tinojen 50v juhlakisasta kuvakaappauksena alla: rstrombe


5.1.2024.
Tinojen B-finaali keilattiin tänään RB:ssa viimeisten karsintalähtöjen ja desperadon jälkeen. Neljän kategorian 4-parasta suoran finaalipaikan ulkopuolelle jäänyttä keilasivat kolmen sarjan kisan ja kategorioiden parhaille aukesi paikka huomiseen A.finaaliin.

Nuoret/juniorit luokan voitti seinäjokelainen WRB:n16 vuotias Tomi Laukkanen, joka paukutteli kolmeen sarjaan huimat lukemat 732 (ka244). Yleinen ka alle180 voiton vei Veljmiesten Antti Airaksinen, Senioreissa Tiimin Niko Turunen ja veteraaneissa Veijareiden Timo Murtola. Onnitettelut! A-finaali alkaa huomenna klo 10 kuuden sarjan osiolla, josta 8 parasta jatkaa round robin peleihin, joissa lopullinen järjestys ratkaistaan. Tulokset RB:sivuilla. Kuvassa B-finun ykköset. rstrombe

 


25.12.2023.
Joulun aatonaattona Tinojen juhlakisan merkeissä käydyssä Brunswickin pallokisassa voitot menivät alle 200ka sarjassa St Michel Bowlersin Riitta Niemelle ja veteraanisarjassa Tiimin Ossi Sairbergille. Riitta voitti pallon tuloksella 1191 (216). Toiseksi keilasi Rojjaaksen Janne Kyttä 19 pistettä jääneenä aivan kannoillaan vain 4 pisteen tuntumassa nuori Viivi Kyttä.
Veteraaneissa ratkaisu meni aivan viimeisiin heittoihin ja Ossi vei lopulta voiton tuloksella 1309 (162). St Michel Bowlersin Timo Liukkonen jäi toiseksi vain 8 pisteen erolla ja kolmanneksi tuli Kolauksen Heikki Husso.

Tulostaso Tinojen karsinnassa on säilynyt maltillisena.  Ossi, Timo ja Heikki nousivat pallokisan tuloksillaan listan sijoille 4, 6 ja 8. Suoraan finaaliin vievä karsintaraja on hiukan noussut lukemiin 1257.

Huomenna Tapaninpäivänä klo 12 keilataan seuraava tinalähtö, jossa näyttäisi vielä tilaa ja tasokasta kisaseuraakin löytyvän. Ylihuomenna keskiviikkona keilataan kolme tinalähtöä klo 12:00, 14:00 ja 17:30. Viimeinen alkukilpailupäivä on perjantaina 5.1.2024 jolloin myös kisataan kolmessa lähdössä.  Vuoron voi varata netistäkin RB:sivuilta.

Kuvissa pallokisan voittajat ja keskellä Brunswickin pallot luovuttanut RB:n Sami Päiväniemi. Onnittelut voittajille. rstrombe
 

15.12.2023.

Veljmiesten Tinojen 50-v juhlakisan karsinta lähestyy puolivälin krouvia. Kärjessä on Sami Päiväniemi 1342 tuloksella ja suoraan finaalipaikkaan johtava karsintaraja sija 16 on maltillinen 1225. Finaaliin pääsee eri kriteereillä kaikkiaan 24 keilaajaa.

Ylihuomenna lauantaina 16.12 keilataan kaikille rekisteröidyille keilaajille tarkoitettu Veljmiesten pallopäivä kisa kahdessa vuorossa klo 9:30 ja 12:00. Päivän parhaan tasoituksellisen tuloksen keilannut voittaa keilapallon porattuna oman valintansa mukaan listalta: Brunswick, Ebonite, Track, Hammer, Radical tai DV8.

Toinen kahden vuoron ja kahden palkintopallon kisa keilataan joulun aatonaattona 23 joulukuuta (Rauhalahti Bowling päivä). Silloin pallon voittavat sekä päivän paras veteraani, että päivän paras alle 200 keskiarvon keilaaja (ei veteraani).

Rauhalahti Bowlingissa voi vuoron varata nyt myös netissä:  Halli seuraa ilmoittautumistilannetta online ja lisää kisapaikkoja vuoroihin tarpeen mukaan. Kuvassa pallopäivät. rstrombe

22.11.2023 Tinojen 50-v juhlakisa käynnistyy huomenna 23.11 Rauhalahti Bowlingissa.
Tinojen palkintopotti on nyt juhlavuoden kunniaksi tuplattu n 12000 euroon, josta rahana 24 parhaalle finalistille jaetaan menestyksen perusteella 10800. Kolmen kärki palkitaan 1. 2000e, 2. 1500e, ja 3. 1200e ja  roundrobin peleissä kahdeksanneksi sijoittuneellekin mukavasti vielä 400euroa.

