Sarjapeliohjelmat 2023/24

Veljmiehet pelaa valtakunnansarjaa kolmella tasolla kaudella2023/2024: miesten ykkössarja, miesten nelossarja ja senioreiden kakkossarja Sarjapeliohjelmat tässä alla. Rstr

Sarjapeliohjelmat 2022/23

Veljmiehet keilaa tällä kaudella pelkästään valtakunnan ykkössarjaa. Seniorisarjaan ei lähdetty mukaan turhan pitkien pelimatkojen vuoksi. Myös paikallissarja on tauolla tämän kauden, koska vain kolme joukkuetta ilmoittautui mukaan. Ykkössarjan kakkoslohkon peliohjelma alla.

 


Menneet sarjapelit

30.3.2019.
Valtakunnansarjat Veljmiesten M1 joukkueenkin osalta on tällä kaudella käsitelty. Viimeiseltä tänään Mikkelissä keilatulta kierrokselta tuli seitsemästä pelistä 2 voittoa ja lopullinen sijoitus tuloslistalla on kuudes. Kouvolan AS ja porvoolainen Mistral veivät selkeästi sarjan kärkikaksikkona lohkon karsitapaikat SM-liigaan.Kuusamo ja lahtelainen Bay 2 putoavat  ensi kaudeksi kakkossarjaan. Veljmiehet oli nelisensataa pistettä putoamisviivan yläpuolella.
Veljmiesten paras tänään oli Miikka Törhönen 209 keskiarvollaan. Pelit jatkuvat ykkösessä myös ensi kaudella. Tuloksiin tästä.

25.3.2019.
Veljmiesten seniorit saivat lauantaina valtakunnansarjakautensa päätökseen Iisalmessa pelatulla viimeisellä kierroksella. Keuruun Keurla oli hankkinut jo kauden muissa peleissä tukevan johdon sarjataulukossa ja jatkoi hyviä pelejään samaan malliin Iisalmessakin. Keurla voitti neljä kuudesta pelistä ja voitti kakkossarjan 1800 pisteen marginaalilla kakkoseksi sijoittuneeseen Veljmiehiin. Veljmiehet päätyi peleissään 3-3 tasapeliin ja varmisti kakkospaikkansa yli 700 pisteellä.
Keurlan Hannu Pääkkönen oli kierroksen pelaaja huimalla kuuden pelin 244 keskiarvollaan. Kierroksen kakkonen oli Veljmiesten Markku Koistinen 216 keskiarvolla.
Keurla nousi senioreiden ykkössarjaan ja Veljmiehet jatkaa ensi kaudella samalla sarjatasolla kakkosessa. Tuloksiin tästä.


17.11.2018.
Veljmiehet keilasivat valtakunnan ykkössarjaa Kouvolassa tänään. Nuorennusprosessin vaiheessa olevaan viisimiehiseen joukkueeseen kuuluivat tällä kertaa Lauri Leppänen, Antti Antikainen, Samuli Haverinen, Arto Hiltunen, Markku Koistinen ja Joni Törhönen.
Päivän ensimmäinen peli meni hiukan tunnustellessa Mistralia vastaan ja päättyi porvoolaisten eduksi reilun 60 pisteen erolla. Toisena vastaan tuli ”paikallisvastustaja” Ylä-Savon ICE-BOW. Molemmat joukkueet pelasivat tasaisesti parilukemiin yltäneen pelin, jonka Veljmiehet lopulta voitti pistein 1042-1021.

Kolmannessa, loppua kohti äärimmäisen jännittäväksi muuttuneessa pelissä, Bay 2 johti vielä kymppiruudussa kolmen pelaajan jälkeen parinkymmenen pisteen turvin. Veljmiehet punnersi kuitenkin lopussa rinnalle ja peli päättyi tasatulokseen 876-876. Myös voitosta tulevat 150 bonuspistettä puolitettiin molemmille.

Tauon jälkeen vastaan tuli lokakuun alussa keilatun ensimmäisen kierroksen jälkeen sarjaa johtanut Kouvolan AS. Kotijoukkue oli voittanut eka pelinsä Mikkeliä vastaan, mutta kahdessa seuraavassa peli hiukan takkuili. Veljmiehiä vastaan AS kokosi kuitenkin joukkonsa ja nousi takaisin voittojen tielle luvuin 1077-1011. Viides peli sujui Veljmiehiltä mukavasti hiukan yli parivaudissa 205 keskiarvolla. Mikkelin St Michel Bowlers veti kuitenkin niukasti paremmin ja voitti 17 pisteellä pelin sekä vei 150 pisteen bonukset. Leppäsen Late täräytti Mikkelin pelissä taululle rankat luvut 263 ja nousi päivän ”keksiarvokahinassa” kovassa joukossa kakkossijalle 1,6 pistettä listan kärkiiehestä Mistralin Otso Kahilasta.

Kuudes peli ei tilannetta juuri muuttanut. Veljmiehet taisteli Oulua vastaan tasavertaisesti vielä ysiruudun alkaessa, mutta OPS käänsi lopussa ottelun voitokseen 920-883. Viimeisessä pelissä Kuusamoa vastaan ”Veljekset” innostuivat kaatamaan pulikoita oikein urakalla ja lähettivät Kuusamon pitkälle kotimatkalleen tylyin tappiolukemin 1071-903. Veljmiehistä kaikki muut paitsi ankkuri Lauri heittivät yli parivauhtia. Late jäi 6 pistettä alle parin, mutta oli koko pelipäivän keskiarvolistalla upeasti sijalla neljä 213 keskiarvollaan. Antti keilasi myös seitsemän sarjaa hyvin pisteen alle parin.

Sarja on puolivälissä ja Mistral Kouvolan AS sekä OPS ovat sarjan kärjessä. Sitten tulee tuhannen pisteen ”loikka” neljäntenä olevaan St Micheliin. Veljmiehet on nyt kuudentena. Kuusamo ja Bay2 ovat nyt putoajan paikalla, jonne Veljmiehillä on noin 400 pisteen turvaväli. Kahden parhaan joukkoon on 1700 pistettä, joten nousuhaaveet voi unohtaa, mutta kevään kierroksilla on hyvä tilaisuus ajaa uusia nimiä joukkueeseen sisään, kuitenkin varmistaen samalla vähintään nykyinen sijoitus. Tältä kierrokseltahan seuran TOP5 listan kärkikolmikko oli estynyt osallistumasta, mutta sarjapelikokemukseensa nähden tämän päivän joukkueemme suoriutui päivästään erinomaisesti. Torstain harjoituksissa tavataan.
Tuloksiin tästä.  Kuva Kouvolasta tänään+viimeisen hienon pelin tulostaulu. Alimassa kuvassa joukkueen henk koht tulokset peleittäin.


14.10.2018.
Veljmiesten seniorijoukkue säilytti kakkossijansa Valtakunnansarjan toisella kierroksella Keuruulla eilen. Isäntäjoukkue Keurla säilytti ansaitusti sarjataulukon kärkisijan viidellä voitetulla pelillään ja kasvatti eroa toisena olevaan Veljmiehiin reiluun viiteensataan pisteeseen. Keurlan nsimmäinen peli oli Veljmiehiä vastaan päättyi vasta viimeisellä heitolla ratkenneeseen tasapeliin, jossa bonuspisteetkin menivät jakoon 60/60.
Veljmiehet kirjasi tililleen kolme voittoa ja mainitun tasapelin Kaksi viimeistä peliä PeBoa ja Keurlaa vastaan päättyivät sitten selkeään tappioon. PeBon Jauhani Nousiainen ja Keurlan Hannu Pääkkönen olivat olivat vastustajajan voittojen avainhenkilöt hurjilla kaatoputkillaan kyseisissä peleissä ja olivat myös kierroksen parhaat pelaajat keskiarvoilla mitattuna. Veljmiehistä parhaiten onnistui Jari Holopainen (ka 194) ja Markku Koistinen (ka 189,9). Myös Helge Kolehmainen pelasi mainiosti loppua kohti nousujohteiset pelit keskiarvolla 186.
Veljmiesten tänä syksynä aloitettua viikottaista harjoitustuntia vetävä Arto Hyvönen vastasi Keuruullakin joukkueen peluutuksesta ja toteisi, että joukkueen mahdollisuudet aina lohkon kärkeen saakka vaatisivat ainakin paikkopelin parantamista. Seuraavat pelit ovat vasta helmikuussa, joten aikaa osa-alueiden kehittämiseen kyllä on, kunhan intoa vaan riittää. Vuodenvaihteessa joukkueen kapeahkoon materiaaliin saadaan myös hiukan vahvistusta.
Pelipäivän tunnelmaa latisti jonkinverran Äänekosken BC Rännäreiden poisjäänti ainakin tältä kierrokselta. Sarjatatilanne ja Keiruun tulokset tästä
Kuvassa joukkueemme ennen pelin alkua.


 

6.10.2018.
Veljmiesten ykkösjoukkue aloitti kauden valtakunnansarjan räväkästi Oulussa voittamalla heti eka pelissään lahtelaisen Bay:n kakkosjoukkueen liki sadan pisteen erolla. Toinen peli Porvoon Mistralia vastaan oli tiukempi, mutta päättyi kuitenkin Veljmiesten eduksi 18 pisteen turvin. Kolmannessa tiukka vääntö jatkui aina loppuruutuun saakka, mutta Kouvolan AS käänsi sen pelin lopulta edukseen äärettömän niukasti vain kuudella pisteellä vieden samalla pelin voitosta ansaitut 150 bonuspistettä.