Tinojen historiaan palataksemme ensimmäisten vuodenvaihteen Tinojen finaali keilattiin Kuopion Keilailuliiton järjestämänä vastavalmistuneessa 16 rataisessa keilahallissa 50 vuotta sitten sunnuntaina 29.12.1974. Kisa oli toinen rahapalkinnoilla ryyditetty keilakilpailu Suomessa. Ballmaster Open aloitti rahakisat viisi vuotta aiemmin 1971 ja molempien perinteet ovat kantaneet jo yli viisi vuosikymmentä putkeen.
Ensimmäinenkin tinakisa oli koonnut paikalle valtakunnan tason huippukeilaajia ja nuoria lupauksia tavoittelemaan 2000 mk (n 350euroa) pääpalkintoa, mikä vastasi vuoden 1975 suomalaisen palkansaajan kuukauden keskiansiota.
 Lahden KG:ta edustanut Pauli Jussilla, voitti kahden sarjan loppuottelussa koko finaalipäivän johdossa edenneen GB:n Paavo Grönmarkin numeroin 427-391. Jussila oli kuitenkin hävinnyt yhden pelin kisan aikaisemmassa vaiheessa ja puolestaan Grönmark oli puhtaalla pelillä. Näinollen jouduttiin keilaamaan vielä kolmas ratkaiseva sarja, jonka Jussilla voitti sekä otti 246 sarjallaan 2000 mk:n pääpalkinnon.Grönmark vei kakkospalkinnon 1000mk.
Savolaisvärejä parhaiten edusti Mainareiden paidassa silloinkin keilannut 18-vuotias Kari Jehkinen, joka tuli sijalle viisi hävittyään kahden sarjan kovatasoisen välierän hyvällä pelillä Ballmastersin Niilo Oloselle lukemin 445-496. Kari oli kuitenkin voittanut alkukilpailun ja sai siitä viitospalkinnon lisäksi extrapalkintona matkan Pariisiin. Finaali kesti noin 9 tuntia ja sitä oli päivän mittaan lehtitietojen mukaan seuraamassa noin viisisataa katsojaa.
Kuopion Keilailiitto antoi seuraavina vuosina Tinojen järjestämisvastuun eri seuroille, mutta vuodesta 1979 lähtien kisa on ollut Veljmiesten perinteinen jokavuotinen erikoiskilpailu. 

Savon Sanomat oli julkaissut ensimmäisestä kisasta kohtuullisen kokoisen etusivullekin päässeen jutun joka alla kuvissa. Perinne jatkuu. Tervetuloa kisaamaan! rstrombe
 

Savon Sanomat etusivulla 30.12.1974
Savon Sanomat sisäsivulla 30.12.1974


Tässä Tinat 50 kilpailujuliste pdf versiona ja alla jpg.

 

1.1.2023. Jesse Kallio vei Tinat 49 pääpalkinnon.

Veljmiesten Tinojen 49 hyvätasoinen finaali keilattiin tänään Rauhalahti Bowlingissa. Karsinnan nelonen TPS:n Jesse Kallio jatkoi tasokasta pelaamistaan finaalin kuuden sarjan osiossa, voittaen sen lukemin 1411 (ka 235).  AS:n Niko Oksanen oli toisena 47 pistettä Jessestä jääneenä ja kolmantena Mainareiden Tomas Käyhkö 40 pistettä Nikon takana. Roundrobin peleihin selvisi kahdeksan parasta. Veljmiehistä Samuli Haverinen nousi jatkoon kahdeksantena vieden paikan loppupeleihin vain pisteen erolla seurakaveri Mika Venäläiseltä.
Jesse voitti viisi seitsemästä RR pelistä ja samalla koko kisan. Niko Oksanen oli kuuden pelin jälkeen niukassa 4 pisteen johdossa, mutta viimeinen peli kisan voittajaa vastaan kääntyi tappioon ja tuloksena toinen sija. Joonas Jehkinen (Mainarit) nousi viimeisen pelin tiukalla loppurutistuksella kolmanneksi. Tomas Käyhkö ja Luukas Väänänen veivät sijat 4 ja 5. Haverisen Samuli voitti viisi roundrobin peliä seitsemästä ja nosti sijoituksensa valtakunnan kärkikeilaajien joukossa upeasti kuudenneksi.
Veljmiehet onnittelee menestyneitä ja kiittää niin osallistujia, kuin yhteistyökumppaneitaan hyvin onnistuneesta tapahtumasta. Vuoden päästä tavataankin sitten Tinojen juhlavuoden merkeissä, kun Suomen toiseksi vanhin erikoiskilpailu täyttä 50 vuotta.
Muutama kuva kisasta alla. Tulokset: finaalin 6sarjaa tästä ja rr pelit tästä.  Kuvagalleriassa myös joitakin kuvia finaalista.

Tinat kisan historiaa: 

Veljmiesten perinteistä Tinat erikoiskilpailua on keilattu kaudesta 1974/75 alkaen katkeamattomana ketjuna joka vuosi. Kauden 2022/2 kisa onkin järjestysnumeroltaan jo 48. Alkuvuosina kisa annettiin KKL:n eri seurojen järjestettäväksi, mutta vuodesta 1979 lähtien kisa siirtyi Veljmiesten  kauden vakio-ohjelmaan. Tinat ovat keränneet vuosittain mukaan hyvän joukon keilaajia  niin lähialueelta kuin muualtakin Suomesta. Joukossa on ollut mukana paljon myös Suomen keilaajien kärkinimiä Mika Koivuniemi mukaanlukien.

Veljmiesten paidassa on ykköspallille noustu 44 vuoden historiassa 5 kertaa. Lauri Sollo 1982, Pekka Hein 1986, Ari Ihalainen 1988,  Risto Kyttä 1997 ja  Jani Jani Rontti 2009. Vaikka herrojen paidanväri vuosien saatossa onkin muuttunut, ei kiinnostus Tinoihin ole onneksi hiipunut vieläkään.

Mainareiden Jehkiset Ari ja Kari ovat vieneet Tinat molemmat kaksi kertaa. Ari 2003 ja 2008, Kari 1994 ja 2004. Karilla olikin jo 45:s alkukilpailu 2019 tinoissa, eli hän on osallistunut kaikkiin kisoihin. Hatunnoston arvoinen asia. Veljmiehet muisti Karia pienellä ppuhastelupaketilla finaalipäivänä. Nuorin Jehkisistä MM-kisoistakin mestaruusmitalleja tuonut Joonas teki triplavoiton vieden kolmet Tinat peräkkääin vuosina 2013-2015 ja oli 2018 tinoissa toinen. Viiden viimeisimmän kisan voittajat ovat:  2017 Juhani Tonteri Bay Lahti, 2018 Jesse Kallio Turun TPS ja 2019 Varkauden Ysisadan Kari Hurri. Vuosina 2020 ja 2022 Mainareiden Joonas Jehkinen otti muutaman vuoden tauon jälkeen neljännen ja viidennen voittonsa. Vuoden 2021 voirton vei Pasi Uotila. 2023 Tinojen 49 voiton otti TPS:n Jesse Kallio.

Tinatkisat 2006...2017 löytyvät PDF tiedostona tästä. Julisteet 2005...2017 tästä.

Allaolevassa taulukossa tinavoittajat koko kisan historian ajalta.

16.1.2021.
Tinat 47 onnistuuttiin viemään läpi kutakuinkin normaalisti ja suorituksiakin kertyi liki 300. Palkintosummaa ja osallistumismaksua oli pandemian vuoksi ennakoivasti hiukan  viilattu alaspäin ja kisan tulos seuralle oli kohtuullisesti positiivinen. Kovatasoisessa finaalissa nähtiin upea määrä Suomen keilaajien kärkinimiä ja alkukilpailussa todella harvinainen 24 perättäiskaadon tuplakolmestanen nuoren Niko Oksasen tehtailemana. Kolmesataset finaalin RR peleissä tekivät myös Voittaja Pasi Uotila ja kisan kakkossijan ottanut Tomas Käyhkö. Veljmihistä parhaiteten menestyi Miikka Törhönen kolmossijallaan. Perinne jatkuu vuoden kuluttua ja kisan viisikymppiset on taas vuotta lähempänä.  Lisäpalkintona finalisteille ja viimeisen viikonlopun alkukilpailun suorittaneille annettiin Granon lahjoittama  seinäkalenteri.