Tauon jälkeen Veljmiehet jäi neljännessä pelissä hiukan telineisiin ja OPS karkasi selvään voittoon  207 pisteen joukkuekeskiarvolla lukemin 1035-895. Viidennessä pelissä Kuusamo takoi taululle vielä komeammat pisteet 1052 ja Veljmiehet sai päivän siihen mennessä heikoimman pelinsä häviten lukemilla 884, Lauri Leppänen joukkueen aloittajana keilasi viidennessäkin yli 220 lukemat.
Kuudes peli olikin sitten yläsavolaista "paikallisvastustajaa" ICE-BOW:ta vastaan. Ennen sitä Veljmiehet oli sarjataulukossa tippunut alun mitalikolmikosta sijalle kuusi ja ICE oli seitsemäntenä. Ei päässeet Veljmiehet oikein vauhtiin vieläkään, vaan ICE vei tasaisena aaltoilleen pelin luvuin 971-947 ja meni taulukossa Veljmiesten edelle sijalle kuusi. Lahden Bay 2 oli siinä vaiheessa peräpitäjän paikalla kahdeksantena. Kolmen kärki Kouvolan AS:n johdolla oli jo reilun tuhannen pisteen karkumatkalla ennen päivän viimeistä peliä, jossa Veljmiehiä vastaan asettui taulukon nelossijalla parisataa pistettä Veljmiehiä edellä ollut ST Michel Bowlers.

Veljmiesten tauonjälkeinen laskuvire ei muuttunut viimeisessäkään pelissä vaan mikkeliläiset veivät voiton eteläisempään Savoon 62 pisteen marginaalilla. Viime kauden tauolta palannut Miikka Törhönen oli Veljmiesten valopilkku tehden viimeiseen sarjaan 214 pistettä. Miikka oli myös päivän paras Veljmies kuuden sarjan keskiarvolla 198. Toiseksi paras oli alkusarjat kärjen tuntumassa pelannut Lauri Leppänen kymmenen pistettä Miikan takana (ka188,29). Harri Korkka kolmantena tasan 188 keskiarvolla.

Alun pelit sujuivat Veljmiehiltä hyvin, mutta puolivälissä taso jostain syystä laski. Päivän joukkue kuudella voitolla oli Kouvolan AS, joka johtaa sarjaa eka kierroksen jälkeen. Veljmiehet nousi lopulta ICE-BOW:n edelle kuudenneksi, mutta kärkeen ja nousukahinoihin on jo luvattoman paljon matkaa eli 1440 pistettä. (puolitoista peliä) Putoajan paikalle matka on paljon lyhyempi… vain yhdeksän pistettä. Jäljellä on kuitenkin vielä kolme sarjakierrosta kotipeleineen, joten paljon on vielä Veljmiehillä mahdolliisuuksia parantaa sijoitustaan.
Nuorennusprosessin vaiheessa oleva joukkueemme teki kuitenkin parhaansa, kaikki kunnia sille. Mainittakoon että matkalle Ouluun lähdettiin jo aamuviideltä ja pelit alkoivat kymmeneltä kestäen yli 8 tuntia. Päivälle tulee pituutta paluumatkoineen liki parikymmentä tuntia.  Ehkä näihin pidemmän matkan peleihin kannattaisi lähteä edeltävänä iltana lepäilemään hotelliin.. Kirjoittajalle iski sellainenkin ajatus että olisikohan joukkueen yhteisistä harjoituksista senioreiden tapaan ennen peliviikonloppua jotain apua. Sarjatilanne ja tulokset tästä. Seuraava kierros keilataan Kouvolassa 17 markkaskuuta. (Jutun piirteli rstr)
Kuva kaapattu live lähetyksestä.


2.9.2018.
Veljmiehet keilaa alkavalla kaudella valtakunnansarjoissa kahdella joukkueella. Yleisessä  luokassa ykkössarjaa ja seniorit keilaavat vielä tämän kauden kakkossarjassa. Ykkössarjan pelit on jaettu maantieteellisesti kahteen kahdeksan joukkeen lohkoon. Keilataan neljä yksipäiväistä seitsämän pelin kierrosta. Molempien lohkojen kaksi parasta joukkuetta pelaa jatkokierroksen SM-liigan sijoille 11 ja 12 sijoittuneiden joukkueiden kanssa seuraavan kauden liigapaikoista. Kaksi parasta nousee liigaan ja neljä muuta keilaa  tulevalla kaudella ykkösessä.  Molempien ykkössarjan lohkojejn sijoille 7 ja 8 sijoittuneet putoavat kakkossarjaan. Pelikierrokset Veljmiehillä ovat Oulussa ja Kouvolassa loka- ja marraskuussa. Helmikuussa Rauhalahdessa kotikierros ja maaliskuussa viimeinen runkosarjakierros Mikkelissä.

Senjoreiden kakkossarja on jaettu kahdeksaan lohkoon maantieteellisesti pelimatkojen järkevänä pitämiseksi. Veljmiehet keilaa lohkossa 6, jossa on neljä joukkuetta. Ensimmäinen kierros kotikentällä Rauhalahdessa 15.9, lokakussa Keuruulla, helmikuussa Saarijärvellä ja vimeinen kierros maaliskuussa Iisalmessa. Kaikista 8 lohkoista voittaja nousee senioreiden ykkössarjaan. Putoamispeikko ei tällä sarjatasolla vaaniskele hallien nurkissa. SKL:n sivuilta löytyvät tarkemmat peliohjelmat ja sarjojen säännöt tästä.
Peliohjelmat myös taulukossa alla:

Ykkössarjan peliohjelma 7 peliä/kierros Pelien alkamisaika Senioreiden kakkossarjan ohjelma 6 peliä/kierros Pelien alkamisaika
Kierros 1  Oulun Keilahalli 6.10.2018 klo 10:00 Kierros  1  Rauhalahti Bowling 15.9.2018  klo 11:00
Kierros 2  Kouvolan Keilahalli 17.11.2018 klo 10:00 Kierros 2   Keuruun Keilahalli 13.10.2018 klo 11:00
Kierros 3  Rauhalahti Bowling/Kuopio 2.2.2019    klo 10:00 Kierros  3  Saarijärven Keilahalli 16.2.2019  klo  11:00
Kierros 4  Mikkelin Keilahalli 30.3.2019   klo 10:00 KIerros  4  Iisalmen Keilahalli 23.3.2019  klo 11:00

 


 


 

 

 

10.4.2018.
Yhteeveto sarjapelikaudesta: Miesten ykkössarja päättyi lohkon nelossijalle ja ensi kaudella jatketaan samalla sarjatasolla.

Paikallissarjassa yllettiin tällä kertaa melkoisen vaatimatoomasti sijoille 3 ja 4. Finaaliin oli perinteiseen tapaan vaikeuksia saada kahta joukketta kokoon, joten lienee ensi kaudella syytä harkita tarkkaan monellako joukkueella sarjaan osallistutaan.

Seniorien kakkossarjassa joukkue oli ennen viimeistä sarjakierrosta melkoisen tukevasti sarjanousijan paikalla. Pitkä matkako Pietarsaareen lienee syönyt osan eväistä, ja Hutuke rynnisti edelle nousten ykköseen. Veljmiehet hävisi vain 62 pistettä sijoittuen lohkossaan toiseksi. Kolmossijaan tuli eroa reilusti n 1000  pistettä. Ensi kaudella seniorit jatkavat kakkossarjassa.


Tällä sivulla on kuluvan kauden peliohjelma ja linkit tulossivuille. Muutaman edelliskauden VK pelit pdf tiedostona tästä.

Kaudella 2017/2018 Veljmiehet osallistuu kahdella joukkueella SKL:n valtakunnansarjoihin. Ykkösjoukkue pelaa toiseksi ylimmällä tasolla M1 sarjassa. Sarja jaettu maantieteellisesti kahteen lohkoon. Lohkot pelaavat kaksi kierrosta erikseen ja ensimmäisen sekä viimeisen kierroksen yhdessä kaksipäiväisenä. Sarjan molempien lohkojen kaksi parasta joukkuetta pääsee liigakarsintapeleihin liigan sijalle 11 ja 12 sijoittuneiden joukkueiden kanssa. Niistä peleistä kaksi parasta nousee seuraavaksi kaudeksi SM liigaan. Ykkössarjan tämän hetken tilanteeseen tästä linkistä,

Seniorijoukkueemme (50+v) keilaa senioreiden kakkossarjassa lohkossa 3. Lohkovoittaja nousee ykkössarjaan seuraavalla kaudella. Veljmiehet johti ottelusarjaa ennen viimeistä (17.2) Pietarsaaren kierrosta, mutta HutuKe voitti kieroksen kaikki viisi peliä ja samalla lohkon vain 62 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Veljmiehiin.  Rojjaas jäi kärjestä yli tuhat pistettä ja sijoittui lohkossa kolmanneksi. Kauden lopputilanne tästä, HutuKe nousi ykkössarjaan. 

Paikallissarjaa pelaamme perinteisesti myös kahdella joukkueella. Tulokset ja sarjaohjelma löytyvät KKL:n sivuilta tästä. Samassa paikassa tulokset edellisitläkin vuosilta.