6.1.2019 Tinafinaali Rauhalahdessa.
 

  

Veljmiesten perinteinen Tinakisa huipentui loppiaispävänä Rauhalahti Bowlingissa käytyyn 24 keilaajan finaaliin. Vuoden 2016  suomenmestari Varkauden Ysisadan Kari Hurri otti johtopaikan alusta pitäen heittäen haasteellisissa rataolosuhteissa kolmeen ensimmäiseen sarjaan lukemat 268, 238 ja 258. Neljännen sarjan pienen notkahduksen (192) jälkeen Kari palasi viidennessä ja kuudennessa alkupelin tasolleen ja voitti finaalin ykkösvaiheen (6sr) nollatasoituksilla hulppein numeroin 1415 (ka 235,8). Nousujohteisen pelin heittänyt Veljmiesten Miikka Törhönen tuli toiseksi sata pistettä Karin takana. Kolmantena ja neljätenä jatkopeleihin menivät Ysisadan Timo Hänninen sekä Mainareiden Juha Immonen. 
Taistelu 8 parhaan joukkoon pääsystä oli tosi tasaista. Sijat 7-12 olivat vain 17 pisteen sisällä. Seitsemän ottelun roudrobin jatkopelit eivät terävimmän kärjen asetelmaa juurikaan muuttaneet. Hurrin Kari lasketteli kisan voittoon kolmella voitetulla pelillä, mutta Miikka Törhönen hiipi kuudella voitetollaan sadan pisteen takamatkalta vaan 7 pisteen päähän toiseksi. Viimeinen ja ratkaiseva peli Karia vastaan päättyyi Miikalle lukemin 239-195. RaKen Jukka Koponen voitti myös kuusi peliä ja nousi ykkösvaiheen sijalta viisi kisan kolmanneksi. Juha Immonen ja Veljmiesten Jari Holopainen veivät sijat 4 ja 5.  Finaalin tuloksiin täältä. 
Kaikki finalistit palkittiin voittajasta alkaen 1500, 1100, 750, 500 € jne…Viikkojen 49, 50 ja 51 voittajat palkittiin lisäksi Kylpylähotelli Rauhalahden, Savo Karjalan Lihan ja K-Market Inkiväärin lahjakorteilla. Rauhalahti Bowlingin lahjoittaman keilapallon voitti arvonnassa viisi alkukilpailua suorittaneista 15 keilaajasta Raimo Strömberg. Onnitelut kaikille palkituille!

Tinat on järjestetty joka vuosi 1974 alkaen ja tämän päivän finaali oli järjestysnumeroltaan 45. Mainareiden mittavan uransa aikana meritoitunut keilaajaveteraani Kari Jehkinen on osallistunut kaikkiin keilattuihin Tinoihin. Veljmiesten puheenjohtaja Mirka Törhönen ojensi Karille ennen kisan alkua pienen askartelupaketin huomionosoituksena mittavasta suorituksesta. Vuoden päästä taas tinataan. Kiitos osallistujille sekä yhteistyökumppaneille.


24.12.2018.
Tinat rauhoittuvat parin päivän joulutauolle ja seuraava vuoro keilataan tapaninpäivänä klo 12. Viikkovoittajat on ratkottu seuraavasti: Viikko 49 Erkki Heikkonen Rojjaas Kuopio, viikko 50 Timo Koivula Ysisata Varkaus, viikko 51 Ilkka Nenonen Giants Pori. Eilen pelatun palloerän voitti Sykliksen Ossi Inola vieden mukanaan Rauhalahti Bowlingin lahjoittaman pallon. Suoraan finaalipaikkaan vievä tasoituksellinen tulosraja on nyt 1247 (sija 18). Turbon tämän hetken raja 447. Loppiasena ratkaistaan liki kuuden eurotonnin jakojärjestys 24 finaalipaikan hankkineen kesken.

1.12.2018.
Veljmiesten perinteiset  Tinat ovat olleet käynnissä kaksi viikkoa ja herättäneet mukavasti kiinnostusta. Ensi viikolla (49) alkukilpailun viikkovoittajalle on extrapalkintona Kylpylähotelli Rauhalahden 2 henkilön lahjakortti savusaunaan arvoltaan 70 eruroa.
Nyt kannattaa tulla kauempaakin Kuopioon keilaamaan. RBssa keilattavien (voittajalle 1500€) Tinojen kanssa samanaikaisesti Kuopion Keilahallissa kisataan Keilaseura Nousun Kinkkukiusaus, jossa pääpalkinto 600€. Tinojen Finaali alkaa loppiaisena Rauhalahdessa 6.1 klo 10 ja illemmalla alkaa Nousun finaali KKH:ssa klo 17:30, joten molemmista kisoista voi voitot kuittailla vaivattomasti samalla reissulla.

Tinat 2019 kisajuliste: alla   suurempana pdf versiona tästä.

 

TINAT 2018 Finalistit yhteiskuvassa:

1.1.2018. Veljmiesten perinteiset Tinat 2018 järjestysnumeroltaan 44 keilattiin tällä kertaa viikkoa lyhyempänä, ja finaali sijoittui omalle paikalleen uudenvuodenaatolle. Alkukilpailua käytiin vajaa 7 viikkoa ja kisaan osallistui yli 190 eri keilajaa eri puolilta Suomea . Lähialueelta varkautelaiset Mainarit, Ysisata ja WBT vierailivat Tinoissa myös seuraottelujen merkeissä.

Karsinnan kolmen kärki olivat Mainareiden Juho Rissanen, TPS:n Jesse Kallio ja kolmantena Tomas Käyhkö, myös Mainareista. Kärkitulos oli 1356 ja finaaliraja vaativissa olosuhteissa maltillinen 1290. Viimeisen vuoron jälkeen keilattu desperado säilyi viime ruutuihin saakka  jännittävänä. Veljmiesten Harri Korkka voitti tuloksella 229. Toisen paikan vei tasatuloksella 220 (pienemmillä tasoituksilla) Mainari Ari Jehkinen. Viimeisiä heittoja seurasi liki sata silmäparia jännittyneenä aivan hiljaa. Mukavan suosion saaneesta turbosta nousivat finaaliin GH:n Niko Liukkonen ja Salbown Mikko Ahola. Alle 190 keskiarvokeilaajista lisäksi finalipaikat hankkivat Sykliksen Seppo Huusko ja RaKen Jukka Koponen.

Finaalissa keilasi 23 miestä ja Porin Giantsin Ani Juntunen ainoana naisena. Veljmiehiä  finaaliin selvisi neljä puheenjohtaja Mirka Törhönen parhaana alkukilpailusijoituksellaan 11. Ensimmäisen kuuden sarjan osion jälkeen Jesse Kallio oli kärkipaikalla 14 pistettä Sykliksen Seppo Huuskoa edellä. Viimeisen, eli kahdeksannen roudrobin pelipaikan vei Kolauksen Jere Rautakoski kolmella pisteellä ennen yhdeksänneksi jätettyä Jukka Koposta. Kaikki kahdeksan olivat 80 pisteen haarukassa, joten peli oli vielä täysin auki.
Ratojen hoitotauolla jaettiin lisäpalkintoina kolmelle viikkovoittajalle Carlsonin kaksi 100€ lahjakorttia ja yksi Kylpylähotelli Rauhanlahden majoituslahjakortti arvoltaan n 250€. Kortit ja viikot voittivat: Pekka Hein Rojjaas, Risto Sankilampi Ysisata ja Juho Rissanen Mainarit. Arvonnassa olleen RB hallin lahjoittaman keilapallon voitti Mainareiden Janne Heikkiläinen.

Roundrobinissa Jesse jatkoi vakuuttavaa keilaamistaan ja voitti viisi seistsemästä pelistään kuin myös lopulta koko kisan. Rissasen Juho voitti kuusi peliä ja ”hiipi” lopussa vottobonuspisteineen melko lailla Jessen tuntumaan toiseksi. Vuosien 2013.2015 Tinojen triplavoittaja Joonas Jehkinen oli kolmas. Sijat 4-8 järjestyksessä Risto Sankilampi, Pekka Hein, Jani Rontti, Seppo Huusko ja Jere Rautakoski. Kaikille 24 finalistille oli jälleen rahapalkinnot ja kuuden tonnin potista 4800 meni kärkikahdeksikolle. Onnittelut kaikille menestyneille.

Kiitokset kisaajille ja yhteistyökumppaneille onnistuneesta tapahtumasta. Hyvää Uutta Vuotta kaikille. Vuoden päästä ”tinataan” taas… eun tinanvaludirektiivistä huolimatta.  rstr    Numerotietoa tuloksista hallin sivuilta tästä.  Palkinnot lähtevät matkaan seuran pankkitililtä tostaina 4.1.

Voittaja Jesse heti kisan jälkeen

Kisan kahdeksan parasta palkintoshekkeineen


Jesse Juho ja Joonas  kaatoja värkkäämässä

Viikkovoitajat Juho Rissanen, Pekka Hein Risto Sankilampi. lahjakortteineen. Juho voitti Kylpylähotelli Rauhalahden ja Pekka sekä Risto Carlsonin lahjakortit.

Alla Tinat 2018 kilpailujuliste. Finaali uudenvuodenaattona. Kaikille 24 finalistille rahapalkinnot yhteensä liki 6000 euroa.